Jasne dajmy jeszcze więcej kasy na uzdolnionych, dobrze zapowiadających się 48-letnich reżyserów teatralnych, którzy za jedyne siedemset tysięcy zrobią nam dwugodzinne widowisko o dwóch facetach latających nago po scenie, a na końcu jeden drugiemu nasra na głowę. Wszystko po to, żeby Wolfhorsky był sprowokowany do myślenia wieczorkiem.
Zawsze lepszy trzygodzinny Władca pierścieni. Ale teraz będzie megahit: "Smoleńsk: zabójcza brzoza" - czterogodzinne widowisko.
A teraz merytorycznie: podaj konkretny przykład dwugodzinnej sztuki o "dwóch facetach latających nago po scenie, a na końcu jeden drugiemu nasra na głowę."
Konkretnie. Bez pierdolonych spekulacji.
Posty połączone: 28 Sty, 2016, 21:57:48
Wolfhorsky, ale co chcesz dać Nergalowi dotację ? bo według ciebie jego prowokacja to sztuka, zaraz w kolejce ustawi się Izabele z Brwinowa za swoimi pseudo wierszami. Jakie proponujesz kryterium co jest sztuką a co nią nie jest.
Czyli "jesz to gówno". To był przekaz Nergala. Bezmyślne i bezkrytyczne wchłanianie bzdetów od dziecka.
Gdzie ja pisałem o dotacji dla Nergala? Co mi jeszcze wmówisz? Pisałem o sztuce jako takiej. Skłaniającej do refleksji.
Jedyna refleksja jest taka że to burak który nie potrafi uszanować uczuć religijnych które dla innych mogą być świętością i nie wolno ich obrażać tak jak nie wolno obrażać cudzej Matki.
No właśnie jest cienka linia pomiędzy prowokacją a obrażaniem. Wszystko zależy od dystansu i horyzontów odbiorcy. Biblia jest nie tylko symbolem religijnym i doskonale sobie zdajemy sprawę ile osób cierpiało z powodu ślepej i bezkrytycznej wiary. BTW. czy wiesz, że do lat 60-tych XX wieku pismo święte było w indeksie ksiąg zakazanych przez kościół? Podarcie biblii dla niektórych jest obraźliwe a dla innych prowokujące do myślenia. Słowo "burak" jest już bardziej jednoznaczne
Ale się czepiacie. Tak Was dupy bolą, że ktoś śmie mieć inny pogląd na PiS, kościół i sztukę? Japierdolegimbaza
![:facepalm:](http://forum.sevenstring.pl/Smileys/classic/facepalm.gif.pagespeed.ce.kfZnRlgGOW.gif)