wtyczka ReFX Nexus i rozszerzenia do niej dostarczają gotowych brzmień do tworzenia tzw. współczesnej muzyki klubowej. warto też zapoznać się z produktami firmy Spectrasonics.
Dziękuję Amanita. Doprawdy logic studio wystarczy do wszystkich mych sześciu wymienionych punktów?
A jeśli mogę coś w logic studio polepszyć, to jak to działa, czy jest coś z rzeczy darmowych, lub o jakich cenach jest mowa?
Czy jeden program polepszy wszystko co wymieniłem w tych sześciu punktach, czy każdy punkt z posobna będzie potrzebował rożnych rzeczy do zakupu?
Szukałem tej wtyczki, ReFX Nexus i nie wiem dobrze znalazłem?
NEXUS 2 True Next-Gen.od ceny -€2.219 - €249
http://refx.com/products/nexus/summary/Nie wiem jednak jak to działa. Znaczy wyobraźmy sobie że już mam logic studio, i teraz przypuszczam że nie jest to obojętne jaką wtyczkę, program itp. zakupie bo wszystko chyba nie będzie współpracować z logic studio?
Czy takie rozszerzanie programu jest skomplikowane, czy może samo sie wszystko instaluje a ja tylko ciągam z sieci i po kłopocie ?
Przykładowo co mam zakupić aby posiadać większe możliwości dodawania do głosu efektów?
Czy jest jakiś samouczek by w prosty sposób wytłumaczył różnice pomiędzy;
-wtyczka
-daw
-rozszerzenie
-sample
-miks
- mastering
No i czy jest ktoś o mocnych nerwach kto wytłumaczył by mi w prosty sposób choć troszkę tego świata?
Dziękuje nawet za dobre intencje