Autor Wątek: Kącik fitness  (Przeczytany 381260 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
Odp: Kącik fitness
« Odpowiedź #1550 11 Sie, 2014, 23:13:45 »
Jednak od martwego ciągu rosną plecy :)

( Obraz usunięty.)
Plecy ładne. Tylko biedne te telefony, mało nie pękną ;).
Paczki z głów!

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
« Odpowiedź #1551 15 Sie, 2014, 17:53:30 »
Nigdy nie myślałem, że cokolwiek tutaj napiszę a i teraz nie wiem, czy moje pytanie nadaje się do tego tematu ale chcę przejść w końcu na dietę ale za chuja się na tym nie znam. Nie zależy mi na budowaniu mięśni itp, chcę tylko schudnąć bo się w spodnie przestaje mieścić. Zainteresowała mnie dieta Low Carb, bo ze wstępnych informacji wynika, że niewiele w moim jadłospisie musiałoby się zmienić (jestem w stanie odstawić ziemniaki, chleb itp.). Tylko jak tak czytam listy produktów dozwolonych (parówki, ser żółty, masło itd. co mi zawsze się właśnie z czymś niezdrowym i dodającym wagi kojarzyło) i przykładowe dania to trochę nie chcę mi się wierzyć, że to ma faktycznie działać. Ktoś z was może był/jest na tej diecie? Jakieś wskazówki? Ewentualnie może jakieś propozycje innych sprawdzonych diet? Jestem otwarty na propozycje.
« Ostatnia zmiana: 15 Sie, 2014, 18:00:46 wysłana przez michu123PL »

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #1552 15 Sie, 2014, 19:14:13 »
Ja swoją dietę w sumie robię na czuja i chudnę. ;) Węgle fuj, tłuszcze fuj (poza rybim), białko fuck yeah. Jajeczka bez żółtek, chudy twaróg, szyneczka, kurczaczek. Zamiast chleba wafle ryżowe, zamiast ziemniaków ryż, zamiast masła smarujemy nożem. :D No i co tam jeszcze... mniejsze posiłki a żryć częściej. Dla smaku warzywka - pomidorki, ogórki, marchewki i takie tam. Owoce też, bo lubię. No ale moja dieta nie jest jakaś tam hardcore body shredding dehydrating, tylko zwykła, ku lepszemu samopoczuciu i bez niepotrzebnego obciążania organizmu tłustym lub bogatym w niepotrzebne carbo żarciem.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1553 15 Sie, 2014, 19:20:55 »
...mniejsze posiłki a żryć częściej...

Idealny sposób żeby przytyć :)
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline Franek

• Użytkownik
« Odpowiedź #1554 15 Sie, 2014, 19:58:46 »
Ja się za bardzo na diecie nie znam, ale takie moje laickie spostrzeżenie: obliczasz sobie twoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne - jak chcesz przytyć jesz więcej, a jak chcesz schudnąć to jesz mniej(obetnij tak 200kcal i obserwuj co się dzieje, bo może musisz obcinać mniej/więcej). To co jesz schodzi na drugi plan, byleby te kalorie się zgadzały. Tłuszcze też są ważne, bez nich gospodarka hormonalna może się spierniczyć, więc nie trzeba się ich bać. Ściągnij sobie myfitnesspal i wpisuj co jesz - na początku może się wydawać żmudne, ale wchodzi w nawyk. A najlepiej to chyba zacząć ćwiczyć.

BTW - martwy ciąg 1x5x150kg dzisiaj poszło  8) waga ok. 75kg. Trochę przerw pomiędzy powtórzeniami zrobiłem na złapanie oddechu, mimo to jestem zadowolony, zwłaszcza, że zrobiłem to po siadach 5x5x105kg(ciężar w siadach obciąłem do 100kg bo technikę miałem mega wujową[wcześniej 3x5x137kg ze słabą techniką] - teraz robię też ćwiczenia korekcyjne i pracuję nad formą)

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #1555 15 Sie, 2014, 20:08:55 »
...mniejsze posiłki a żryć częściej...

Idealny sposób żeby przytyć :)

qrwa, nie działa! chudnę :(
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1556 15 Sie, 2014, 20:59:45 »
Bo jesz za mało, jedzenie często tylko podkręca apetyt wiec chodzisz głodny.
« Ostatnia zmiana: 15 Sie, 2014, 21:04:48 wysłana przez coin777 »

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
« Odpowiedź #1557 16 Sie, 2014, 13:55:12 »
Siriusli? Ja jadłem 5 posiłków dziennie i zjechałem niemało. Raczej cała filozofia w tym wypadku skraca się do kalorie in a kalorie out.

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1558 16 Sie, 2014, 16:24:53 »
jedzenie często tylko podkręca apetyt

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1560 17 Sie, 2014, 16:26:41 »
Dobra, biorę się za FBW (jak wrócę z wakacji i nagram płytę :D )

Teraz tak - @coin777 @Franek jakiś program polecacie? Znalazłem taki, który nazywa się The Grind (http://www.muscleandstrength.com/articles/forget-steroids-5-fullbody-workouts-for-serious-gains.html) i wydaje mi się całkiem logiczny. Chyba, że macie już coś sprawdzonego?
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #1562 17 Sie, 2014, 18:42:26 »
Mam takie pytanie, na razie chcę sobie trochę odpocząć od siłki plus karneciak się skończył, ale się wkręciłem no i dwie sprawy, dietę ogólnie utrzymuję taką że tragedii nie ma, nie liczę jakoś szczególnie ale wiem mniej a więcej co i czego spożywać powinienem a czego nie mogę ;)

Otóż pierwsza to hantelki do domu czy takie zdadzą egzamin?
http://allegro.pl/40kg-hantle-kup-zestaw-hantli-i-cwicz-na-mase-ze-i4476886368.html

No i moje zamiłowanie do słodyczy to druga sprawa - batony białkowe na regen i lekki przyrost tego typu?
http://allegro.pl/universal-carbrite-57g-baton-bialkowy-bialko-wpc-i4508212083.html

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1563 17 Sie, 2014, 18:53:41 »
Zamiast batonów białkowych kup sobie kotleta, lepiej ci to wyjdzie :)

A na hantelkach do domu sie nie znam, Ja ćwiczyłem baniakami z woda ;)

Offline Franek

• Użytkownik
« Odpowiedź #1565 17 Sie, 2014, 20:15:30 »
youshy, te plany, które ty wysłałeś i to co coin polecił to moim zdaniem wszystko bardzo podobne i czego byś nie wziął to będzie działać ;)

A ja od siebie mogę polecić w sumie jedynie Starting Strength, bo tylko według tego planu ćwiczyłem i zrobiłem na nim bardzo dobry progres  :D

A tak to mogę co najwyżej rzucić kilkoma programami:
 - Greyskull LP
 - 5/3/1 - ten daje dużo swobody, niby ciężaru dokładasz tylko co miesiąc, ale tutaj chodzi bardziej o przebijanie       rekordów powtórzeniowych(i teoretycznie można nim ćwiczyć całe życie)
 - Texas Method (dla średniozaawansowany ch, sam planuję tym ćwiczyć za jakiś czas)
 - Stronglifts
 - Bill Starr 5x5/Madcow 5x5

Tutaj też duży wybór ciekawych rzeczy:
http://www.powerliftingtowin.com/category/programming/

Z tych co napisałem, to ciężko wyłonić najlepszy, każdy jest inny i każdy powinien działać jak się do niego podejdzie odpowiednio. Mam nadzieję, że Ci pomogłem, a nie namieszałem w głowie :D

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1566 17 Sie, 2014, 21:15:17 »
Jeżeli nie wiesz co, to polecam kanał tego gościa, omawia oraz ocenia wszystkie popularne plany treningowe, pod każdym względem

https://www.youtube.com/user/ThePowerliftingToWin/videos
« Ostatnia zmiana: 17 Sie, 2014, 22:34:03 wysłana przez coin777 »

Offline Winged

• Gaduła
« Odpowiedź #1567 31 Sie, 2014, 20:48:57 »
Ma może ktoś z Was jakieś doświadczenia związane z ćwiczeniem z przepukliną pachwinową? Zamierzałem od października zacząć kolejne(już nie wiem które nawet) podejście do dźwigania (i zainspirowany Wami zacząć uczyć się martwego ciągu i przysiadu), tylko zaproponowano mi termin krojenia na maj 2015... Przy czym lekarz powiedział, że nie zaleca ograniczania aktywności fizycznej, z drugiej strony poinformował o ryzyku uwięzgnięcia.
Ktoś ćwiczył z przepukliną? Czy jest coś co mogę zrobić, żeby się jakoś lepiej do tego przygotować? (na razie zacząłem robić parę znalezionych ćwiczeń na "deep abdominal wall") Jakieś dobre praktyki już podczas ćwiczenia?

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #1568 01 Wrz, 2014, 00:06:09 »
Moim zdaniem - nie ćwicz, kroili mnie rok temu w marcu, do czerwca byłem wykasowany, a do tego możesz sporo pogorszyć sytuację tego gówna więc lepiej jakoś przebimbaj się z tym beż siłowych, aeroby jakieś a i to w niedużym natężeniu

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1569 02 Wrz, 2014, 15:42:29 »
Siema przesyłam wam moją transformacje od zera do bohatera, dużo czasu pracy i samo zaparcia, zostało w to włożone ale w końcu się udało. :)

Before:                                                                                          After:

Spoiler
« Ostatnia zmiana: 02 Wrz, 2014, 20:37:55 wysłana przez coin777 »

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1570 03 Wrz, 2014, 11:40:54 »
Siema przesyłam wam moją transformacje od zera do bohatera, dużo czasu pracy i samo zaparcia, zostało w to włożone ale w końcu się udało. :)

Before:                                                                                          After:
( Obraz usunięty.)  ( Obraz usunięty.)

Spoiler

@coin777 a jak to zrobić w drugą stronę? bo efekt z lewej już mam ;)

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1571 03 Wrz, 2014, 12:53:22 »
Wciągnij brzuch ;)

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1572 03 Wrz, 2014, 14:42:15 »
Wciągnij brzuch ;)

Jeszcze nie działa, jak powinno ;)

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1573 03 Wrz, 2014, 15:48:43 »
No to polecam Jason Blaha novice program, tylko bez opierdalania się, a potem na redukcje, lean gains + mały deficyt kaloryczny.

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1574 03 Wrz, 2014, 19:57:37 »
Jestem obecnie na slow carb od około miesiąca, do tego 2 razy w tygodniu siłka, 3 razy cardio typu rower/bieganie i codzienne ćwiczenia z moją dziewczyną, a waga stoi w miejscu :/