Autor Wątek: Koncerty - wnioski PO  (Przeczytany 196806 razy)

Offline birthmark

• Gaduła
Odp: Koncerty - wnioski PO
« Odpowiedź #25 06 Gru, 2008, 12:44:41 »
Ja póki co miałem 2 trywialne, ale poważne wpadki:

- Nastroiłem się na próbie dźwięku, po czym odstawiłem gitarę do futerału. Po jakimś czasie weszliśmy na scenę i od razu zaczęliśmy grać, przez cały koncert za bardzo siebie nie słyszałem. Dopiero w przedostatnim numerze zauważyłem że G mam odstrojoną chyba z ton do góry. A więc: Stroić się tuż przed graniem i nie zawadzać o nic kluczami!!! :D

- Na przeglądzie miałem do dyspozycji na scenie głowę V-empire, nie grałem na nim wcześniej i nieco się zdziwiłem, że miał bardzo marnie nasycony przester, chociaż preamp rozkręcony był już na maxa (w większości ampów nie przekraczam połowy skali). Dopiero w przedostanim numerze (znowu...) coś mnie tknęło żeby ruszyć gałką tone'u - oczywiście była skręcona do połowy. Sprawdzić przed graniem, czy wszystkie potencjometry są we właściwej pozycji.
Ale w sumie dzięki temu w ostatnim numerze zabrzmiałem najlepiej i może dlatego wygraliśmy przegląd :D

W obu przypadkach nikt ze słuchaczy się nie skarżył więc trzecia rada: Nie przejmować się wpadkami, bo zazwyczaj nikt poza tobą ich nie zauważy.
Suto wędlin kładź na chleb