No właśnie dlatego, że nie może nic zrobić, bo nie można pociągnąć nikogo do odpowiedzialności, stawiając polityków PO, przed trybunałem PO, chcieli się zabezpieczyć... przecież zwykły obywatel nauczony doświadczeniem, powinien już wiedzieć, że jeśli media podnoszą taki jazgot, a opozycja nawołuje do demonstracji, to mamy do czynienia z jakąś poważną patologią, wałami na kwoty, o których się nam nie śniło, o reszcie nie chcę nawet myśleć.
Powiem tak. Ja nawet nie życzę źle tym, którzy działali na szkodę Polski przez 8 lat. Nie chcę żeby ich rozstrzeliwano, chcę tylko, żeby pobierali emerytury u swoich mocodawców, i u nich dożyli późnej, szczęśliwej starości.
Mam dzieci, ba! Mam wnuki, chcę żeby żyły w normalnym państwie.
Co do obietnic wyborczych, są jak najbardziej wykonalne.
Deficyt został przyjęty na pokrycie właśnie tych obietnic... ale do momentu kiedy dojdzie do uszczelnienia wpływów z podatku VAT i WSZYSTKIM co się z tym wiąże, (wszyscy wiedzą o co chodzi), całe to zamieszanie z preferencyjnymi warunkami dla Lidli, Reali i innych Aldi, nie sposób wymieniać wszystkiego.
Jak lubicie dobrą publicystykę, to polecam program Pospieszalskiego;
http://vod.tvp.pl/8306639/10122015Gośćmi byli Ziemkiewicz, Kukiz, Magierowski, Wigura i Szczerba. Dla ludzi o mocnych nerwach.