Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 318634 razy)

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
News z dzisiaj. "Poroszenko po spotkaniu z Dudą: linia kredytowa dla Ukrainy wys. 4 mld zł"
I teraz tak...w/g mnie to dowód na to, że robimy nadal laskę USraelowi. Pytanie czy nadal za darmo jak za PO czy wreszcie za kasę (i inne) tak jak to robią Turcy.Ktoś dużo mądrzejszy ode mnie w tych sprawach powiedział..."Polska musi mieć jakiegoś patrona, sama jest zbyt słaba i do pogrążenia (różnymi narzędziami) w bardzo krótkim okresie czasu."Opcje są 2, albo Niemcy/Rosja tak jak już było przez ostatnich 8 lat albo powrót do Wielkiego Brata zza wielkiej wody. W/g mnie oba rozwiązania są do dupy i destrukcyjne dla Polski. Będziemy teraz przyczółkiem USraela do wymachiwania szabelką przed "Niedźwiedziem". No chyba ,że będziemy dalej robili tą laskę ale jak bardzo mądra "córa Koryntu", która za swoje usługi jest się w stanie dobrze ustawić. Do tego są potrzebni mądrzy politycy.
A ja myślę o jeszcze jednym rozwiązaniu. Oddajmy się Chinom. Są bez wątpienia w stanie pomóc nam w odparciu ataków (przede wszystkim ekonomicznych) zawiedzionych adoratorów. Bardzo zależy im na stworzeniu nowego Jedwabnego Szlaku. Zaczyn już jest, wizyta AD w Chinach. Ale coś mi tu nie gra bo jak zapewne większość wie USrael z Chinami toczą ostrą napierdalankę ekonomiczną.A może to właśnie jest ta umiejętna gra polityczna...?Ja życzę powodzenia nowej ekipie i obserwuję.
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)