Autor Wątek: BASH STUDIO HEAD  (Przeczytany 138073 razy)

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
Odp: BASH STUDIO HEAD
« Odpowiedź #200 23 Maj, 2010, 23:41:03 »
Kicha straszna. Z moim wiosłem, które samo w sobie gra dołem w połączeniu z wzmakiem uzyskaliśmy padakę nie z tej ziemi. Zatykał się w okolicy pierwszej struny, a gdzie tam do szóstej nie mówiąc już nic o siódmej. Po pokręceniu czymś w środku zrobiło się o niebo przyjemniej - zaczęło być słychać środek jakiś. Nie zmienia to faktu, że wzmacniacz w dalszym ciągu ze względu na pasmo jakim grał był bezużyteczny. W ogóle strasznie cichy. Odkręcony na full był całkiem pokojowy. I w ogóle brzydki jak noc. Przednia szmata chyba zdarta z eltrona. Sam myślałem, że może takie do domu można by sobie sprawić ale po tym dzisiejszym teście jestem przekonany, że pozostanę przy graniu na moim najnowszym, niesamowitym chińskim nabytku.
Na koniec dodam jeszcze, że Mesa RLZ! rzondzi i wymiata! Kupujcie ludzie Mesę bo oprócz najlepszego brzmienia na świecie zyskacie członkostwo w mega elitarnym klubie ludzi z krótkimi... yyyy... w elitarnym klubie posiadaczy najlepszych wzmaków na świecie!
A teraz idę chwilę potrzepać przed moją DRką i zapomnieć jak najszybciej o dzisiejszym dniu.
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline MarkMorton

• Gaduła
« Odpowiedź #201 23 Maj, 2010, 23:46:46 »
Eeeee aż taki zwrot o 180 ? Może ten egzemplarz coś go wszyscy ogrywali był coś trefny ? Mam nadzieję że tak bo zapowiadało się ciekawie.
I'm Jesus Christ, whether you accept it or not, I don't care. HEVY METYL HOBBYT

Offline Budzan

• Pr0
« Odpowiedź #202 23 Maj, 2010, 23:51:18 »
tez sie dziwie ze zwrot o 180 stopni :/

az mnie to dziwi i mam wyrzuty sumienia :D bo do mojego posta było samo pałowanie się.

zeby nie było ja napisze jeszcze raz. wmak po podregulowaniu w srodku brzmi dobrze. tylko petla do poprawki, ale tez nie ma nad czym mega plakac!

chłopaki, wezcie sie kurwa ogarnijcie :D

Offline wiecheć

• Użytkownik
  • Bejmistrz
« Odpowiedź #203 24 Maj, 2010, 00:20:21 »
W ogrywaniu wspomnianego egzemplarza nie uczestniczyłem, ale wszystko wskazuje na niewyjaśnioną trefność tego konkretnego pieca, bardziej niż konstrukcji w ogóle - kiedy ogrywałem studio parę miesięcy temu, owszem, było trochę ciemno, ale z fullmetalmahoniem, helfajką przy moście i na pace mesy, chwila regulacji i kopało zadowalająco. Z tego co Budzan pisał albo wszyscy ci, co poprzednio piec ogrywali, nie wynikało, że piec ma więcej basu niż czegokolwiek albo że jest wyjątkowo cichy. Nie słyszałem tego coście słyszeli, ale brzmi mi to jawnie na wadliwość tego konkretnego egzemplarza, co jest całkowicie słabe, ale i tak - "chłopaki, wezcie sie kurwa ogarnijcie" :P.
« Ostatnia zmiana: 24 Maj, 2010, 00:22:13 wysłana przez wiecheć »
I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy
/
I don't want to belong to any club that will accept me as a member

Offline Budzan

• Pr0
« Odpowiedź #204 24 Maj, 2010, 00:39:36 »
no ja bym np nie powiedzial ze jest za cichy. gada jak normalny 20 watowiec raczej.. za glosno do domu, a na koncert to tak w sam raz w moim odczuciu.

moze Szymon jakos by sie wypowiedzial w temacie basowosci? to ze jest za jasny to jest w stanie zrozumiec, bo gałka cut jest ustawiona fabrycznie na maxa, a presence na ok 70%, zatem opcji przyciemnienia go troche jest, ale rozjasnienia juz tak se.

Offline slayer-66669999

• Gaduła
  • execute them all!
« Odpowiedź #205 24 Maj, 2010, 00:51:51 »
mahonie byly, byly i merliny eclipse, emg 81/85 pare innych rownie zacnych pickopow i nawet znalazl sie gibol flying v. I na zadnej gitarze nie bylo dobrze, a ich zebralo sie na testy w 3 i troche. On nie jest za jasny, on MULI!!! czuje sie zawiedziony mimo wszystko, bo nastawialem sie na cos bardziej selektywnego, z wiekszym szatanem. Ten piec nie ma selektywnosci, moim zdaniem korekcja jest zle dobrana. byly momenty ze przekrecenie o 1/4 eq nie dawalo zadnej roznicy. Potencjometr bas to jest jakas pomylka. Muli i wali siara jednoczesnie. Na pewno sa osoby ktorym taki sound moze sie spodobac, bo w tej kategorii cenowej wybor jest raczej niewielki. A moze za duzo oczekiwalem od tego pieca? w koncu piecyk za 1499 nie zagra jak mesa;d
« Ostatnia zmiana: 24 Maj, 2010, 00:56:23 wysłana przez slayer-66669999 »

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #206 24 Maj, 2010, 00:53:22 »
No, bo to machoń móli.

Offline slayer-66669999

• Gaduła
  • execute them all!
« Odpowiedź #207 24 Maj, 2010, 00:57:34 »
bez przesady, poza mahoniem byl jeszcze Kania z bardzo jasnego drewna, co nie zmienia faktu ze 7 struna byla taka zmulona ze nie szlo sluchac tego. Swoja droga to ma zle dobrana charakterystyke, przeciez to chyba nie mial byc basowy piec. Niedlugo zamiast gitarzystow beda nad nim trzepac basisci, w tym kregu moze juz teraz byc kultem.
« Ostatnia zmiana: 24 Maj, 2010, 00:59:44 wysłana przez slayer-66669999 »

Offline Budzan

• Pr0
« Odpowiedź #208 24 Maj, 2010, 01:20:56 »
ja gram w dropped D, czasem stroje sie do E, a czesto ostatnio tez zahaczam o dropped C.

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
« Odpowiedź #209 24 Maj, 2010, 01:41:36 »
Ja się stroję do E.
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline Bash

• Bash'ujący w zbożu
  • Gaduła
  • السلام عليكم
    • Oficialna strona BASH MANUFACTURING
« Odpowiedź #210 24 Maj, 2010, 02:05:50 »
Ok wypowiem się, i powiem tak.
(po pierwsze) Z tego co mi wiadomo ogrywaliście wzmak tylko na jednej jedynej paczce.
(po drugie) Wzmak nie jest przebasowany, generalnie jest jasny.
(po trzecie) Zawsze istnieje możliwość jakiegoś niedopatrzenia bądź usterki w tej konkretnej sztuce.
(po czwarte) Wyślę wam drugi egzemplarz i porównacie.
(po piąte) czekam na dalsze wieszanie psów :)
Pozdro.

EDIT:
Zapomniałem o jeszcze jednym. Ten konkretny egzemplarz testowałem i porównywałem przed wysyłką do SS ze swoim prototypem (pierwowzorem) który jest na prawdę jasny! Grane było na Mesie 2x12 z moim Epi LP z EMG81 w stroju do drop Ais. Wedle mojego jakiegoś tam słuchu, wzmaki gadały identycznie przy takich samych ustawieniach.
Także albo wkradła się jakaś niewyjaśniona usterka, albo kolegom na prawdę coś nie gra.
Zdając sobie sprawę z wybitnej jasności mojej sztuki, specjalnie przyciemniłem tamtą, trimpotami (co potem harv rozjaśniał z powrotem, bo było mu za ciemno).
Byś może zdarzył się jakiś zimny lut przy którymś z elementów korektora barwy, co wyjaśniało by nie możność ukręcenia basu... (zawsze może się zdarzyć, a znając prawa Murphiego jak ma się zdarzyć to tylko podczas właśnie takiego testu).

EDIT2:
Jeśli Harv i chociaż niektórzy z tych co ogrywali będą mieli czas.
Przyjadę do was we wtorek po południu ze swoim prototypem, porównamy, ew dokonam na miejscu niezbędnych poprawek.
« Ostatnia zmiana: 24 Maj, 2010, 02:57:39 wysłana przez Bash »
Zapraszam na myspace mojego zespołu:
www.myspace.com/fullflavourofficial

Bash Manufacturing Since 2008

Offline Harvest

• Szatan Osobiście
  • Administrator
    • Sevenstring.pl
« Odpowiedź #211 24 Maj, 2010, 06:45:47 »
Co do mocy, mamy bezpośrednie porównanie z Vintage 20, ja wiem że grają różnymi pasmami, ale Studio był cały czas rozkręcony na minimum 3/4, mojego rozkręcaliśmy na pół i trzeba było wychodzić z pomieszczenia :)

Offline Page_Hamilton

• Pr0
« Odpowiedź #212 24 Maj, 2010, 06:48:16 »
Sam myślałem, że może takie do domu można by sobie sprawić ale po tym dzisiejszym teście jestem przekonany, że pozostanę przy graniu na moim najnowszym, niesamowitym chińskim nabytku.
Na koniec dodam jeszcze, że Mesa RLZ! rzondzi i wymiata! Kupujcie ludzie Mesę bo oprócz najlepszego brzmienia na świecie zyskacie członkostwo w mega elitarnym klubie ludzi z krótkimi... yyyy... w elitarnym klubie posiadaczy najlepszych wzmaków na świecie!
A teraz idę chwilę potrzepać przed moją DRką i zapomnieć jak najszybciej o dzisiejszym dniu.
???
Albo wszyscy sie nagle odwazyli napisac cos krytycznego po poscie Budzana, albo se jaja robia.
wearehelp.bandcamp. com

Offline Harvest

• Szatan Osobiście
  • Administrator
    • Sevenstring.pl
« Odpowiedź #213 24 Maj, 2010, 08:13:19 »
No przed postem nawet jakby chcieli to by nie mogli, bo dopiero wczoraj go ograli. Wcześniej to co mieliby napisać ? Ze fajnie go z pudełka wyjmowałem ? :)

Offline Gohes

• Colonial Marine
  • Gaduła
  • Szatan, Blasty, Benedykt XVI...
    • J. D. Overdrive
« Odpowiedź #214 24 Maj, 2010, 08:38:08 »
W trakcie testow headzik w miare znosnie zagral na Ibku S 2020, ale tez to nie powalalo. Faktycznie - byc moze jakas wada, ale z pewnoscia nie upatrywal bym takie ciemnego brzemienia tylko w grze na jednej paczce. W koncu i sajd i dwa MG zgraly normalnie, bez skrajnosci w jakimkolwiek pasmie... nie ukrywam, ze tez sie zawiodlem - zwlaszcza po probkach na stronce. Niemniej jednak jest szansa, zeby urok odczynic :)
M: Kobieto, przynieś browar! K: A magiczne słowo? M: Czary mary, podaj browary!

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #215 24 Maj, 2010, 08:43:12 »
Uuu normalnie jesteśmy podejrzani o mataczenie ;) Po pierwsze ja w życiu nie śliniłem się na Studio, bo jak Harv słusznie zauważył, miałem go okazję ograć dopiero w ten weekend.
Do ogrywania mieliśmy gitary:
B.C. Rich JRV
PAS Harvester
Kania JP
Ibanez S2020x
Gibson Flying V
Epiphone Prophecy LP (nie kojarzę który)
Schecter Hellraiser

Piece:
MG Vintage 20 (Harva)
MG Vintage 30 (ex-Budzana, teraz mój)
Bash Sidewinder MKIV+
No i bohatera dnia :)

Paczka Marshall 1960 straight. I mówcie se co kurwa chcecie - w życiu nie słyszałem żeby ta paka coś zamuliła (wersja na Celkach GT). Clean w studio jest fajny, ładnie się kranczuje. Chociaż piezo w Sce i split humba w moim JP brzmiały mało wyraziście (tym piezo można sobie krzywdę zrobić jak piec jest jasny). Ale przester ma charakterystykę gruboziarnistego papieru ściernego, jest mało elastyczny (od stanu "zadużogainu" do stanu "gdziejestmojadynami ka" bez stanów przejściowych). No i to dudnienie. Momentami bałem się że mi rzeczy pospadają z półek. Srsly.
Co do wykończenia nie zgadzam się z Dexem - IMO jest ładniutkie, chociaż opisy powinny być większe, bo ta czcionka jest mało czytelna (zwłaszcza na footswitchu).
Bardzo podoba mi się reply Szymona: (po drugie) Wzmak nie jest przebasowany, generalnie jest jasny.  W takim razie podesłałeś nam przez pomyłkę inny amp mate :)

Dla mnie podsumowanie jest proste: MG FTW! :)
« Ostatnia zmiana: 24 Maj, 2010, 08:44:58 wysłana przez Leon »
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
« Odpowiedź #216 24 Maj, 2010, 09:17:03 »

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
« Odpowiedź #217 24 Maj, 2010, 10:34:46 »
Paczka Marshall 1960 straight. I mówcie se co kurwa chcecie - w życiu nie słyszałem żeby ta paka coś zamuliła (wersja na Celkach GT)
No tu nie mogę się nie zgodzić. Jak na razie to jedyny zestaw, który nie miał ŻADNYCH PROBLEMÓW z pociągnięciem 8-emki w D to DSL100 + 1960B
Aż się zastanawiałem czy sobie takiego nie kupić...

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #218 24 Maj, 2010, 10:55:56 »
Terror specjalnie Cię nie zapraszaliśmy bo Ty byś zmulił jeszcze bardziej ;)

Offline dawson

• Gaduła
« Odpowiedź #219 24 Maj, 2010, 12:28:20 »
Kania JP
ale na 100%?

Położyło mnie na glebę:)

Z zainteresowaniem czytam bo drugi gitarmen jest tym podjarany, ale chyba będę musiał go ostudzić lekko. Bo arsenał dośc ładny do obgrywania i jak na niczym nie gadał to coś musi tutaj być nie tak, albo wszyscy mają spaczony gust:)

Offline plazmotron

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #220 24 Maj, 2010, 13:11:09 »
Panowie,
zachowajcie troche zdrowego rozsadku!
Czy uważacie ze gosciu, ktory na budowie wzmakow troche sie zna, wypuscilby w swiat cos co gra tak jak mowicie???
Z tego co tutaj opisujecie, ten konkretny egzemplarz ma po prostu ma jakis defekt. Wstrzymajcie się z ocenami do czasu wyjasnienia sprawy przez Szymona i nie robcie niepotzrebnego smrodu, bo to jest troche slabe z waszej strony.

Offline Bash

• Bash'ujący w zbożu
  • Gaduła
  • السلام عليكم
    • Oficialna strona BASH MANUFACTURING
« Odpowiedź #221 24 Maj, 2010, 13:11:15 »
coś musi tutaj być nie tak, albo wszyscy mają spaczony gust:)
Albo wzmacniacz jest uszkodzony... (ale chyba nikt na to nie wpadł)
EDIT:
Zwłaszcza, że wzmacniacz 20W gra jak 5W. To przecież norma.
« Ostatnia zmiana: 24 Maj, 2010, 13:14:05 wysłana przez Bash »
Zapraszam na myspace mojego zespołu:
www.myspace.com/fullflavourofficial

Bash Manufacturing Since 2008

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #222 24 Maj, 2010, 13:38:22 »
Plazmotron widziałem więcej niż jesteś w stanie sobie wyobrazić ;) ;) Swoją drogą, bicie konia pod obraz pieca który widziało się na zdjęciu i jednym filmiku jest potrzebne? Bo Twoja argumentacja pacyfikuje też wszystkich die hard miłośników tej zacnej marki co to na oczy nie widzieli ale dadzą se rękę uciąć że to kosi wszystko.
Baszu nie fochaj się, co mam kurwa opisywać ponad to co słyszę? Że wzmak będzie zajebisty for sure, szkoda tylko że mój egzemplarz to generator subbasów? No szanujmy się :) Jeśli mówisz że piec mógł zostać uszkodzony przez PKP to grzecznie poczekamy na inną sztukę. Mam nadzieję że nie kolejne 2 miechy ;)

Offline Harvest

• Szatan Osobiście
  • Administrator
    • Sevenstring.pl
« Odpowiedź #223 24 Maj, 2010, 13:39:45 »
Dobra, Panowie easy. Szymkowi zwrócimy tego Studio, jak nam odeśle sprawdzony, to się ustawi jeszcze jedno ogrywanie i będziemy mieli jasną sytuację.
« Ostatnia zmiana: 24 Maj, 2010, 14:00:59 wysłana przez Harvest »

Offline plazmotron

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #224 24 Maj, 2010, 13:59:43 »
Plazmotron widziałem więcej niż jesteś w stanie sobie wyobrazić ;) ;) Swoją drogą, bicie konia pod obraz pieca który widziało się na zdjęciu i jednym filmiku jest potrzebne? Bo Twoja argumentacja pacyfikuje też wszystkich die hard miłośników tej zacnej marki co to na oczy nie widzieli ale dadzą se rękę uciąć że to kosi wszystko.
Nie no, sorki, na probkach w necie brzmial dobrze...moze macie jakies krzywe gitary? (nie moglem sie powstrzymac)