dość dobrze określają to konstruktorzy tego wzmaka umieszczając na kartonie slogan "100% Tube Tone / 0% Bullshit"
oni umiescili slogan, ja umieściłem próbki i miksy. Zgrane na dobrych wzmakach na dobrych paczkach, nie to że wychwalam pod niebiosa Bugery - ale i 6262/333XL przekonały mnie do siebie nie sloganami ale tym jak brzmią. Nie grałem na nich koncertów, ale 3 razy w tygodniou po parę godzin były rozkręcone jak reampowałem, nie było z nimi żadnych niespodzianek! co do tańszej eksploatacji? co masz dokładnie na myśli?
Nie kieruję się sloganami, jak wiesz każdy z tych wzmaków miałem lub grał na nich drugi gitarzysta, znam je na wylot
a napisałem, że ten slogan dobrze oddaje moje odczucia co do tego wzmaka. Kierowanie się znaczkami i utartymi opiniami sam uważam z głupotę.
Z tego co wiem nie miałeś okazji bawić się JCA, radzę Ci byś kiedyś jak będziesz miał okazję to spróbował, to serio dobry wzmak. A co do eksploatacji, to chodziło mi o to, że wymiana 2 lamp EL84 jest zdecydowanie tańsza od 4 6L6.
Tyle ode mnie jak chodzi o tanie lampowe konstrukcje. Jak mam wydać 1.5kPLN czy coś w tych granicach,
Ja swoją Bugerkę 333XL oddam za 1200 zeta - uważam że cena jest jak najbardziej adekwatna do tego co oferuje wzmacniacz.
Tak, tyle, że Ty piszesz o wzmacniaczu używanym, a ja o nowym