@Vicol, weź do ręki każdy jeden most, który montuje Yarek w instrumentach, a potem napisz mi ile z nich było ze stali nierdzewnej.
To, że wsadziłeś sobie śruby we floyda, wykonane ze stali nierdzewnej, nie oznacza, że most automatycznie pod ich wpływem zamienił się w świętego gralla z nierdzewki, albo stał się mostem ze stali nierdzewnej.
Nie wiem co ten argument ma udowodnić
Jeśli większa twardość sprzyja wybrzmiewaniu poprzez dłuższe drgania, to gratuluję Dziwię się, że Ibanez, 7ender, Gibson, Jackson, ESP, i inne znane marki, i ich master lutnicy nie wpadli na to do tej pory.
W dodatku jeszcze ludzie są pełni podziwu dla sensowności i zachowania ciągu logicznego twoich postów.
Dziękuję pięknie za dyskusję, jak będę chciał poczytać jeszcze takie pierdy, to pójdę na pudelek.pl
El. nierdzewne są bardzo ważne jako siodełka, śrubki itp, elementy które maja wpływ na trwałość, by nie niszczyła ich struna, dla zachowania idealnego stroju itd. Gwinty srubki wiadomo trwałość . Co do firm które wymieniłeś to strzelasz kulą w płot. Tam rządzą księgowi i szukaja kompromisów i tego by gitara nie była zbyt trwała by interes sie krecił, by nie była zbyt droga bo firma musi mieć obroty itd itd. Kazdy szuka obniżenia kosztów i takie tam marketingowe dyrdymały. Także wyciąganie takich argumentów zupełnie mija sie z generalnym tematem, bo jest to temat ponad budżetowy, kosztowny i realizowany zazwyczaj w "perełkach" gitarowych. Twoje porównania są niczym pytanie dlaczego takie firmy jak fiat ford itp dają czesto tandetny plastik i wszyscy to kupują i chwalą a Lamborghini daje chooi wi jakie ekstrasy a i tak dojezdzają w to samo miejsce tylko jeszcze ten ostatni wiecej spali .
Nierdzewka to trwałośc a nie wpływ na dźwięk. W elementach newralgicznych warto ją stosować.
Twoje ostatnie zdanie mówi mi jednak o tym ze najwidoczniej nie potrafisz dyskutować, próbujesz ośmieszyć i deprecjonować , IMO kiepska metoda i mało chrześcijańska
Posty połączone: 25 Gru, 2012, 12:12:24
To jak tak odbiegając od tematu zapytam: bendom basy?
Są 8ki to po co basy