Autor Wątek: Wasze ulubione trunki i inne pierdoły  (Przeczytany 76618 razy)

Offline wrobelsparrow

  • Pr0
  • Wiadomości: 1 749
  • "Where can you go from there? Where?"
Ale nie napisali, że kapsaicyna pobudza produkcję endorfin w mózgu, dlatego łatwo się uzależnić od ostrych potraw. Ziomy dostają haju od ostrego, po prostu.

Offline blackdahlia

  • Pr0
  • Wiadomości: 959
Z tego co wiem 5 000 000 to jest gaz pieprzowy O_o
A tu 16.....
a ja uwielbiam np pieprz cayenne albo savinę. mielone z tym robię i jes pycha :D

"W 2007 firma Blair's Death Sauces  w ramach eksperymentu wypuściła na rynek czystą kapsaicynę w buteleczce o objętości 1 ml. Wyprodukowano zaledwie 999 egzemplarzy produktu[2]. Nie powinien być on spożywany, a nawet otwierany bez odpowiedniej ochrony rąk i oczu. Może on zabić astmatyków i być bardzo niebezpieczny przy kontakcie z wrażliwymi częściami ciała."
« Ostatnia zmiana: 01 Wrz, 2010, 16:36:30 wysłana przez blackdahlia »

Offline domas

  • Moderator Globalny
  • Wiadomości: 640
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
Wrzucałem to kiedyś do GASu: http://www.ostrakuchnia.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,37/category_id,15/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,1/
Znajomy dał mi do spróbowania tylko troszeczkę, a było mega kurwa mać! Chciałem sobie to kupić w celach imprezowo-
(...) durnym kumplom którzy się chwalą "co to oni nie wytrzymają" :devil: (...)
No, ale dzięki za przypomnienie ;)

Offline Musza

  • Pr0
  • Wiadomości: 3 163
Wściekłe psy mógłbyś robić ;)
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline wuj Bat

  • Pr0
  • Wiadomości: 8 888
Podlejmy z leksza temat!
Znajomy doktór polecił olej ryżowy. Rewelka. Praktycznie nie zmienia smaku potraw, nadaje się i do smażenia i do sałatek, do tego smażone potrawy bardzo mało go wchłaniają. Kto może, niech obada.
Robiliście ostatnio coś dobrego? ;)
Paczki z głów!

Offline selfslave

  • Gaduła
  • Wiadomości: 245
Ostatnio, w związku z pojawianiem się tzw. mlekomatów, a co za tym idzie - możliwością zakupu świeżego, niepasteryzowanego mleka, mam manię na zsiadłe mleko.
Co prawda tanio nie jest, bo jakieś 3,30 za litr, ale takie własne zsiadłe mleko to zajebista sprawa, szczególnie w lato, bo orzeźwia jak nic innego.
A w towarzystwie młodych ziemniaków albo świeżego, ciepłego jeszcze pieczywa...
« Ostatnia zmiana: 07 Sie, 2011, 11:30:36 wysłana przez selfslave »

Offline lis

  • Gaduła
  • Wiadomości: 264
Ja ostatnio sobie wymyśliłem że skoro można zrobić mrożoną kawę, yo czemu nie zrobić mrożonej kawy po irlandzku?:) efekt - pyszny, orzeźwiający drink:)
"It doesn't matter what people say about you, as long as they're talking about you."

Offline wrobelsparrow

  • Pr0
  • Wiadomości: 1 749
  • "Where can you go from there? Where?"
Zsiadłe miszcz. Mógłbym zabijać za nie.
A ostatnio zrobiłem takie jakieś para-gazpacho, czyli coś na kształt portugalskiego chłodnika, tylko mniej ohydne, a nawet bardzo dobre, bo oni tam boga w sercu nie mają i wszystko miksują, a ja nie. Genialna rzecz dla wycieńczonego organizmu w upał, ponieważ zawiera od chuja potasu, magnezu i mikroelementów, których normalny człowiek unika na codzień za wszelką cenę.
Czas przygotowania: 5 minut.
Bierzem:
litr pomidorowego soku
2-4 nieduże, kiszone ogórasy
2 niekiszone ogórasy (zwykłe, najlepiej nieszklarniowe)
2-4 ząbki czosnku
2 pomidory
seler naciowy (opcjonalnie, nie każdy lubi, bo jest gorzkawy)
szczypiorek
natkę pietruszki

Kiszone ogórki lecimy na tarce w wiórki, czosnek wyciskamy. Pomidory, zwykłe ogórki i seler naciowy kroimy na drobne kawałki, szczypiorek i natkę szatkujemy. Wlewamy sok i odstawiamy do lodówki. I już! Nie solimy, nie pieprzymy - wyjdzie dość ostre i wystarczająco słone. Słoność i ostrość sterujemy ilością kiszonych, czosnku i szczypiorku.

Jak ktoś jest z hrabiostwa, można tuż przed podaniem podsmażyć na niewielkiej ilości masełka krewetki koktajlowe i takie gorące pizgnąć do mega-zimnego chłodnika.



Offline wuj Bat

  • Pr0
  • Wiadomości: 8 888
Ale nie napisali, że kapsaicyna pobudza produkcję endorfin w mózgu, dlatego łatwo się uzależnić od ostrych potraw. Ziomy dostają haju od ostrego, po prostu.

Kurde - getestet! Poszukajcie sobie w tych różnych markietach dla biedoty ostrych papryczek nadziewanych pastą serową. Po prostu rewelcia. Ostatnio tak sobie nocą coś oglądałem, sączyłem zimne mocne i co chwilę myk! do lodówki po jeszcze jedno wykręcenie gęby :). Ale uwaga! Nawet tu żartów nie ma: nażarłem się tego tyle, że na drugi dzień rano
Spoiler
Paczki z głów!

Offline davqoniu

  • Gaduła
  • Wiadomości: 164
  • Brotherhood of Lefties ;)

jedyny browarek który pijam ostatnimi czasy.

Offline Rachet

  • Pr0
  • Wiadomości: 2 368
  • Meteoblitzkrieg begins
To też smakuje jak herbata malinowa? Bo jakiego miodowego bym nie próbował, wychodzi właśnie tak :/
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline niedziak

  • The Dark Lord
  • Pr0
  • Wiadomości: 2 053
Poszukajcie sobie w tych różnych markietach dla biedoty ostrych papryczek nadziewanych pastą serową. Po prostu rewelcia.

To jest tak zajebiste, że o Matko Boska! Szczególnie zagryzane świeżutkim, cieplutkim i delikatnie przyrumienionym tostem!

Ostatnio w sklepie dla ludzi ubogich były takie zajebiste orzeszki ziemne w cieście wasabi i chilli. Polecam, bo bardzo dobre, szczególnie z zimną colą ;)
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Jesus

  • Gaduła
  • Wiadomości: 353
  • Djesus Chytrus
Te orzeszki w wasabi są genialne. Polecam z jakąś fajną herbatką i sziszą.
return to monke

Offline Rachet

  • Pr0
  • Wiadomości: 2 368
  • Meteoblitzkrieg begins


Kupiłem przez przypadek, bo w markecie akurat nie było tajskiego Sambal Oelka (Oelku?) a to było najostrzejsze paskudztwo. Oczywiście byłem świadom, że smak będzie kompletnie inny, ale czemu by nie spróbować? W sosie do pizzy nie sprawdziło się w ogóle, nawaliłem paskudztwa jak głupi i nic czuć nie było. Straciłem nadzieję, że do czegokolwiek toto się nada, bo nawet samo sobie spróbowane jakieś fajne nie było, ale! Ale przed chwilą postanowiłem dodać tego do grzanek o składzie: chleb tostowy zgrzankowany, na nim masło (rozpuszczone), krakowska sucha w liczbie dwa plasterki i pomidor. I okazało się strzałem w dziesiątkę! Smak nagle dobrze się wkomponowuje, a poziom ostrości (niby bardzo ostre, ale w sumie to wcale nie) akurat, wg mnie dobrze pasuje jeśli wleje się kilka kropel i rozprowadzi po grzance. To jedna z tych sytuacji kiedy człowiek nie rozumie jak mógł całe życie funkcjonować bez czegoś :D

No, okej, może trochę przesadzam i nie jest aż tak zajebiste, niemniej o tyle fajne, że uznałem, że warto podzielić się tym odkryciem.
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline birthmark

  • Gaduła
  • Wiadomości: 445
No, okej, może trochę przesadzam i nie jest aż tak zajebiste, niemniej o tyle fajne, że uznałem, że warto podzielić się tym odkryciem.
Nie martw się, to zdanie o wiele bardziej pasuje to tysiąca twoich poprzednich postów. ;)
A gdzie ten sos mają? Ja ostatnio do kanapek do pracy pakuję zielone tabasco.
Suto wędlin kładź na chleb

Offline Rachet

  • Pr0
  • Wiadomości: 2 368
  • Meteoblitzkrieg begins
Kupiłem w niejakim Simply (nowo otwarte, nigdy wcześniej nie widziałem tego nigdzie w Polsce), ale powinni mieć w większości marketów w dziale "żarcie dziwne, orientalne i ostre jak wuj".
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline sify11

  • Pr0
  • Wiadomości: 2 614
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
u mnie tez simply ostatnio sie otwarlo ;o
i always go full retard

Offline wuj Bat

  • Pr0
  • Wiadomości: 8 888
MrJ - chyba faktycznie to sprawdzę, bo mie się Neska na jamie kończy.
Paczki z głów!

Offline Vertigo

  • Pr0
  • Wiadomości: 683
  • I'm here to solve problems.
    • Good Girl Maggie

Offline Rachet

  • Pr0
  • Wiadomości: 2 368
  • Meteoblitzkrieg begins


Jak ktoś lubi Monte (ten jogurt).
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Vertigo

  • Pr0
  • Wiadomości: 683
  • I'm here to solve problems.
    • Good Girl Maggie
No podobno ten orzech dobry! Muszę polać!

Offline Rachet

  • Pr0
  • Wiadomości: 2 368
  • Meteoblitzkrieg begins
Zdecydowanie bardzo dobry, wiele wódek w życiu piłem, smakowych i nie, ale toto smakuje autentycznie jak monte. I wchodzi podobnie :D
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Maciek

  • Pr0
  • Wiadomości: 832
Nie lubię wódek smakowych. Ale lubię monte. Trza spróbować :D

Offline Wojtt

  • Gaduła
  • Wiadomości: 182
    • jutube

Offline lis

  • Gaduła
  • Wiadomości: 264
Ale orzechówka soplicy owszem -smakuje jak monte ale w momencie gdy dodamy do niej jeden składnik. Brzmi to absurdalnie ale kielonek -> 20mm orzechówki -> 20mmm mleka

PYCHA!
"It doesn't matter what people say about you, as long as they're talking about you."