Autor Wątek: Drogie Bravo - czyli co śmieszy do łez!...  (Przeczytany 263495 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
Usunięte. Czy chodziło o:

;)
Paczki z głów!

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Niestety nie. Nie mogę też już znaleźć.

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
Jak wyjsć z twarzą, gdy ziom wystraszy cię przy lasce:
http://www.pure-t.ru/?p=17448

Proszzzzz:

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Kozojebny Kopernik:

BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline KaczuszkaOla

• Nowy użytkownik
kaczka grająca na gitarze

Offline bandit112

• Gaduła
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.freshware.hydro&hl=pl

Aplikacja, która przypomina Ci co jakiś czas, żebyś pił wodę xD

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Ja ją trzymam już tylko po to, żeby mi wibrował telefon o pełnych godzinach... Nieprzydatne o tyle, że masz ograniczoną pulę objętości, które możesz "wklepywać", po dwóch tygodniach używania to olałem.

Za to polecam fhui (szczególnie, gdy ktoś cierpi na bezsenność) aplikację Twilight. Mniej więcej chodzi o to, że sztuczne, niebieskie światło robi syf z naszym cyklem cyrkadialnym (inaczej okołodobowym), bo ewolucyjnie nie jesteśmy do sztucznego światła przystosowani i ten mechanizm miał pierwotnie działać tylko dla światła słonecznego. Co ta appka robi? Synchornizujemy ją z budzikiem (działa również ze Sleep as Android i kilkoma innymi, więc jest wypas) i o porach coraz bliższych naszej oczekiwanej porze zasypiania ściemnia wyświetlacz i "zaczerwienia" jego kolor (fale czerwone należą do najdłuższych, a niebieskie najkrótszych - struktury w jądrze nadskrzyżowaniowym (gdzie w naszym mózgu ogarniane są te rytmy) są w pewnym sensie wyczulone na krótkie fale, więc to również ma pomóc). Zaciemnienie i zaczerwienienie regulujemy suwaczkami, filtr można ustawić na stałe, o określonych porach, zsynchronizować z budzikiem. Co najważniejsze, appka jest za darmo, więc polecam chociaż spróbować, ja jestem bardzo zadowolony (szkoda, że nie ma odpowiednika na Maci, bo często siedzę przy kompie do nocy).

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars

Ja ją trzymam już tylko po to, żeby mi wibrował telefon o pełnych godzinach... Nieprzydatne o tyle, że masz ograniczoną pulę objętości, które możesz "wklepywać", po dwóch tygodniach używania to olałem.

Za to polecam fhui (szczególnie, gdy ktoś cierpi na bezsenność) aplikację Twilight. Mniej więcej chodzi o to, że sztuczne, niebieskie światło robi syf z naszym cyklem cyrkadialnym (inaczej okołodobowym), bo ewolucyjnie nie jesteśmy do sztucznego światła przystosowani i ten mechanizm miał pierwotnie działać tylko dla światła słonecznego. Co ta appka robi? Synchornizujemy ją z budzikiem (działa również ze Sleep as Android i kilkoma innymi, więc jest wypas) i o porach coraz bliższych naszej oczekiwanej porze zasypiania ściemnia wyświetlacz i "zaczerwienia" jego kolor (fale czerwone należą do najdłuższych, a niebieskie najkrótszych - struktury w jądrze nadskrzyżowaniowym (gdzie w naszym mózgu ogarniane są te rytmy) są w pewnym sensie wyczulone na krótkie fale, więc to również ma pomóc). Zaciemnienie i zaczerwienienie regulujemy suwaczkami, filtr można ustawić na stałe, o określonych porach, zsynchronizować z budzikiem. Co najważniejsze, appka jest za darmo, więc polecam chociaż spróbować, ja jestem bardzo zadowolony (szkoda, że nie ma odpowiednika na Maci, bo często siedzę przy kompie do nocy).

Na windę jest flux.

Offline theremin

• Pr0
Tablica na kościele parafii św. Antoniego w Ostrowie Wielkopolskim

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Tablica na kościele parafii św. Antoniego w Ostrowie Wielkopolskim

( Obraz usunięty.)

młodzi, zdolni, wykształceni... z dostępem do słownika  :facepalm:
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
W takim razie może flux jest na Maca

Sprawdziłem i w sumie, jest na wszystko :)

http://justgetflux.com/

Offline wuj Bat

• Pr0
TTT TTT :D  :dobre:

Paczki z głów!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
W takim razie może flux jest na Maca
Jest! Dzięki, chłopaki!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline wuj Bat

• Pr0
Cechą charakterystyczną prozy MrJ jest introspektywna analiza odczuć i doznań, których doświadczył na poziomie jednej z freudowskich struktur osobowości. Podobnie jak w wiekopomnym "Poszukiwaniu straconego czasu" M. Prousta, ten obiecujący, młody autor skupia się na sublimacji, ekstrapolacji i przenicowywaniu rzeczywistości, którą nazwałbym "antymagiczną".

Autor w swych wpisach skrupulatnie opisuje codzienne, banalne czynności z poziomu obserwatora subiektywnego, lecz w przeciwieństwie do Prousta, którego powierzchniowym tematem był opis beztroskich zabaw francuskiej zamożnej klasy społecznej okresu Belle Epoque, tak u MrJ możemy wyraźnie już wyczuć tendencje postmodernistyczne.

Prosutowska, ikoniczna już markiza maczana w herbacie - tutaj zastąpiona została z brutalnym pietyzmem przez opis spożywania ziemniaków posypanych zdrewniałym koprem i kwaśno-gorzkiego kefiru bez zagęstników oraz pieczywa bieszczadzkiego. Trzeba przyznać, iż jest to bardzo dosadna, miazmatyczna wręcz literacka ekstrapolacja trudnej, nieprzyjaznej rzeczywistości, w której dorasta autor.

Codzienne zmagania z wiązaniem butów, przejazdami komunikacją miejską, trudnościami w zakupie odpowiedniego przecieru pomidorowego, perypetiami na portalach aukcyjnych - na pierwszy rzut oka czyni literaturę MrJ pozornie nieprzystępną, ciężką i nudną. Jednak w szerszym kontekście czytelniczym - jakże fascynującą i dającą ogromną satysfakcję ze straconego czasu. Mój kandydat do nagrody Nike 2016.
Paczki z głów!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Czo ten Pietrucci

Offline theremin

• Pr0

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
Do łez kisnę z debili, którzy zalewają co bardziej popularne serwisy społecznościowe zapewnieniami o panice i że czas wyjeżdżać z kraju.

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
Do łez kisnę z debili, którzy zalewają co bardziej popularne serwisy społecznościowe zapewnieniami o panice i że czas wyjeżdżać z kraju.

To niech spierdalają.
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
No uważaj, bo jeszcze naprawdę wyjadą ;)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Jeśli na jesieni władzę przejmie koalicja Korwin-Kukiz-PiS czy coś podobnego, to ja serio wyjadę :P