Pan Zorro
Pamiętam jak pracowałem w Audio Factory, to mieliśmy non stop problemy z klientami, którzy kupili jakiś interfejs, a potem okazywało się, że nie bangla toto z kompem. Okazywało się potem zazwyczaj, że mieli jakiś komp z mediamarktu i były konflikty sprzętowe. Szczególnie wymagające były karty ECHO, które kłóciły się z czym się dało, a w szczególności z wielce popularnymi wówczas chipsetami VIA. Dlatego często klienci przychodzili z prośbą o konfigurację kompa pod zastosowania audio. Mieliśmy swoje sprawdzone rozwiązania i potem nigdy nie było problemów (np. kompletnie bezkonfliktowe były płyty z chipsetem Intela 845).
Tutaj może być podobnie, specem nie jestem, ale znając życie amerykańce testowali to na Makach, a jak przyszło to spinać z pecetem, to pewnie spinali to z jakimś porządnym ustrojstwem, a nie Asusem z Reala (nie żebym chciał kogoś obrazić, sam mam dwa takie). U mnie na VAIO hula bez problemu.
Witam
przechodziłem kiedyś te przygody, dodam, że znam się na sprzęcie komputerowym co nie co. Chodzi o współpracę chipsetu FireWire VIA z urządzeniami na szynie FireWire. Po zmianie karty FireWire na taką wyposażoną w chipset TexasInstruments (droższa od VIA) nie było żadnych problemów. U mnie urządzeniem, które nie polubiło karty FireWire na VIA był TC Electronics Desktop Konnekt 6. A komputery z MediaMarktu wiadomo, ładna reklama, karta Gerofce, 2 giga ramu, ale części najtańsze...
Pozdrawiam
T
Posty połączone: 21 Paź, 2011, 11:52:10
zietek
Ja na razie bawię się w Cool Edit Pro. No i dupa, nie wiem gdzie kliknąć by grało jak powinno.
Nie wiem czy w Cool Edicie jest to samo co w Adobe Audition (następnca CE), ale jeśli tak to spróbuj takiego ustawienia (powinno być Audition MIX)
Posty połączone: 21 Paź, 2011, 13:44:01
OK, rośniemy w siłę Do grona ERU (Eleven Rack Users) doszli Hader i Ziętek. Lada moment dołączy do nas Donnie. W sumie pogubiłem się już ilu nas tutaj...
1. Yony
2. Zorro
3. Mondo
4. Domaś
5. Wujo
6. Hader
7. Ziętek
8. Waluś
9. SakulK
10. Gladiator
Kogoś przeoczyłem?
Na początku nast tygodnia powinienem mieć