Autor Wątek: ENGL BLACKMORE, FIREBALL czy POWERBALL  (Przeczytany 59046 razy)

Offline harry_manback

• Gaduła
...nie wróci  8)   --- grałem na niej i nie wróci.

... tak czy inaczej, zawsze jest jakiś powód sprzedaży
1 chamski powód - wadliwy sprzęt
2 stary sprzęt - nie będę ładował w lampy itp.
3 po czasie okazuje się, że nie spełnia oczekiwań np. brzmieniowych (przy nagrywaniu) - chyba powód Muszy, no i to, że słyszał lepszy w jego mniemaniu (VHT)
4 nie gram już w kapeli, albo nie potrzebuję już takiego mocarza do domu

...powodów może być wiele więcej ale ja dodam od siebie...

lubię ciemne brzmieńsko, zakresy jego regulacji idealnie pasują do mojego stylu, ja się stroję do drop G i ten piec pięknie to wyciąga co najważniejsze nie wali siarą. Na małej, dobrej, zabudowanej i nie za głębokiej pace 2x12 wypierdala środeczkiem, że hoho i ma w choooj basu jeszcze. Chopy z kapeli pogubili gacie i osrali sobie plecy jak rozkręciłem to coś (przy skali 0-10)  GAIN 3,5  VOLUME 4   MASTER 4.  Lampy muszą być w dobrym stanie bo dźwięk czysty zajebiście gada. Klarowny, szklankowaty, kryształowy - określenie jak kto woli. Piec w zajebistym stanie mimo mikroskopijnych otarć od spodu, czego prawie nie widać - dzięki MUSZA - dla mnie pedanta to bardzo ważne :)
Nie mam efektu WOW !!!   Piec jest tym co pragnąłem mieć do 1000 funtów. Zdaję sobie sprawę, że MESY, wysokie modele ENGL'i VHT'ki, i wszystkie inne bardziej wartościowe zabawki mogą generować ciekawsze brzmienia (sugeruję się opiniami posiadaczy) jednak dla mnie podwórkowego grajka 2000 funtów to jest wydatek bez sensu . Zresztą słuchałem sobie testu porównawczego dwóch głów wysterowanych gałami PRAWIE identycznie (głowy nie są identyczne :) ) .  POWERBALL 2 i MESĘ DUAL R. Mesa faktycznie nagrywa się wręcz doskonale i przebija wiele głów. Dźwięk z Mesy się leje nie charczy, plastycznie jest...  ...ale na żywca nie wiedząc z którego leci dźwięk osobiście mogę stwierdzić ,że w ucho zdecydowanie bardziej wpadał POWERBALL 2. Może to akustyka pomieszczenia, może inne czynniki ale wiem na pewno... ...wszystko zależy od upodobań.  Mogę zacytować tylko - jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. No ja akurat lubię to co mam. Pozbyłem się wszystkich swoich gratów bo potykałbym się o nie. Zostawiłem tylko wyselekcjonowane sprzęty.

Życzę wszystkim tak udanych zakupów. Do mnie GWIAZDOR zawitał wcześniej tego roku :)