Autor Wątek: Słuchawki - jak najtańsze!  (Przeczytany 110312 razy)

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Odp: Słuchawki - jak najtańsze!
« 17 Wrz, 2011, 20:51:21 »
Mondo, moim zdaniem trochę przeginasz. Zwłaszcza w kontekście tego topiku, weź to pod uwagę. No i chociażby podany przez ciebie przykład z gitami Squiera doskonale pokazuje, że info z pierwszej ręki nie zawsze jest wiarygodne. A to, co ja tutaj podałem, to nie było wyczytane gdzieś jak jakiś mietek13_666 "gdzieś tam" na jakimś wątpliwym forum gadał, że coś jest fajne lub zjebane, tylko od ludzi, których znam osobiście, o których wiem, że są głęboko w temacie i wiedzą, co mówią, inaczej bym tego nie powtórzył tutaj, ew bym bardzo wyraźnie zaznaczył poziom wiarygodności źródła. Pomijam już ile to razy się spotkałem na tym forum z tekstem "ludzie polecają..." (czasem podając źródło, czasem nie), głównie w tematyce pickupów, po czym ktoś posiadający je osobiście (jak np tutaj Bielack) weryfikował to.
Rozumiałbym, gdybyś się czepiał, jakbym się kłócił, że coś jest takie i owakie z uporem maniaka, jakbym znał właśnie dany grat na wylot nie mając o nim tak naprawdę pojęcia - a ja wyraźnie zaznaczam, kiedy nie mówię właśnie z pierwszej ręki, uczciwie i nie zgrywam alfy i omegi po jutubowych przesłuchaniach nie widząc danej rzeczy nigdy na oczy. Jeśli czegoś nie miałem nigdy, ale wiem, że jest dobre, to piszę o tym i zaznaczam tez uczciwie, że ta wiedza nie poparta empirycznie. Czy zainteresowany potraktuje daną wypowiedź jako śmieć i ją totalnie zignoruje, czy też się zainteresuje, to już leży w ocenie pytającego, czy mu taka odpowiedź cokolwiek daje. W końcu wszyscy tutaj są myślącymi ludźmi, nie?
Wyluzuj trochę.

Specjalnie jeszcze raz przejrzałem regulamin, nie znalazłem takiego punktu nigdzie, może mi umknął. Chciałem pomóc i sprawę stawiałem uczciwie, więc nie uważam, abym zrobił cokolwiek nie tak (co innego, gdybym właśnie twierdził, że znam te słuchawki bdb, kiedy tak nie jest). Miejcie też na uwadze, że napisałem tu o słuchawkach ~100zł, a nie jakimś poważniejszym (i kosztującym coś) sprzęcie - prawda jest taka, że w takich topikach raczej moich postów nie uświadczycie, a już na pewno nie tego typu. Tutaj natomiast uznałem, że jestem na tyle pewien tej informacji, że mogę się nią podzielić i uważam, że czepiać się tego moglibyście, gdybym kłamał odnośnie mojego doświadczenia z nimi, a tak to właśnie pozostawiłem ocenę przydatności informacji zainteresowanemu. Jeśli jest to aż tak wielki grzech, to postaram się zapamiętać, aby go nigdy więcej nie popełnić, jednak jak już mówiłem - niejednokrotnie się z tego typu wypowiedziami spotykałem odnośnie gratów wartych grubszą kasę i jakoś nikt nigdy tego nie ścigał. No ale niech wam będzie. Mea culpa, dobrymi chęciami (i uczciwością) piekło wybrukowane.