Dziękuje za wytłumaczenie wielu pojęć. Mam kilka pytań z tym związanych, lecz teraz najbardziej zależy mi na oszacowaniu ceny zakupu wszystkiego. Chodzi mi o cenę końcową, czyli wszystko to co warto jest zakupić do programu Logic studio. ( wiem że wpierw powinienem zacząć inaczej, np. od nauki itd, jednak prosze zrozumieć że finanse w mym wypadku nieco zmusiły mnie do oszacowania całości ceny )
Bardzo prosiłbym o podanie linków nazw produktów i sklepów bym lepiej mógł wycenić wszystko jak i również przygotować się pod kontem nauki.
Jeśli już ktoś spełni mą prośbę i poda link do lepszego skompletowania logic studio, to bardzo proszę o podanie ogólnie do czego to służyć ma w wymienionych prze zemnie punktów. ( za co bardzo dziekuje )
Przypominam że ja chcę tworzyć utwory z grą i śpiewem ( dance ).
Najlepiej byłoby gdyby ktoś zdołał wypisać pod danym punktem ( punktów 6 w pierwszym mym poście ) Interesuje mnie zwłaszcza najbardziej profesjonalny dodatek do punktu 4, czyli;
4- Śpiew mój musi mieć możliwości nakładania różnych efektów, ( mowa o wyjątkowo mocnych efektach np. zbliżonych do dźwięków syntezatora, itp. )Ogólnie przypomnę też wcześniejsze prośby;
A jeśli mogę coś w logic studio polepszyć, to jak to działa, czy jest coś z rzeczy darmowych, lub o jakich cenach jest mowa?
Czy jeden program polepszy wszystko co wymieniłem w tych sześciu punktach, czy każdy punkt z osobna będzie potrzebował rożnych rzeczy do zakupu?
Szukałem tej wtyczki, ReFX Nexus i nie wiem dobrze znalazłem?
NEXUS 2 True Next-Gen.od ceny -€2.219 - €249
http://refx.com/products/nexus/summary/
Nie wiem jednak jak to działa. Znaczy wyobraźmy sobie że już mam logic studio, i teraz przypuszczam że nie jest to obojętne jaką wtyczkę, program itp. zakupie bo wszystko chyba nie będzie współpracować z logic studio?
Czy takie rozszerzanie programu jest skomplikowane, czy może samo sie wszystko instaluje a ja tylko ściągam z sieci i po kłopocie ?
Przykładowo co mam zakupić aby posiadać większe możliwości dodawania do głosu efektów?
PS.
Teraz nie mam jeszcze programów, poza oryginalnym ; „garageband”, jaką posiada każdy nowy MacBook pro. i zakupiłem kiedyś Studio One 2, ale odsprzedałem koledze, uznając że powinienem bazować na logic studio. ( jaki planuje zakupić )