Nie rozumiem na jakiej podstawie stawiasz znak równości pomiędzy PIS, który rządzi 2 miesiące, do PO, która rządziła 8 lat i doprowadziła kraj do ruiny, tylko tyle.
Zobacz jak zachowuje się wytrawny polityk w konfrontacji z aparatczykiem na usługach niemców i szwajcarów:
Ja ich nie porównuję oni sami to robią. Osobiście chciałbym odciąc ich rzady od rzadów PO ale mi na to nie pozwalają. Jak wspomniałem nie chce na nich patrzec przez pryzmat rzadów PO, chce tylko by zrobili to o czym mówili. Chce dobrej zmiany a nie np tego :
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/poslowie-pis-glosowali-za-poprawka-po-piotrowicz-powtorzyl-glosowanie,614541.htmlNie chce tez i nie podoba mi sie to, ze byle kraweznik bedzie mógł grzebac przez pół roku w moim zyciu bez zadnej kontroli nad tym co z tym zrobi, gdzie zmagazynuje itd. Gdy miało wejśc ACTA ludzie "wyszli na ulice" był taki pisk ze az uszy bolały, teraz gdy kazdy byle dupek może ci włożeć reke w dupe po samo gardło nikt nic nie ma przeciwko i to nazywa sie dobrą zmianą ? Pełna inwigilacja jesli bedzie to z gdone z potrzebami społecznymi, noż kurde to jest wytłumaczenia toż pod to wszystko mozna podciągnąć, nawet jak bedzie mocniej pierdział bedzie to istotny problem społeczny. Zaczyna być mi nawet żal min. finansów. To co sie dzisiaj zadziało świadczy o tym ze nie ma facet możliwości wykazania sie i nie może mies własnego zdania. Przezciez to mądry człowiek i fachowiec i niechcący powiedział prawde, z której później karkołomnie sie tłumaczyli.
Co do Kaczyńskiego to nie jest on dla mnie wytrawnym politykiem, owszem jest bardzo sprawny i tego odmówic mu nie mozna.
@wrobelsparrow Piotr ja na ta szkołe Ojca Dyrektora tez niestety patrze przez pryzmat całości poczynań PiS i Jego. A to sie obraził na nich jak go nie wzieli do Paryza, a to Jarek jechał sie kajać i ok niech dają na szkolnictwo bo to uważam Państwo powinno wspierac. Oni mają zbyt mocne związki by patrzeć na to tylko na zasadzie rząd vs dobra szkoła. Zupełnie by mnie nie zabolało gdyby dostał KUL czy inne takie ale tez nie na zasadzie przesuwania srodków.
Co to za polityka finansowa jeśli tak dowolnie sobie przesuwasz środki. To albo plan finansowy był do dupy albo masz w dupie plan no nie ma innego wyjaśnienia. Tak czy inaczej słabe to. Z drugiej strony jak miałaby pójśc kasa na takie bzdety jak genitalia na krzyżu i inne tego typu artystyczne atrakcje to taką sztukę to ja mam gdzieś. dzisiaj to niestety zaczyna wyglądać tak ze jeśli nie zszokujesz to nie zaistniejesz. Co do sztuki i finansowania jej to mam mieszane uczucia ale np konserwatoria szkoły muzyczne plastyczne czemu nie. Trudno to wszystko jednoznacznie okreslic tym bardziej ze jak ogolnie wiadomo jednemu córka drugiemu teściowa i nigdy nie bedzie dobrze, zawsze ktoś bedzie miał ból dupy, byle tylko było to robione rozsądnie, by była w tym wizja plan na przyszłośc. Póki co w tym wszystkim jawi mi sie to bardziej jak spacer we mgle... niestety Smoleńskiej.