Autor Wątek: 1w lampiak  (Przeczytany 41316 razy)

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
Odp: 1w lampiak
« Odpowiedź #25 23 Wrz, 2010, 23:40:13 »
Nie czytałem polowy twojego postu, bo nie wiem czego się to dotyczyły te regułki

Co do głośników, to nie wiem co wg Ciebie znaczy potrzebują 16x więcej prądu? 16x prądu do czego?
Głośnik jak dostanie mniej prądu to zagra ciszej, ale masz tych głośników więcej...

Słabszy wzmacniacz szybciej się przesteruje w dole niż mocny, bo to dół zabiera praktycznie cały headroom, przeczytaj to dokładnie i uwierz, bo 3 raz tego pisał nie będę ;)
Ta wiedza jest poparta empirycznie przez mnie.
Jestem na tyle szczęśliwy, że posiadam wzmacniacz GITAROWY w którym można w bardzo szerokim spektrum konfigurować moc końcówki i do tego graficzny eq na którym mogę sprawdzić jakie częstotliwości się najszybciej przesterują na jakiej mocy.

Z Twoich postów po prostu wylewa się się wiedza czysto teoretyczna wyczytana gdzieś w internecie, a brak Ci ogrania różnego rodzaju wzmacniaczy GITAROWYCH.
I nie dociera to do Ciebie, jak Ci ludzie piszą że hi-fi i wzmacniacze gitarowe to całkiem CO INNEGO.
Niby też wzmacnia sygnał akustyczny, ale liczą się całkiem inne cechy. To są 2 różne światy NIE można ich ze sobą porównywać ok?

Więcej nie piszę, bo to jest bezowocne :P
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig