Widzieliście co ten Tusk wyrabia ze śmietaną? Wziąłem do ręki i se czytam, bo nic innego nie miałem pod ręką a tam:
skrobia modyfikowana kukurydziana, substancje zagęszczające: pektyna, mączka chleba świętojańskiego, guma guar
Guma w śmietanie? Kurwa to jest, a nie śmietana! A niby Piątnica 18%, czyli semi-pro level, zdawałoby się. Chuj, już po nas.
Cuda Tuska! Tak samo 19 kostek cukru w standardowej paczce cebulowych czipsów
Jako ktoś kto miał dłuższą styczność z chemią (w tym chemią żywności) i biochemią oraz mikrobiologią (w tym produktów spożywczych), rzeknę tylko: NIE chcecie wiedzieć co jecie, bo okaże się że zostaną wam otręby i woda. A i to niekoniecznie
Mnie to raczej wkurwia, że coraz trudniej kupić mi masło składające się z masła, a nie oleju i emulgatora, jogurt bez maślanki i żelatyny wieprzowej czy czekoladę bez 50% zawartości cukru i tłuszczów roślinnych zamiast kakaowego. A jak są, to w cenach z dupy wyjętych.
PS. Jak zobaczyłem to ostatnio, to nie mogłem uwierzyć że to IRA. Tak, TA IRA z TYM Gadowskim: