Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 322055 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Dokładnie tak samo jak Ty wyjasniasz nam.  Nie zamierzam bronić za wszelką cene demokracji, wytykam jedynie hipokryzję i nieudolność tych, którzy z takim wywyższeniem i irytującym tonem moralizatorskim upominaja innych. Uprzedze pytanie, PO tego nie wytykałem przy Tobie bo nie rozmawialismy o tym. Może gdyby sie tak nie wywyższali, nie uważali innych za gorszy sort samemu robiąc dokładnie to samo czyli donoszenie za granicą na Polskę , tego nie widzisz ?
« Ostatnia zmiana: 18 Mar, 2016, 15:12:40 wysłana przez commelina »

Offline selfslave

• Gaduła
Nie rozumiecie, że Polska jest neokolonią, nie? Nie rozumiecie, że PiS chce odwrócić ten trend? Nie rozumiecie, że za tymi, którzy robią tę propagandę antypisowską, stoją potężne organizacje, koncerny i pieniądze, wpływy które mogą utracić, wynikające z dymania Polaków, że to oni nakręcają właśnie takie KODy i sztuczne spory o TK, które tak na serio nic nikogo nie interesuje?
Przykładowo, ja to wszystko rozumiem, ale póki co nie widzę aby PiS rzeczywiście miał odwrócić ten trend. Gdzieśtam po cichu kibicuję, że im się uda, ale staram się też obiektywnie obserwować wydarzenia i zaczynam się obawiać dokąd to zmierza. I nie mówię tu o bzdurach jak pękające opony, czy jakieś wpadki słowne posłanki Pawłowicz, tylko o tym jaki program realizują. Niedawno dowiedziałem się, że jestem w grupie Polaków uznawanych przez Państwo za zamożnych, więc jestem następny w kolejce w grupie "komu zabrać", a staram się żyć raczej skromnie. Sorry, ale nie będę wspierał rządu socjalistów, tylko dlatego, że mają tak jak ja poglądy antyunijne i nie uważam też że walka z unijną propagandą powinna odbywać się za pomocą odwrotnej propagandy. Społeczeństwo trzeba uświadamiać, a nie ogłupiać w drugą stronę, nawet jeśli robi się to w słusznym celu.
A nawet jeśli społeczeństwo mamy tak ogłupione, że już tylko propaganda zadziała, to PiS uprawia ją na bardzo żenującym poziomie i nikt tego nie kupuje. Manipulować trzeba umieć a nie, że zmienimy treść wieczornych wiadomości na prorządowe i sprawa załatwiona. Tak samo jak w polityce zagranicznej trzeba udawać, że ze wszystkimi się lubimy i współpracujemy, ale dbać o swoje.

PiS woli taką drogę

i poza tym, że elektorat się cieszy, nic dobrego z tego nie wyniknie.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Demokrację obalają, w dupie mają TK i UE ,a słupki rosną. Cuda nad Wisła.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Demokrację obalają, w dupie mają TK i UE ,a słupki rosną. Cuda nad Wisła.
Pytanie tylko kto zapłacił za te słupki. Ja PO rządziło, to im słupki rosły. Poza tym ten tok rozumowania jest jakbyśmy stwierdzili, że Britney Spears jest zajebistą artystką - dużo lepszą niż Misha czy Petrucci. Dlaczego? Bo więcej płyt sprzedała ;)
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
GW zapłaciła i twierdzi że rośnie. Jak już opozycja tak twierdzi to chyba strach się bać :)
A to że Britney jest lepsza to fakt i o tym się nie dyskutuje.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Ja tylko cały czas nie rozumiem, dlaczego rządy katolewu/ narodowego socjalizmu nazywany prawicowymi?

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Ja tylko cały czas nie rozumiem, dlaczego rządy katolewu/ narodowego socjalizmu nazywany prawicowymi?
Katolew  :D mam tupolew :D

Posty połączone: 18 Mar, 2016, 21:53:34
GW zapłaciła i twierdzi że rośnie. Jak już opozycja tak twierdzi to chyba strach się bać :)
A to że Britney jest lepsza to fakt i o tym się nie dyskutuje.
Dobre, dobre :D
« Ostatnia zmiana: 18 Mar, 2016, 21:53:34 wysłana przez Wolfhorsky »
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Guru Korwin tak nie nazywa.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Guru Korwin tak nie nazywa.

Korwin w sumie jest definicją prawicy w prawie takim samym stopniu, jak autosabotażu. Niemniej jednak, ja nie o tym. Ok, warunek konserwatywnej polityki społecznej spełniony, ale gospodarczo skręcają w lewo chyba jeszcze bardziej, niż SLD.

Online theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Oglądaliście Herkulesa? Bajka Disney'a, polecam.
Jest tam taka kwestia; Czy wy przygłupy nie rozumiecie?
Czasem jak czytam, to też mam ochotę tak zapytać.

Na zakończenie ( z mojej strony oczywiście) tego bardzo smutnego wątku powiem tyle;
Unia daje pieniądze na drogi, ale najpierw trzeba wpłacić tam składkę, nie ma nic za darmo, mało tego, nawet jeśli dostajemy pieniądze z Unii (które wcześniej wpłaciliśmy), to po to, żebyśmy mogli wybudować drogi, po których zapierdzielają niemieckie i francuskie ciężarówki, dowożące produkty do niemieckich i francuskich hipermarketów, które nie płacą podatków, i drenują kieszenie polskich obywateli na taką skalę, że mózg się lasuje (spuszczając przy tym polskich przedsiębiorców w kiblu, wybudowali drogi za własne pieniądze, tracąc oszczędności życia, i samo życie często gęsto)... ale to jeszcze nic... bo przeciętny leming i tak będzie robił wklejki z jakichś KOD'ów i sporów o TK, o którym nigdy wcześniej nie słyszał, np. wtedy, kiedy Rzepliński przyklepał ustawę, w której stwierdza, że kradzież 150 mld z OFE jest zgodna z konstytucją...

Nie rozumiecie, że Polska jest neokolonią, nie? Nie rozumiecie, że PiS chce odwrócić ten trend? Nie rozumiecie, że za tymi, którzy robią tę propagandę antypisowską, stoją potężne organizacje, koncerny i pieniądze, wpływy które mogą utracić, wynikające z dymania Polaków, że to oni nakręcają właśnie takie KODy i sztuczne spory o TK, które tak na serio nic nikogo nie interesuje?

Podałem tylko wycinek, zaraz znajdą się "obrońcy demokracji", którzy wytłumaczą mi wszystkie dobrodziejstwa, i wyjaśnią, dlaczego jestem w błędzie...

<kręci głową>

@nikt, da się jakoś odhaczyć wątek, żeby się nie wyświetlał?

ERRATA

Jest
(...) kradzież 150 mld z OFE (...)

Powinno być:

(...) kradzież 150 mld z OFE, których właścicielami są niemieckie i francuskie banki (...)

BTW. Z tą kradzieżą to w sumie niezły numer, bo one zostały już raz zajumane w momencie trafienia do OFE.
« Ostatnia zmiana: 18 Mar, 2016, 22:49:46 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
A wyremontowanymi drogami i tymi co jednak udało sie zrobić, jezdzą tylko dostawy do niemieckich hipermarketów, Polacy jeźdżą opłotkami traktami konnymi ( co w Gdańsku akurat jest prawdą :P ) i drogami ledwo co utwardzonymi.

Posty połączone: 19 Mar, 2016, 08:40:06
Zeby nie było, znalazłem swiatełko w tunelu. Jesli to w końcu zrealizują to będzie pierwszy znaczący krok w drodze do lepszej armii za czasów PIS. Tutaj zdecydowanie czymam kciuki.

http://www.defence24.pl/329383,wojsko-zmienia-wymagania-dla-narwi-polski-przemysl-glownym-wykonawca
« Ostatnia zmiana: 19 Mar, 2016, 08:40:07 wysłana przez commelina »

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
"Raz na wozie, raz chuj ci w dupę..."

https://www.facebook.com/elinband/

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Multikulti? Mi to wygląda na robotę katolickich ekstremistów.

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Wyraznie bylo slychac, ze zamachowcy krzyczeli: for the glory of Jesus Christ.

Offline Mat

• Pr0

Posty połączone: 23 Mar, 2016, 13:18:50
Departament Stanu USA ostrzega swych obywateli przed podróżami do Europy.
https://travel.state.gov/content/passports/en/alertswarnings/europe-travel-alert.html
« Ostatnia zmiana: 23 Mar, 2016, 13:18:50 wysłana przez Mat »

Online theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Chciałbym jako katolik, delikatnie przypomnieć takie zjawiska jak Belfast i cała ta anglikańsko katolicka zadyma. Ale ja tylko tak podpowiadam ;)
U nas jeszcze bomb nie ma ale bomby medialne już są. Pały w imie patriotyzmu też, więc chyba nie musimy szukac az tak daleko ;) Co oczywiście nie zmienia faktów.

Offline Dun

• TW
  • Gaduła
Szeroko pojęci "chrześcijanie", akurat w tej materii, też mają swoje za uszami. Od krucjat począwszy, poprzez konkwistę, Inkwizycję, skończywszy na praniu się wzajemnie w mniejszych lub większych wojenkach europejskich. I patrząc na to z tej perspektywy, też nie potrafili przez długie lata ze sobą współistnieć w harmonii i bez napierdalania się po pyskach. ;)

A to, że jako religia, jest chrześcijaństwo bardziej cywilizowane od islamu, nie powinno być dziwnym. W końcu islam jest "młodszy" od chrześcijaństwa o jakieś 600 lat. A co się działo sześć stuleci temu w obozie chrześcijańskim - patrz wyżej. Nie mówiąc o tym, że im dalej na południe, tym krew jakaś taka "gorętsza". Wystarczy spędzić kilka chwil w Włoszech - przecież tam ludzie na siebie niemal krzyczą mówiąc "buongiorno". :P

Co nie zmienia faktu, że nie dają nam muzułmanie zbyt wielu powodów by im zaufać i uwierzyć, że zechcą z nami koegzystować w zgodzie i równości.
« Ostatnia zmiana: 24 Mar, 2016, 10:59:33 wysłana przez Dun »

Offline Mat

• Pr0

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ogólnie KK się upiekło, że IRA'y czy ETA'y nie przypięło im łatki tak, jak ISIS muzułmanom.

Mało to demokratyczne, ale IMO służby specjalne powinny wziąć rodziny najważniejszych person związanych z grupami terrorystycznymi jako zakładników (tak, jak to Rosjanie swego czasu zrobili, gdy tam zachciało się ekstremistom robić zamachy). W naszej kulturze to wydaje się nieetyczne i nie do pomyślenia, ale to tak naprawdę jedyna w miarę skuteczna metoda - paliwem napędowym terroryzmu są wszelkiego rodzaju media - dzisiaj głównie internet. Zarówno radykalne działania rządów, jak i obywateli tylko bardziej nakręcają spiralę nienawiści, a to miód na serce ISIS, którym zależy na rozkręceniu własnego kalifatu u siebie - Europa to środek, nie cel.

Uchodźcy to ostatni, których można winić za te akty terroryzmu - w Syrii ginie 200 osób dziennie - sami uciekają przed głodem i wojną. Nie mówiąc o tym, że obozy przejściowe to getta i każe się im tam siedzieć po kilka lat. Niestety główny problem z niedawnymi zamachami (nie jestem pewien, czy w przypadku Brukseli to również potwierdzone informacje) jest taki, że ludzie biorący w nich udział to trzecie pokolenie ludzi, którzy wyemigrowali. Trzecie pokolenie! Ludzie teoretycznie doskonale zasymilowani, nie żaden pasterz kóz, który tu ledwo dopłynął na pontonie. Nie ma żadnego obiektywnego sposobu, by "przewidzieć", kto zostanie potencjalnym terrorystą.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Nie wiem co z tym fantem zalewu zrobić, ale od demokracji i poprawności politycznej to porządku nie bedzie.
Kurwa bo inaczej nie potrafię, zeby nie wolno było scigać gnoi pomiedzy 23 a 5 rano ? :o  no kurwa to są jakieś kpiny z demokracji nie mające nic wspólnego z porządkiem i przestrzeganiem wartości jakichkolwiek, jedynie chyba przestepców.

Offline selfslave

• Gaduła
Niestety główny problem z niedawnymi zamachami (nie jestem pewien, czy w przypadku Brukseli to również potwierdzone informacje) jest taki, że ludzie biorący w nich udział to trzecie pokolenie ludzi, którzy wyemigrowali. Trzecie pokolenie! Ludzie teoretycznie doskonale zasymilowani, nie żaden pasterz kóz, który tu ledwo dopłynął na pontonie.
To chyba świadczy tylko o tym jak bardzo naiwna jest wiara w asymilację, skoro nawet trzecie pokolenie emigrantów nadal pała taką nienawiścią do zachodu.

Offline Mat

• Pr0