Tak, to prawda - nakupowalem sobie spitfajerów, farbek, pędzelków, jakichś gówien których przeznaczenia jeszcze nie znam, etc. W czasach, w których łatwiej wyznać, że się jest zoopedofilem niż modelarzem - chciałbym się ujawnić. Uszanujcie to - po 25 latach znów zacząłem sklejać. Nie o tym jednak, choć poniekąd tak.
No więc czytam te forumy dla niedorozwojów emocjonalnych o tych samolocikach, żeby zakumać jaka farbka na meserszmity, jaka do pamperka itd i natknąłem sie na 60-ciokilkustronicową dyskusję, która trzymała mnie w napięciu do 4 nad ranem.
Osoby dramatu: dwóch architektów, psychiatra kliniczny, inżynier górnictwa, informatyk, zawodowy modelarz + statyści. W sygnaturach pod awatarami łacińskie sentencje, wiek zawodników - jakieś 40-60 wiosen, z tego co skumałem.
I teraz: na początku psychiatra wytknął informatykowi, że wkleił podwozie do meserszmita o 12 stopni za bardzo w lewo. Na co architekt zripostował, że widocznie tak musi być, bo on widział podobnego meserszmita w 1978 na zdjęciu w Skrzydlatej Polsce. Po jakichś czterech stronach modelarz napisał, że psychiatra jest pojebany i żeby spierdalał (dokładnie tak napisał
) Potem drugi architekt, że informatyk to debil, bo 7 lat temu widział na wystawie w Bydgoszczy Tupolewa informatyka z odwrotnie wklejona anteną i wszyscy modelarze na Podhalu maja do dzisiaj z tego bekę. Na co inżynier zwrócił uwagę, że tenże architekt jest przyjebem czego dowodem jest ulotka wyborcza architekta, na której nawołuje on do oderwania Podhala od Polski i ustanowienia tam monarchii góralskiej. Po drugie nie używa podkładu do farbek o gradacji 1600, tylko 1200 co jak wiadomo jest objawem skretynienia.
I TAK KURWA 60 STRON!
Dojrzali mężczyźni z odpowiedzialnymi zawodami literalnie wyzywali się od chujow, szmat bez honoru, głupków, tchórzy, straszyli kto komu przypierdoli, dając mi niezwykły powód do radości przez pół nocy! Polecam modelarstwo
Musiałem to opisać, kurwa byłem w miejscach gdzie internet sie wygina, ale słowo daje nie widziałem czegoś takiego od długiego czasu. Potem okazało sie, że to u nich norma