Autor Wątek: BASH STUDIO HEAD  (Przeczytany 138061 razy)

Offline Harvest

• Szatan Osobiście
  • Administrator
    • Sevenstring.pl
Odp: BASH STUDIO HEAD
« Odpowiedź #175 19 Maj, 2010, 22:37:47 »
Na razie powiem tyle, jest ładniutki. Mniejszy nawet niż MG Vintage 20, a myślałem że już się nie da ;) I ma MAAAAAAAASE gainu :)

Offline Icchok Lejb Perec

• Leśnik
  • Zbanowany
« Odpowiedź #176 19 Maj, 2010, 22:46:35 »
Najlepiej to żebym mu zapłacił za to że mogę mu go zrobić...
Co wy na to?
Z poważaniem...
Myślisz, że jak mu zrobisz będzie zadowolony?
No żeby trzeba było robić, żeby kupiec był usytyswakcjonowany? Co za czasy...
Błeeee.  To się nazywa homofobia i jestem homofobem.

Kto kupi u niemca ten pedał.

locco

• Gość
« Odpowiedź #177 19 Maj, 2010, 22:50:43 »
Obiecany teaser

i to jest za ile ? 1400, czy cos kolo tego ? niech no sie ten vht sprzeda..

Offline Harvest

• Szatan Osobiście
  • Administrator
    • Sevenstring.pl
« Odpowiedź #178 19 Maj, 2010, 22:53:36 »
Tak dla jasności - audio jest od Lorda ;) NIE BYŁO NAGRYWANE NA BASHU ;)

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
« Odpowiedź #179 19 Maj, 2010, 22:53:58 »
I ma MAAAAAAAASE gainu
Już ja znam te historie o masie gainu.
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline Donnie

• Pr0
  • Albo rybki, albo pipki
« Odpowiedź #180 19 Maj, 2010, 22:54:34 »
No dobra to zanim pojawią się próbki kilka słów wyjaśnienia....

Pewnie to głupie pytanie ale..mógłby ktoś powiedzieć co to jest na tym footswitch'u?:P
Prawy przycisk to fx bypass? Co się ustawia pokrętłem?
Dodatkowe gniazdo sterowania..hymm jak to mogę wykorzystać?

Offline Bash

• Bash'ujący w zbożu
  • Gaduła
  • السلام عليكم
    • Oficialna strona BASH MANUFACTURING
« Odpowiedź #181 19 Maj, 2010, 23:04:46 »
Gniazda: PA/PR czyli Power Amp / Preamp tym gniazdem i jego bliźniaczym odpowiednikiem w piecu przeprowadzony jest do pętli sygnał z preampu i odprowadzany do końcówki. Potem SEND i RETURN (to wiadomo) Pokrętło SEND LVL którym ustawiamy czułość wejścia pętli (gdy nasz efekt daje np bardzo mocny sygnał) Loop Master regulacja sygnału wypuszczanego z pętli (pętla ma podbicie o 10dB).
Na "przednim panelu" Przełącznik obrotowy z funkcjami : ACTIVE LOOP OFF który odłącza kompletnie cały układ pętli, LOOP ON MANNUAL BPS w tym położeniu pętla "chodzi" i możemy sterować bypassem nogą, potem AUTO BPS DLA CH1 czyli na kanale 1 efekty samoczynnie się wyłączają, a na ch2 włączają i AUTO BPS dla CH2 (to samo co wcześniej tylko odwrotnie.
Poza tym guzik od przełączania kanałów i guzik od bypassu z sygnalizatorami diodowymi.
Z boku jest jeszcze gniazdo którym doprowadzone jest zasilanie dla pętli (24V~) i sterowanie przełączaniem kanałów.
FIN

EDIT:
Zapomniałem o tym gnieździe EXT SWITCH. Działa na zasadzie zewrzyj rozewrzyj i można go podłączyć np do GMAJORA. Można przykładowo wtedy zamówić sobie krótki kabel sterujący, użyć krótkiego kabla stereo, postawić LOOP FOOTA (bo tak się nazywa pieszczotliwie ;)  ) na piecu i sterować wszystkim poprzez system oparty na midi.

Sterowanie obejmuje przełączanie kanałów i Bypass pętli. długa część wtyczki MASA środkowa BYPASS czubek CH SEL
« Ostatnia zmiana: 19 Maj, 2010, 23:21:08 wysłana przez Bash »
Zapraszam na myspace mojego zespołu:
www.myspace.com/fullflavourofficial

Bash Manufacturing Since 2008

Offline Budzan

• Pr0
« Odpowiedź #182 19 Maj, 2010, 23:37:50 »
Panowie, a to nie jest tak że mieliście dostać studio na testy?:D sorry musiałem
Już dostali dzisiaj.
Jutro dostanie Budzian, jak odbierze ode mnie telefon ;)

BUDZAN KURWA!  a nie Budzian :) a tel zadnego nie mialem kurwa mac :/ jebana pierdolona siec kurwa orange!
pisalem Ci maila. ale sie wkurwiłem :P

Offline Bash

• Bash'ujący w zbożu
  • Gaduła
  • السلام عليكم
    • Oficialna strona BASH MANUFACTURING
« Odpowiedź #183 20 Maj, 2010, 01:10:10 »
Przy okazji BUDZAN ;) Mam tu mały "seprajs" Twój egzemplarz w trakcie powstawania.

Uploaded with ImageShack.us
Zapraszam na myspace mojego zespołu:
www.myspace.com/fullflavourofficial

Bash Manufacturing Since 2008

Offline Budzan

• Pr0
« Odpowiedź #184 20 Maj, 2010, 01:21:41 »
Dzięęęęękii. normalnie prawie jakbym miał go już w dłoni ;)

Spoiler

Offline Maciek

• Pr0
« Odpowiedź #185 20 Maj, 2010, 21:47:02 »
Byłem dziś w wawie, odwiedziłem Basha i ograłem studio ( chyba nawet ten dla Budzana , wiec mogę Cie uspokoić że działa jak należy ;D)

Piec zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Czysty zajebisty. Od całkowicie czystych brzmień do delikatnych kranczów ;d naprawdę zrobił na mnie wielkie wrażenie.

Przester również bardzo przyjemny. Szybki, selektywny i ogroooooom gainu ;D Również ( zresztą widać to na filmie z Krebsem ) bardzo płyny. Gramy delikatne przesterki - proszę bardzo , wywołujemy diabła w piwnicy -jeden ruch ręki i nie ma żadnych przeciwwskazań.

Ogólnie jestem pod jego wielkim wrażeniem a cena jaką Bash sobie za niego życzy wydaje mi się śmiesznie niska jak za taki wzmacniacz

Offline birthmark

• Gaduła
« Odpowiedź #186 20 Maj, 2010, 23:10:44 »
Powiem tak....
Spoiler
I to z dostawą gratis :)
Suto wędlin kładź na chleb

Offline Budzan

• Pr0
« Odpowiedź #187 20 Maj, 2010, 23:25:20 »
Jutro wzmak powinien byc u mnie, zobaczymy :] mam nadzieje ze bedzie git. w sumie o samego wzmaka tyle sie nie martwie co o pake... no ale jestem dobrej mysli :>

Offline Maciek

• Pr0
« Odpowiedź #188 21 Maj, 2010, 09:13:28 »
a do jakiej paczki będziesz go podłączał ?

Offline Budzan

• Pr0
« Odpowiedź #189 21 Maj, 2010, 10:08:37 »
noisy box 1x12

Offline Donnie

• Pr0
  • Albo rybki, albo pipki
« Odpowiedź #190 22 Maj, 2010, 00:34:41 »
Harvest: kiedy się doczekamy jakiegoś testu ?:  :(

Offline Icchok Lejb Perec

• Leśnik
  • Zbanowany
« Odpowiedź #191 22 Maj, 2010, 01:04:52 »
noisy box 1x12
Ale głupi żart. :(
Wcale nie śmieszny.
Kto kupi u niemca ten pedał.

Offline Budzan

• Pr0
« Odpowiedź #192 23 Maj, 2010, 11:56:05 »
ja wstepnie moge sie wypowiedziec.

wzmacniacz gra fajnie. bardzo ładny czysty, na prawdę, az chce sie grac.
przesterowany rowniez fajny, u mnie było trochę siarencji, ale Szymon poinstruował mnie, że w środku są trimpoty, którymi można to i owo podregulowac: taka mała sugestia, nie wiem czy to duży problem, ale ja bym je wywalił na zewnątrz, chociaż z tyłu płyty jako takie małe potki, czy nawet trimpoty..  bo na głównym panelu to juz nigdzie nie da rady. a dostęp do środka heada, tak żeby jeszcze podłączyć kabel i coś podregulowywać na żywca jest naprawdę, zajebiście słaby. początkowo jak go regulowałem, to go lekko skręcałem, wtedy dopiero odpalałem, a potem znowu rozkrecalem, krecilem, odpalalem. wszystko robilem z kumplem, ktory jeszcze gral na gitarze, bo samemu to by mi sie zajebiscie nie chciało tego robić.

siary pewnie tez dodaje troche otwarty tył paki, ale mowie, po regulacji jest juz prawie ok. jeszcze gałkologia zadziała.
ogolnie wzmacniacz brzmi bardzo zacnie.
faktycznie ma ogrom gainu, ale w wyższych pozycjach robi się go już trochę za dużo, więc, jeśli ktoś chce korzystać z tej evil opcji z przełącznikiem more gain, to ja sobie tego nie wyobrażam.
W porównaniu z moim byłym mg, to gainu jest dużo dużo więcej. MG w ostatnim okresie gainowałem już w okolicy 3/4 wychylenia pota gain. tutaj mam trochę mniej niż pół, żeby osiągnąć ten sam poziom.

na przesterze nie jest żaden mesowy napierdalacz, co moim zdaniem jest wielkim plusem.

20 wat to niby niewiele, ale w domu to i tak taka trochę średniawka, w bloku szczególnie.

ogólnie próbki są bardzo miarodajne, tak uważam, więc tych co gniotą na testy to nie rozumiem za bardzo, bo w temacie tego wzmaka nie da się już dużo więcej powiedzieć.

Bash wizualnie: bardzo ładnie się prezentuje, naprawdę, niewielki i leciutki, menu czytelne.
Foot wygląda jak jakiś dziwaczny stomp box :) trochę, a nawet trochę bardzo, nieczytelne napisy na foocie. za mała czcionka moim zdaniem, szkoda, że naklejony podpis na foocie, no ale za te pieniądze to nie ma co za dużo wymagać, bo pewnie naniesienie takiego nadruku jakąś porządną opcją nie było by wcale takie tanie (tak myślę?) więc lepiej zaoszczędzić na tym, niż na brzmieniu. w końcu to tylko foot, ale czcionka na tej naklejce mogla by byc wieksza.

trochę wadą dla mnie jest to, że foot wymaga podłączenia 2 kablami. Nie dałoby rady tego zrobić jakoś w 1 kablu Szymonie? w prawdzie, nie trzeba ciągnąc kilometra kabla z pedalboardu do pętli wzmaka, ale trzeba ten kilometr kabla pociągnąc z foota :)

bardzo fajnie, że jeden kabelek jest tak fajnie przykręcany, że nie idzie go wyciągnąć, na taką wkrętkę, to mi sie podoba. wszystkie kable i wzmaki tak powinny działać! szkoda, że to tylko 1 kabelek :(

niestety jest też coś, o czym nikt inny tutaj nie wspomniał, nie wiem, czy sie zapomniał, czy tego nie sprawdził, ale pętla efektów niestety szumi i to dość. Szymon powiedział jak ją ustawić, żeby nie było tych wilekich szumów i z jego ustawieniem jest ok, ale w sumie, chociaz wzmak trochę traci na głośności, a przy rozkreceniu go na maksa, to nawet dosc sporo moim zdaniem, ale poza nim to tak sobie. zależy jakie kto ma wymagania. większość z Was pewnie ma bramki szumów, może by to wycięła, nie wiem, ja na punkcie pętli jestem dość wrażliwy i trochę mnie to zakuło na początku. W każdym razie, Szymon obiecał się tym zająć i ma jakiś patent na zredukowanie szumów nawet o 50%, więc myślę, że będzie gitara.

podsumowując basha:
świetnie wykonany head, wizualnie robi zajebiste wrażenie, zgrabny, piękny, delikatny design, bez przepychu, bardzo dobrze się prezentuje. leciutki, kompaktowy.
Brzmieniowo, bardzo fajnie się to rozkłada, chociaż, jeśli ktoś oczekuje, że jest to typowy plug&play to raczej nie nazwałbym tak tego. ja musiałem wyregulować presence i cut, które znajdują się w środku wzmaka żeby znaleźć to czego szukałem.

ogólnie świetny zakup, ale jak na to spuszczanie się i walenie nad nim pały, to myslałem, że będzie fajniej. niemniej jednak, ostatnio troche przeszperałem wzmaków i ciężko o lepszą, w dodatku nową, z gwarancją opcję. mamy 2 kanały, pętle, do tego bypass pętli i te inne bajery z nia zwiazane, osobna regulacje i moc 20 wat, która obleci do grania w domu, na probie i na koncercie (no, czy na probie, to jeszcz eni ewiem:d ale na koncercie było w miare. momenami slabo sie slyszalem, ale mysle ze to tez kwestia tego ze ta petla troche tej glosnosci ujmuje. Jak Szymon ogarnie te szumy to powinno byc fajniej ). wszystkie wzmaki w pdoobnym przedziale cenowym nie dawały takiej gamy opcji.

co do noisy boxa-> bardo fajna paka w sumie, dalem z nia niewiele, wykonana porządnie, obita fajnym tolexem, szkoda, że nie ugadąłem się, żeby ją zamknąć, ale nie ma tragedii, przynajmniej wrzucę tam jakieś kable :D

jeszcze na koniec porownanie do mojego mg vintage, i do vintage 20 (to są 2 różne konstrukcje!).
Mój mg chyba miał więcej pancza, napewno mniej siarował, ale też grałem na innej pace więc cięzko je porównać tak idealnie, ogolnie zakres mozliwości jest podobny, chociaż z basha chyba większego szatana i diabła da. na pewno bash jest fajniej wykonany, obity tolexem, ktory sie nie ociera tak jak ta jebana skaja. mysle ze bash jest fajniejsza opcja od heada vintage, przedewszystkim ze wzgledu na cene. bo mg ksoztuje zdaje sie w okolicy 2,2K + bypass pętli, ale za to ma 50 wat... jednak moim zdaniem moc basha spokojnie styka jesli nie gramy tourne po zagranicznych krajach i po openerach, chociaz i tam mozna, w koncu od czego sa odsluchy?

do vintage 20:
zdecydowanie wiekszy gruz, gralem koncert na vintage 20 combo, na century vintage - nie szło z niego ogarnąc zadowalajacego mnie drive. musialem sie wspomagac bb preampem, ale to i tak nie bylo to co mam na bashu aktualnie, wiec tutaj bash wygrywa bezceremonialnie jak dla mnie.

Tylko Szymon, błagam Cie, zrób cos z ta pętlą, bo ta akurat w MG była fajniejsza :)

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #193 23 Maj, 2010, 17:57:32 »
Coś straszne problemy z tą pętlą, kolejny wzmak, kolejna lipa.
mniut i piah

Offline Budzan

• Pr0
« Odpowiedź #194 23 Maj, 2010, 20:58:35 »
nie nazwalbym wzmaka lipa bo brzmi dobrze. mi odpowiada.

pętla, działa, da się ja ustawić zeby nie szumiła, ale wtedy troche ciszej gra wzmak. Szymon wymyślił jakiś patent na to, żeby zredukować szumy, więc myślę, że będzie ok. Nie ma co przekreślać całego produktu ze względu na babola, który gdzieś tam wystąpił. tak uważam.

Znajdź lepszą opcję, nową opcję, za to siano :/

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #195 23 Maj, 2010, 21:20:39 »
To dziwne, bo nasz testowy ma na odwrót: pętla chodzi fajnie, za to nie brzmi za cholerę :)
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #196 23 Maj, 2010, 21:30:58 »
Znajdź lepszą opcję, nową opcję, za to siano :/

Marshall 8008 + POD XT Live ^^

Prawie nowe :P

I nie chodziło mi o lipę w kwestii wzmacniacza, bo nie grałem na nim, tylko o lipę w kwestii pętli i samego działania.
mniut i piah

Offline Budzan

• Pr0
« Odpowiedź #197 23 Maj, 2010, 21:40:43 »
No to nie wiem, ale u mnie to wina efektów raczej nie jest, bo na innych wzmakach nie szumiałem ;) zresztą ustaliłęm to już z Szymonem.

Dale Cooper, sorry, ale ja do Twojej opcji nie jestem juz  w ogole przekonany :P a przerabialem juz tez bardzo bardzo podobna

Offline Gohes

• Colonial Marine
  • Gaduła
  • Szatan, Blasty, Benedykt XVI...
    • J. D. Overdrive
« Odpowiedź #198 23 Maj, 2010, 22:10:41 »
Coz... dzisiaj mialem okazje nieco poobcowac z tym wzmakiem, a ze bylo nas troche, to okazja byla, by ograc headzik na roznych gitach przez roznych ludzi i powiem szczerze - Bash Studio Head 20 wypadl bladziutko :(
Po pierwsze ogrywany model stworzony byl chyba dla basistow, poniewaz nawet przy usunieciu kondensatora przy trafie glosnikowym (czy gdzie tam - w kazdym badz razie wg. instrukcji Szymka) i wykreceniu trimpotow, wzmak tak napierd*** basem, ze wykraczalo to poza jakiekolwiek normy :/ Po drugie byl wyjatkowo cichy, zwlaszcza w porownaniu z 20W MG Vintage. Z pozytywow napisze, ze zcrunchowany kanal clean brzmial wyjatkowo zacnie, chociaz podpinajac MG Vintage od Leona (chyba 50W), Studio niestety znowu zostal w tyle.
Na miejscu byl rowniez moj sajd MKIV+, ktory takze bardziej przypadl do gustu ogrywajacym (no moze poza Leonem i Harvem, ale Leon ma dziwny gust :P, a Harv.... coz tak to jest, jak ktos za dlugo przebywa 'za granica').
Moja ocena, to 3.5/10; do poprawy: za duzo basu, za niska glosnosc, wiecej ataku na czysty

PS
Bez petli wzmak zabrzmial nieco lepiej - tak 4-4.5/10
M: Kobieto, przynieś browar! K: A magiczne słowo? M: Czary mary, podaj browary!

Offline slayer-66669999

• Gaduła
  • execute them all!
« Odpowiedź #199 23 Maj, 2010, 22:55:01 »
Bylem dzisiaj przy tym i mialem okazje ograc ten piecyk. Bas skrecony na zero i nadal go za duzo... piecyk dla basistow, nawet na bardzo jasno brzmiacych gitarach bylo go za duzo. Po skreceniu gainu tracil dynamike, a w wyzszych wartosciach mial go za duzo i tracil na selektywnosci. Bas bas bas... Strasznie sie zawiodlem, bo chcialem sobie zamowic wersje studio 05, a to nie trafia w moje gusta wcale. Owszem szatana idzie grac, ale na mg mozna bardziej za taka sama kase. Piecyk do poprawy, bo ficzersy i pomysly naprawde mnie zachwycili, to znaczy ta petla, ilosc opcji konfiguracji i wykorzystania...