Autor Wątek: Kącik fitness  (Przeczytany 377522 razy)

Offline Winged

• Gaduła
Odp: Kącik fitness
« Odpowiedź #1000 27 Wrz, 2012, 22:19:52 »
Mąka ziemniaczana to same węglowodany, a akurat glukoza jest dość tania, ja kupiłem 10kg na allegro za 70zł z przesyłką kurierską. To powinno wystarczyć tak na pół roku ;)
Gorzej z białkiem.

Ja zaczynałem niecałe 2 lata temu z 57kg, na dzień dzisiejszy ważę 75 kg (180cm), jakoś pod koniec roku pokaże progres zdjęcia.
No to właśnie mnie uświadomiłeś, że przepłacam za glukozę prawie dwukrotnie(5,50 za 400g). Dzięki.

E: Najczęściej powtarzającymi się informacjami, na które się natknąłem jest, że do syntezy 1g białka potrzeba 16 do 20 kCal pochodzących z węglowodanów. Pytając o proporcje zastanawiałem się właściwie, dlaczego aż tyle białka. Strona, którą podałeś proponuje proporcję 2:1, z drugiej strony w innym artykule piszą, że nie potrzeba ogromnych ilości białka. Jak dotąd przyjmowałem ok. 2g białka na 1 kg masy ciała, z czego tuż po treningu 1/6 tej ilości i jakąś godzinę po treningu kolejną 1/6(czasem trochę więcej wychodzi). Źle?
Wiem, mój wywód brzmi, jak z jakiegoś forum pomocy-mam-pytanie.pl, ale teraz mam już mętlik w głowie
« Ostatnia zmiana: 28 Wrz, 2012, 09:36:59 wysłana przez Winged »