Wiem, że Antoni wiele zrobił, ale na obecnej scenie politycznej to już nie ma aż takiego znaczenia, tak jak i w przypadku Niesiołowskiego. Za to rzeczywiście ta moda na obrażenie Antoniego, wyzywanie go od schizofreników i ośmieszające memy, to jest przykry efekt skutecznej manipulacji.
Ja bym nawet nigdy nie zestawił tych dwóch nazwisk obok siebie. Każdy kto liznął trochę historii, albo ją po prostu pamięta wie, że Macierewicz założył KOR (komitet obrony robotników) on po prostu karmił żony i dzieci aresztowanych opozycjonistów, w przeciwieństwie do Niesioła który zasłynął z tego,że podpierdolił swoją narzeczoną. A robienie z kogoś głupka to stara metoda rodem z ZSRR tam każdego niewygodnego opozycjonistę wsadzano na lata do tzw psychuszki.
Faktycznie zestawienie tych dwóch postaci obok siebie jest mocno naciągane, dla mnie Niesiołowski to taka przydatna menda a Macierewicz zapaleniec społecznik ale dla mnie z lekka nie ogarniety w pewnych sprawach a ostatnie jego wypowiedzi i tylko w tym świetle chciałbym go oceniać, jak wspomniałem postawiłem jemu gruba kreskę bo pierwsze wupowiedzi miał wg mnie mądre i stonowane.
Minister obrony wdaje sie w polemikę o hipotetycznych testach armi USA z bronią elektromagnetyczną na polakach.
Bez dowodów, lub je uprzdzając, co z mojego pkt widzenia jest słabe taktycznie jak na min obrony, czyni zarzuty Rosji o terroryzm w stosunku do nas czytaj Smoleńsk.
Twierdzi ze w Polsce demokracja trwa nieprzerwanie od XIIIw , a przecież do XVIII mieliśmy monarchię, na dodatek uwaza ze to Polska zaszczepiła w Europie demokracje a to raczej w Anglii i chyba Francji parlamenty powstały wcześniej.
Do tego to, (jak dla mnie znowu oczywiście), nieudolne odwracanie kota ogonem z Caracalem i kilka iinych opinii nie dodają mu chwały.
Ja nie ątpię ze to dobry człowiek i ze ma dobre chęci, wspaniałe serce jako KOR owiec ale to wszystko nie są elementy czyniące z niego dobrego ministra obrony.
Przyznaje, niecierpliwie czekam na pierwsze decyzje dotyczące sprzetu i zamówień dla wojska, póki co wszystko sie opóźnia. Wiem nie wszystko to wina Antonigo i tej ekipy. Cudnym dla mnie pokazem nieudolności poprzedników jest zamówienie i modernizacja Rosomaka. Nasi zrobili na licencji ale zrobili bezzałogową wieżyczkę z armtką 30mm przystosowaną do pocisków programowalnych. Niestety IU zapomniał złozyc w odpowiednim czasie zamówienia do amerykańców na ta amunicję a senat czy ktos tam u nich w rzadzie mają swoje czasy procedowania itd wię przesunie sie to wszystko niemal o rok. Niestety ma Antoni kilka takich chwastów w swoim ogródku ale ma i mozliwość pokazania jak sie rządzi więc czekam