Autor Wątek: Mam SOLDANO za 600 PLN ... więc o co kaman z tą kasą ... ?  (Przeczytany 15276 razy)

Offline Algiz

• Gaduła
Tomek, skąd taka zmiana?:D

Pamiętam dobrze, jak jeszcze w czasach, jak się u ciebie uczyłem (ile to już lat minęło? 4?) robiłeś mi wykłady, że tzw. kopie itp. (włączając w to wszelkie MG, Sajdy itd.) NIGDY nie będą w stanie zagadać tak samo, zawsze będą zauważalne różnice jakkolwiek by charakter nie był podobny i z reguły na niekorzyść kopii (choć zwłaszcza względem swojej ceny te i tak moga wciąż być zawodowym sprzętem, jednak twój Mark IV miał je wszystkie zjadać ;) ). Przy okazji powoływałeś się na to, że wczesniej miałeś jakiś wzmak Nexusa, w którym jak grzebałeś w sekcji zasilania, to mu sie charkater zmienił chyba z Peaveyowatego na Mes'owaty i rozwodziłeś się nad tym jak to preampy we wzmakach są przeceniane względem tworzenia charakteru brzmienia, że końcówka mocy i zasilanie to jest ten sekret.

To samo mówiłeś o gitarach, że np. Nexus jako genialny lutnik jest w stanie odwzorować brzmienie Fendera w 90%, a tak to wszelkie kopie wioseł są tez zawsze inne i z reguły nie bez powodu tańsze, a w międzyczasie się jarałeś swoimi Music Manami i Gibolami.

Twoje słowa ;)

Oj tam .... nie wymagaj od filozofa żeby żył według zasad które sam głosi :)