Autor Wątek: Kącik fitness  (Przeczytany 377540 razy)

Offline Darkened

• Gaduła
  • Death Metal to styl życia.
Odp: Kącik fitness
« Odpowiedź #950 10 Wrz, 2012, 00:00:33 »
Przez wakacje +4cm w klacie, -10cm w pasie i jakieś lekkie zaczątki kaloryferka ;) Dzięki chłopaki za dodatkową motywacje!

Offline Pronounce

• Pr0
« Odpowiedź #951 15 Wrz, 2012, 21:56:44 »

Polecam, efekty naprawdę widać :) Właśnie zaczynam poziom drugi.

Offline deathtom

• Gaduła
« Odpowiedź #952 17 Wrz, 2012, 11:12:46 »
Lothar jakie suple bys polecil sprobowac - i tutaj podkreslam ze nic nie bralem na razie konkretnego, probuje, szukam, co na mnie dziala a co nie. Ostatnio przez 1,5 miesiaca bralem przedtreningowke Shock Therapy + Krealkalyn + Witamy z Olimpu, teraz odstawilem wszystko na pare tygodni i chcialbym cos nowego sprobowac.
Cos na rzezbe, a konkretniej na zbicia % tluszczu w ciele, aktualnie mam 9-10%, moim celem jest 6-7%. Nie bralem nigdy bialka do diety odchudzajacej, moze jakies sprobowac? No i polecono mi wziac aminokwasy na regeneracje watroby i na przeciwdzialanie katabolizmu. Dodatkowo chetnie bym wziol jakas przedtreningowke bo duzo mi to dawalo, ale pod koniec cyklu Shocka musialem juz brac z 2 dawki zeby wogole cokolwiek poczuc >.<

Cos bys mi polecil wyprobowac? Albo jakis inny ktos kto idzie bardziej w rzezbe i zeby dobrze wygladac bez koszulki a sie jeszcze nie ujawnil? :P

Offline Testorrob

• Gaduła
    • Testor na myspace
« Odpowiedź #953 17 Wrz, 2012, 11:40:57 »
Ja teraz biorę 2x dziennie jabłczan kreatyny + 3 razy dziennie HMB.
http://testosterone.pl/kreatyna/jablczan-kreatyny-tcm
http://www.hmb.odzywki-sportowe.com.pl/
http://www.bcaa.odzywki-sportowe.com.pl/
Czy działa, czas pokaże. Zamiast HMB możesz stosować BCAA, które polecał mi m.in. Lothar.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
« Odpowiedź #954 17 Wrz, 2012, 12:07:05 »
Dobra, to chyba i czas na mnie.
W 2007 roku ważyłem ok 75kg przy wzroście ~184cm i po 5 latach akrobatyki może nie wyglądałem jak Hercules, ale siły miałem od chuja i byłem gibki od wszystkich w szkole razem wziętych :] Chuje, muje, szpagaty nie były problemem.
Spoiler
Teraz mam trochę niesprawną rękę od 3 lat + ciężkie studia i digimorfowałem w ~184cm, 95kg.
Czas, start! Foty poglądowe będą za pół roku;]
« Ostatnia zmiana: 17 Wrz, 2012, 12:09:03 wysłana przez pivovarit »

Offline samuraj_jack

• Użytkownik
« Odpowiedź #955 17 Wrz, 2012, 12:08:48 »
myślę że najpierw przed zarzuceniem supli fajnie popracować nad swoją dietą. Efekty murowane, i suple traktować jako uzupełnienie ale dopiero po uregulowaniu diety, która w 90% jest gówniana...
"Poznał też mowę zwierząt i posiadł umiejętność czytania w ludzkich myślach, ale jedno i drugie okazało się gówno warte"

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #956 17 Wrz, 2012, 12:59:36 »
nom, zgadzam się w 100%, ludzie tak myślą, że suple sprawę załatwią, a to jest niecałe 10%... Nawet sterydy nieumiejętnie brane nie dadzą kompletnie nic poza pustką w portfelu.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #957 17 Wrz, 2012, 13:02:06 »
myślę że najpierw przed zarzuceniem supli fajnie popracować nad swoją dietą. Efekty murowane, i suple traktować jako uzupełnienie ale dopiero po uregulowaniu diety, która w 90% jest gówniana...

Gdyż suple to jest uzupełnienie diety, a nie podstawa tejże.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline deathtom

• Gaduła
« Odpowiedź #958 17 Wrz, 2012, 13:20:30 »
No to przeciez wiadomo, ze wpierw trzeba schudnac dieta a dopiero potem suple brac... to chyba jest oczywiste O.o

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #959 17 Wrz, 2012, 13:23:03 »
Cholera, a ja dietą robię masę od zawsze.

Offline Testorrob

• Gaduła
    • Testor na myspace
« Odpowiedź #960 17 Wrz, 2012, 13:37:50 »
Zgadza się, odpowiednie żywienie to bardzo istotna sprawa. Regularne 5-6 posiłków, bogatych w węglowodany, białko. Jak ostatnio posłuchałem fachowca jak mi wszystko przeliczał na masę mięśniową, to jakbym słuchał wykładu na wydziale medycyny.
Sam teraz staram się zjadać 5 posiłków dziennie, w tym sporo ryżu, piersi z kurczaka. Dodatkowo uzupełniam to suplementami.
Czy ma to sens, zobaczę za kilka miesięcy. Nie ulega wątpliwości, że nie jest łatwo. I trzeba włożyć w to wszystko sporo wysiłku, potu i łez, żeby coś się poprawiło :)
No pain, no gain :)

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #961 17 Wrz, 2012, 13:38:00 »
No to przeciez wiadomo, ze wpierw trzeba schudnac dieta a dopiero potem suple brac... to chyba jest oczywiste O.o

wiadomo, że najpierw trzeba kostką na klasyku, a dopiero potem kaczka?

Zgadza się, odpowiednie żywienie to bardzo istotna sprawa. Regularne 5-6 posiłków, bogatych w węglowodany, białko. Jak ostatnio posłuchałem fachowca jak mi wszystko przeliczał na masę mięśniową, to jakbym słuchał wykładu na wydziale medycyny.
Sam teraz staram się zjadać 5 posiłków dziennie, w tym sporo ryżu, piersi z kurczaka. Dodatkowo uzupełniam to suplementami.
Czy ma to sens, zobaczę za kilka miesięcy. Nie ulega wątpliwości, że nie jest łatwo. I trzeba włożyć w to wszystko sporo wysiłku, potu i łez, żeby coś się poprawiło :)
No pain, no gain :)

Cholera, to teraz ja zjebałem, bo nie przyjmuję węglowodanów

odpowiednie żywienie to bardzo istotna sprawa. Regularne 5-6 posiłków,

Ja się tam nie zgadzam i myślę, że Lord, Lothar i wszyscy co korzystają z lean gains też się nie zgodzą.

Dopisz mnie do listy mimo, że nie stosuję LG
« Ostatnia zmiana: 17 Wrz, 2012, 13:52:52 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #962 17 Wrz, 2012, 13:44:24 »
odpowiednie żywienie to bardzo istotna sprawa. Regularne 5-6 posiłków,

Ja się tam nie zgadzam i myślę, że Lord, Lothar i wszyscy co korzystają z lean gains też się nie zgodzą.
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #963 17 Wrz, 2012, 14:24:34 »
Generalnie ilu trenerów tyle planów treningowych i dietetycznych. Jedne mniej, drugie bardziej skuteczne, a to wszystko zależy od indywidualnych cech każdego organizmu. Chodząc na siłownię zwracamy uwagę na trzy podstawowe elemenety- białka, węglowodany i tłuszcze.

*Białka są podstawowym budulcem każdej komórki i mają za zadanie budowę nowych i odbudowywanie starych komórek -> co za tym idzie całych tkanek.
*Węglowodany pełnią funkcję energetyczną i są najłatwiej dla nas dostępne.
*Tłuszcze też pełnią funkcję energetyczną dla organizmu, są blisko dwa razy bardziej wydajne od węglowodanów. Sama tkanka tłuszczowa jest traktowana m.in. jako 'rezerwy taktyczne' na wypadek niedostatecznej ilości pozostałych składników odżywczych mogących zostać przerobionymi na kalorie a następnie dżule.

Do tego wszystkiego dochodzą jeszcze składniki regulacyjne, czyli witaminy, minerały itp. itd. Oczywiście każdy z tych elementów można podzielić na mniejsze i bardziej szczegółowe grupy, ale prócz Lorda, Lothara i mnie raczej nikogo to nie będzie obchodzić ;)

Tak samo wyróżniamy trzy główne cele na siłowni -> budowanie masy mięśniowej, rzeźbienie sylwetki, budowanie siły i wytrzymałości. Każdy z tych treningów wymaga skrajnie innych treningów jak i diet z zapotrzebowaniem na konkretne składniki odżywcze w konkretnych proporcjach. Do tego trzeba dodać, że amatorzy, profesjonaliści i ogólnie sportowcy najróżniejszych dyscyplin mają dobierane diety i treningi indywidualnie do potrzeb.

Samych zasad i planów treningowych nie będę przytaczać, bo jest tego cholernie dużo, ale odsyłam TUTAJ. Każdy powinien wyszukać czegoś dla siebie, a na pewno dowiedzieć się wielu ciekawych i ważnych rzeczy zanim zacznie bezsensownie machać ciężarkami na siłowni.

całuję,
niedziu

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
« Odpowiedź #964 17 Wrz, 2012, 15:07:10 »
dieta dietą, ale nie przesadźcie z aerobami:

Offline Darkened

• Gaduła
  • Death Metal to styl życia.
« Odpowiedź #965 17 Wrz, 2012, 15:17:29 »
Mnie ciekawi jak to jest, że teraz są diety, odżywki i inne pierdoły, a kiedyś wystarczyło urodzić się w Sparcie i się wyglądało :D

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #966 17 Wrz, 2012, 15:19:39 »
Mnie ciekawi jak to jest, że teraz są diety, odżywki i inne pierdoły, a kiedyś wystarczyło urodzić się w Sparcie i się wyglądało :D

Wtedy nie mieli ziemniaków i innych gówien, tylko jedli świeże mięso!

Spoiler

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #967 17 Wrz, 2012, 15:23:49 »
Odnosząc się do powyższych wypowiedzi odnośnie diety...

Ja, osobiście, mam bardzo prostą i dla mnie skuteczną dietę. W jednym zdaniu - maximum białka, możliwie zero węglowodanów, możliwie zero tłuszczy. Nie jeść też specjalnie dużo ale tak, żeby się najeść. Zwykle wystarczają mi dwa (sic!) średnie posiłki dziennie. Po treningu i tak trochę pod wieczór (bo ćwiczę na pusty żołądek rano lub popołudniu). Cel - rekompozycja. Jest w chuj ciężko, bo człowiek czuje się często ospały i ogólnie osłabiony, ale efekty są BARDZO szybkie.

Lecz prawda jest jak dupa, każdy ma swoją. I każda może być skuteczna. Dlatego trzeba próbować różnych diet, różnych planów treningowych i dopasować to pod siebie. Inni mogą stanowić inspirację, ale uważam, że to strzał w kolano uważać na przykład, że "on ma taką dietę, działa, więc u mnie na 100% zadziała". Może, lecz nie musi.

BTW, z suplami osiągam takie same efekty jak bez supli w 4 miechy. Pozdro. ;)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #968 17 Wrz, 2012, 15:35:33 »

Offline Bjørn

• Pr0
« Odpowiedź #969 17 Wrz, 2012, 15:40:29 »
Najpierw masa, potem jeszcze więcej masy.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #970 17 Wrz, 2012, 15:41:43 »
BTW, z suplami osiągam takie same efekty jak bez supli w 4 miechy. Pozdro. ;)

Z taką dietą to się nie dziwie ;)
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline samuraj_jack

• Użytkownik
« Odpowiedź #971 17 Wrz, 2012, 15:44:02 »
Gdyż suple to jest uzupełnienie diety, a nie podstawa tejże.
zgodnie z etykietą co? ;)
I gdyby wszyscy tak myśleli... A później komentarze, że dana odżywa nic nie daje. I tak uważam, że na poziomie amatorskim i jeszcze przy cotygodniowym piątkowym piwku, branie supli mija się z celem.
"Poznał też mowę zwierząt i posiadł umiejętność czytania w ludzkich myślach, ale jedno i drugie okazało się gówno warte"

Offline Testorrob

• Gaduła
    • Testor na myspace
« Odpowiedź #972 17 Wrz, 2012, 15:44:22 »
Panowie, nie przesadzajcie z ta masą :D

chyba, że szykuje cie się na casting do kolejnego HULK'a :D

Offline Bjørn

• Pr0
« Odpowiedź #973 17 Wrz, 2012, 15:47:11 »
Nie przesadzajcie z aerobami, nie przesadzajcie z masą..

a idz pan w chuj :D

Offline samuraj_jack

• Użytkownik
« Odpowiedź #974 17 Wrz, 2012, 15:48:34 »
dieta dietą, ale nie przesadźcie z aerobami:

( Obraz usunięty.)
skład od mojego ulubionego trenera ;)
W sumie to jestem blisko takiej sylwetki :) A za tydzień w niedzielę biegnę po życiówkę na 10km :) Wszystko działa, wszystko się udać musi!:)