Wzmacniacz mam juz od miesiaca, ale dopiero teraz znalazlem czas aby zalozyc NAD i troche sie rozpisac. Dodatkowo przeszedl efekt wow i bedzie bardziej obiektywnie
Na pierwszy ogien foteczki:
F series byly produkowane w latach 2002-2007, potem zostaly zastapione przez serie Express. Ten egzemplarz jest na 110V, pierwszy wlasciciel gral na nim na wycieczkowcu przez pol roku, wiec zaprawiony jest w ciezkich warunkach
Kombo jest wykonane z materialow wysokiej jakosci, wszystko dobrze spasowane, wzmak ma kilka lat a tolex jest w lepszym stanie niz w moim MG po roku.
Krotka specka:
- 50 watt
- 2x6l6 i 4x12ax7
- dwa kanaly z niezaleznym eq i reverbem
- opcja contour, czyli praktycznie dodatkowy 3 kanal
- bright na czystym kanale w postaci push-pulla
- rownolegla petla efektow
- wyjscie do nagrywania z mozliwoscia wylaczenia glosnika
- glosnik Celestion Black Shadow
Czysty:
Tutaj mile zaskoczenie, bardzo ladny. Podoba mi sie bardziej niz w moim poprzednim MG Vintage. Na moim Super Sporcie po rozlaczeniu cewek da sie wykrecicz wrecz ladna szklaneczke. Ciekaw jestem jakby to gralo z dobrym stratem.
Przester:
To co misie lubia najbardziej
Zawsze podobalo mi sie brzmienie Mesy i 6l6. Kiedys wiec musial nastapic ten dzien, a przyszedl szybciej niz myslalem. Nie zawiodlem sie. Brzmieniu blizej do Recto niz Marka, grube ziarno, gruz sypie sie az milo. Mialem poczatkowo problemy z duza iloscia wnerwiajacej gory, ale po walce z galami ukrecilem cos co zadowala mnie w 100%, typowe brzmienie Mesy za nieduze pieniadze. Z power breakiem Webera jest jeszcze lepiej, siara zniknela i stal sie bardziej nasycony.
A teraz wady:
Wzmak jest glosny. I mam na mysli GLOSNY. Nie wiem czy w jakichkolwiek warunkach rozkreci sie go wiecej niz na polowe, zapas mocy jest wielki. Jak na kombo ma bardzo duzo basu, mimo ze ma konstrukcje otwarta, czasem az za duzo i robi sie bula, nie ma co zapedzac sie za polowe wartosci. EQ tez za duzo nie daje na przesterze, ma okreslony charakter i krecenie galami daje zmiany raczej kosmetyczne. Ale specjalnie mi nie przeszkadza, bo to jest wlasnie TO brzmienie
Opcja contour robi na przesterze usmiech mariana, czyli wycina srodek. Kinder metalom moze sie to spodoba i pograja sobie z tym Ich Will Rammsteina, mnie sie to srednio podoba
Iza Malysz poleca