Autor Wątek: piec do 800zł  (Przeczytany 17565 razy)

Offline korzenio91

• Prawie użytkownik
piec do 800zł
« 09 Sie, 2010, 22:54:46 »
Witam , nie znam się za dobrze na piecach , i mam takie pytanie co mogę kupić do 800zl aby było dobre na próby i mniejsze koncerty:)? zastanawiałem się nad zestawem hartke piggyback gt60 : http://allegro.pl/item1178314269_hartke_piggyback_60w_head_kolumna_super_oferta.html
 ale jakoś nie znam tej firmy i chyba bałbym się w to inwestować:)

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
Odp: piec do 800zł
« Odpowiedź #1 09 Sie, 2010, 22:59:40 »
Nie no, kurde, było tak fajnie na tym forum :(

Za 800zł nie kupisz nic sensownego na próby i mniejsze koncerty. Jak się dobrze zakręcisz to za taką kasę wyrwiesz coś do domu.

Zakładam, że grasz techniczny death metal, twój perkusista ma dwie centrale i nie pozwala ich otriggerować, a te mniejsze koncerty to takie przeciętne plenery, bo te większe to grasz na stadionach.
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
« Odpowiedź #2 09 Sie, 2010, 23:01:52 »
Hartke robi głównie sprzęt basowy, sam kiedyś chciałem sobie kupować ich pakę do gitarowego heada (ale ja jestem pierdolnięty).
Mimo to za taką kasę szukałbym jakiejś lampowej samoróby, od czasu do czasu pojawiają się takie wynalazki na alledrogo.
Zresztą zapytaj kogoś mądrzejszego, ja jestem bedroom warriorem.
« Ostatnia zmiana: 09 Sie, 2010, 23:07:07 wysłana przez Omlet »
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan
...gdyż granie do kotleta nie jest graniem do omleta choć oba dobre - commelina

Offline korzenio91

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #3 09 Sie, 2010, 23:12:10 »
Dexterek fajnie , nie fajnie . Ale nie każdy jest bogaty i stać go na sprzęt wysokiej klasy :) mam 19 lat uczę się i wyciułałem 800zł , nie gram death'u , ani nie mam walniętego perkusisty :) a małe koncerty czyli coś w deseń koncertow festynowych :) tak zeby mikrofon do pieca przystawić , żeby to jakoś brzmiało . Obecnie mam marszalla mg15cdr , nie jest zły ale na głośniku 8" to sobie mogę... skierował mnie na to forum Wuj Bat :) mówił ze spokojnie można się tu zarejestrować i rozwiewać swoje wątpliwości :)

Offline głuchy_zjeb

• Gaduła
  • mahoń, heban, emg
    • Komandor gwiezdnej floty
« Odpowiedź #4 09 Sie, 2010, 23:15:34 »
(sorry za OT ale najbany jestem)
łoooooo!!! wychowanek wuja Bata! ciekawe czgo jesczeo go nauczył poza używaniem ssa ;)

na temat - Ibanez TBX 65R
ore ore na traktore

Offline korzenio91

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #5 09 Sie, 2010, 23:26:45 »
Nie siedzę na gitarzyści.pl ...Nie mam zamiaru pytać się o takie rzeczy ludzi którzy grają na skyway'ach i piecach po 100zl , dlatego napisałem to właśnie tu... Widzę że tu wszyscy tacy zajebiści że nie mam prawa się zapytać. Co to dla was 800zl nie?:) ...

A co do ćwiczeń. To ćwiczyć sobie mogę nawet na słuchawkach.

Offline Dexterek

• Pr0
  • Pan Mroku
« Odpowiedź #6 09 Sie, 2010, 23:48:22 »
Ale nie każdy jest bogaty i stać go na sprzęt wysokiej klasy :) mam 19 lat uczę się i wyciułałem 800zł
Ja przed 19 urodzinami dorobiłem się takiego sprzętu jak widać w moim profilu pracując ostro przez wakacje, a dodatkowo w trzeciej klasie liceum każą sobotę, każdą niedzielę i każdy inny wolny dzień po 10 godzin na kasie w supermarkecie(szejm).
Da się i nie marudzić! ;)
nie mam walniętego perkusisty :)
A to ma jakiś związek z dwoma nieotriggerowanymi centralami przy graniu deathu?
a małe koncerty czyli coś w deseń koncertow festynowych :) tak zeby mikrofon do pieca przystawić , żeby to jakoś brzmiało .
Na dużych też się przystawia mikrofon.
Obecnie mam marszalla mg15cdr , nie jest zły ale na głośniku 8" to sobie mogę...
Zapłakać ;) Nie jest zły - jest tragiczny.
skierował mnie na to forum Wuj Bat
Witaj więc nasz nowy przyjacielu ;)
Nie no ogólnie to nie napalaj się, że za 800zł da radę kupić coś sensownego. Polecę ci tyle samo co na g.pl. Kup sobie bandita i po sprawie. Albo tak jak poleca zorro AVT.
A najlepiej to dozbieraj i kup lampę ;)

Offline Frantic

• Pr0
« Odpowiedź #7 09 Sie, 2010, 23:55:56 »
Idź do pracy i dozbieraj z tysiaka. Mówię całkiem serio i szczerze bo zupełnie nic mi do głowy nie przychodzi w tym przedziale cenowym.

Offline korzenio91

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #8 09 Sie, 2010, 23:59:15 »
Ale nie każdy jest bogaty i stać go na sprzęt wysokiej klasy :) mam 19 lat uczę się i wyciułałem 800zł
Ja przed 19 urodzinami dorobiłem się takiego sprzętu jak widać w moim profilu pracując ostro przez wakacje, a dodatkowo w trzeciej klasie liceum każą sobotę, każdą niedzielę i każdy inny wolny dzień po 10 godzin na kasie w supermarkecie(szejm).
Da się i nie marudzić! ;)
nie mam walniętego perkusisty :)
A to ma jakiś związek z dwoma nieotriggerowanymi centralami przy graniu deathu?
a małe koncerty czyli coś w deseń koncertow festynowych :) tak zeby mikrofon do pieca przystawić , żeby to jakoś brzmiało .
Na dużych też się przystawia mikrofon.
Obecnie mam marszalla mg15cdr , nie jest zły ale na głośniku 8" to sobie mogę...
Zapłakać ;) Nie jest zły - jest tragiczny.
skierował mnie na to forum Wuj Bat
Witaj więc nasz nowy przyjacielu ;)
Nie no ogólnie to nie napalaj się, że za 800zł da radę kupić coś sensownego. Polecę ci tyle samo co na g.pl. Kup sobie bandita i po sprawie. Albo tak jak poleca zorro AVT.
A najlepiej to dozbieraj i kup lampę ;)

Zrozum że nie siedzę na g.pl :)

Wiem że mikrofon się przystawia tylko w moim poście chodziło mi o to że do 8" nie ma go gdzie przystawić.
no i przede wszystkim nie obracam sie w klimacie death'u i nie mam o nim pojęcia: )
A co do forum to wpadnę tu dopiero jak będę miał coś do powiedzenia w temacie , może nie jestem laikiem . Ale tu czuje sie jak idiota.

Offline Dexterek

• Pr0
  • Pan Mroku
« Odpowiedź #9 09 Sie, 2010, 23:59:32 »
DEX!! czaj ich perkusistę i muzykę jaką gra ten gość od wzmaka

to nie jest tech ani death ani metal:)
yyyyyyyyyyyyy?

Offline korzenio91

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #10 10 Sie, 2010, 00:14:45 »
do pracy tak czy tak muszę iść , trzeba się utrzymać... dlatego też mój budżet jest ograniczony:) postaram się dozbierać do 1k może wtedy uda się znaleźć coś lepszego. Widzialem na allegro heada marshallowskiego http://allegro.pl/item1179507581_head_marshall_mg_series_100_hdfx_stan_super.html ale chyba nie warto inwestować w taki tranzystorowy head , bynajmniej tak mi się wydaje

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
« Odpowiedź #11 10 Sie, 2010, 00:19:22 »
Nie idź do pracy.
Dokładnie - nie warto!
Do pracy pójdziesz po studiach (...)
Nie idź na studia, nie idź do pracy - nie żartuję. Przy odrobinie szczęścia da się żyć bez tego - jestem tego najlepszym dowodem :D A że mój ultra-rig wart jest jakieś 1000 złotych (z czego ok 900 to wiosło) to już inna sprawa ;)

BTW - co grasz / chcesz grać?
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan

Offline Dexterek

• Pr0
  • Pan Mroku
« Odpowiedź #12 10 Sie, 2010, 00:19:48 »
Seria MG Marshalla do porażka. Masz to wiesz. Omijać szerokim łukiem.
Młody kolega radzi:
z obserwacji starszych znajomych wiem, że po ukończeniu szkoły to już tylko pod górkę i jak teraz nie odłożysz kasy to może się tak wydarzyć w brutalnym życiu, że już nigdy więcej nie będzie cię stać na takie wydatki.
Troll mode on: nie warto również ćwiczyć jak kupisz gitarę za 10 kafli zagra ona sama za Ciebie. Poza tym jeżeli kupisz sprzęt za milijard milijardów to nikt nie zwróci uwagi na twoje umiejętności ;)

Offline korzenio91

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #13 10 Sie, 2010, 00:33:43 »
Maturę mam za rok , technikum :) a grać chce coś ala Doom :) może troszkę Crowbara , więc nisko i wolno .
No zaraz wystawie swojego marshalla niech czeka na swojego laika:P ja 2 lata temu się samym logiem :) wiem żałosne.
Myślę że w przyszłym roku pojadę sobie zarobić , ale do tego czasu muszę na czymś grać:) i jak dobije 1k bede buszował bo allegro

Offline immortal-king

• Gaduła
  • Zaraz trejning i bendziemy krecic jak cieba!
« Odpowiedź #14 10 Sie, 2010, 00:42:04 »
Mozesz tez kupic jakiegos line 6 spidera np III 75 watow, w jakims dobrym sklepie albo uzywka by byla za 800 a jak na piece za ta cene brzmi dopsz ;)

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
« Odpowiedź #15 10 Sie, 2010, 01:31:18 »
Noo jak chcesz grać doom to pierdol to jaki to piec, byleby lampa była :D I podepnij pod to Big Muffa / Rata / Boss FZ-5 ;)

Offline Vertigo

• Pr0
  • I'm here to solve problems.
    • Good Girl Maggie
« Odpowiedź #16 10 Sie, 2010, 01:47:38 »
Tak naprawdę to chyba sam jeszcze chłop nie jest sprecyzowany co chce grać ;) Jako, że mam kilku młodych do okoła to nie będę cię ostro karcił bo znam problem i nie zapomniałem jako wół jak to jest cielęciem być :D

Więc jeżeli potrzebujesz wzmacha na teraz to ja także polecę Line6 (pomimo mojej niechęci do L6) - model Spider III - masz wszystko pod ręką wraz z efektami, jako-tako zabrzmisz, ustawisz presety, 75 watt jakiejś tam mocy ma. Dużo osób u nas grających w pomniejszych zespołach tego używa ze względu na oczywistą uniwersalność. Wiadomo, że dla wprawnego ucha brzmi to kupowato... ale sprawdzi się w każdej sytuacji :) Jak Ci się odmieni na trash czy jazz to też z tego pieca coś wyciągniesz - przy odrobinie szczęścia i 200-300 zł więcej dostaniesz i wersję combo 212.

Albo po prostu odłóż i dozbieraj - za 2000 można kupić przyzwoity sprzęt, chociażby nawet bugerę 6260 czy Peaveya Valvekinga (1000-1200zł) + tańszą pakę (moją :D ?) albo np. 1936 marshalla. Potem sobie już powymieniasz.

Bo od razu z kopa to 4-5 patyków rozwalisz jak nic na np. 5150 + paczka... Ale tego przedziału cenowego NIE bierzemy pod uwagę.

Offline lis

• Gaduła
« Odpowiedź #17 10 Sie, 2010, 12:20:50 »
Jeśli byś jednak szukał pieca za te 800zł to ja jeszcze polecę starsze serie H&K (Attax, Silver Edition). Brzmią bardzo przyzwoicie
"It doesn't matter what people say about you, as long as they're talking about you."

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
« Odpowiedź #18 10 Sie, 2010, 14:59:23 »
Łe tej.

Offline korzenio91

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #19 10 Sie, 2010, 16:50:56 »
ale czy teh h&k ma predyspozycje do ciezkiej muzyki?

Offline Vertigo

• Pr0
  • I'm here to solve problems.
    • Good Girl Maggie
« Odpowiedź #20 10 Sie, 2010, 17:50:45 »
H&K - też bardzo Ci polecam - o, tak mają i to jak cholera! Z tym, że to piec bez żadnych 'dodatków' :)

Możesz poszukać też Crate GT80 (STARE SERIE!) - takiego jak posiadałem - to CHOLERNIE głośne 80Watowe hybrydowe combo z 4rema kanałami - i żal mi go jak cholera ... spalił się :/ ale koncertował ze mną pod paczką i wywoływał 'WOW' pod sceną, na fakcie. Ale przester to Turbo RAT ProCo jak Ci to coś mówi :D Biały kruk ale jak się trafi to się nawet nie zastanawiaj.

Offline korzenio91

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #21 10 Sie, 2010, 19:24:47 »
czy np piec od dom?n'a jest ok? Ma 8 lat , czy nie moze wyjsc lipa z niego? Nawet by mi odpowiadal . Zostalo by mi cos kasy i mogl bym sobie w garazu pograc :)

Offline lis

• Gaduła
« Odpowiedź #22 10 Sie, 2010, 21:55:23 »
Bierz ten piecyk. Grałem na takim i szczerze polecam
"It doesn't matter what people say about you, as long as they're talking about you."

Offline korzenio91

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #23 10 Sie, 2010, 22:04:52 »
z chęcią bym osłuchał ten piec na jakimś wideło :)
a co powiecie o fender Frontman 212R ?
« Ostatnia zmiana: 10 Sie, 2010, 22:20:27 wysłana przez korzenio91 »

Offline korzenio91

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #24 10 Sie, 2010, 23:20:36 »
Jestem ku kupnie pieca od dom?na gdyż milo by było nie wydać całej kasy a mieć coś głośniejszego i lepiej brzmiącego od marshalla seri MG. Dlatego też chciałbym choć na YT osłuchać taki piec, żeby wiedzieć czy ma jakieś predyspozycje do moich upodobań. Wiem że każdy piec można sobie tam dostosować pod siebie, ale każda marka jednak charakteryzuje się czymś innym . kolejna sprawa jest taka  , że nie stać mnie na wydanie 500zl na piec jeśli miał by się zjebać po roku czy dwóch. Nie irytujcie się moim podejściem gdyż naprawdę muszę wybrać opcje najlepszą jaka jest możliwa:)