Autor Wątek: Filmiki [Te głupje i mondre]  (Przeczytany 865420 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
Gość z mojego miasta. Mam nadzieję go spotkać wkrótce:

https://www.facebook.com/share/r/15zXa1MkLU/
Paczki z głów!

Offline wuj Bat

• Pr0
Super jak goście są ewidentnie (i zasłużenie) podjarani naszym Dormant Ordeal :headbang:

Paczki z głów!

Offline wuj Bat

• Pr0
Prosto, banalnie - genialnie.

Paczki z głów!

Offline wuj Bat

• Pr0
 Pełna grubość. Podejrzewam, że gość w trakcie wypowiedzi myśli 10x tyle - skoro przeciętny człowiek 3 do 5 razy ;)

Paczki z głów!

Offline Filun

• Gaduła
  • gwiazda mangozjebów
Pełna grubość. Podejrzewam, że gość w trakcie wypowiedzi myśli 10x tyle - skoro przeciętny człowiek 3 do 5 razy ;)

Chłop pracujący przy produkcie zachwala swój produkt, niespotykane.
Spoiler
gitaro-modyfikator-amator

Post Scriptum: specjalne życzenia dla ✨fOrUm sEveNsTriNg✨ kocham was 🤘😤

Offline wuj Bat

• Pr0
Nie zgadzam się ;)
Paczki z głów!

Offline Filun

• Gaduła
  • gwiazda mangozjebów
Moment w którym drukarka powie do mnie
Masz absolutną rację! Powinienem zacząć drukowanie zamiast marudzić na pełen kartridż z tuszem.
będzie moim ostatnim momentem na tym świecie. W międzyczasie nadal świat będzie się zachwycał kolejnym modelem językowym, który bardzo stara się udawać świadomego i jednocześnie nie zdradzać skąd nakradł danych do nauki.

Edit: w ogóle nadzieje na przyszłość świata oparte o zaufanie do korporacji - XD

Offline wuj Bat

• Pr0
To jest chyba tylko kwestia modelu, z którym się współpracuje. To "ojoj, faktycznie zrobiłam błąd" zapewne zostanie bardzo szybko wyeliminowane. Właściwie bardzo rzadko to się zdarza w modelu płatnym. Zacząłem też robić porównania na LMArena i coś czuję, że Gemini zaczyna mieć przewagę.
Co do rewolucji przemysłowej: mamy najlepsze życie, jakie miał człowiek w historii. Czy dla rodzaju ludzkiego jako całości nie? To akurat możliwe w czasie długim (bardzo długim), gdy uczynimy planetę nie do życia. Jak zwykle - nic nie jest tak proste jak się wydaje w przypadku rzeczy tak złożonych w czasie i strukturze.
Paczki z głów!

Offline excubitor

• Użytkownik
konwersacyjnie gemini jest spoko, do programowania się nie nadaje, wiecznie wyciąga jakieś dane z dupy, albo proponuje niekompatybilne rozwiązania
"Ja się nie znam, to się chętnie wypowiem."

Offline wuj Bat

• Pr0
Może więc wersja pro. Albo ten GPT 5, wersja premium, czy jak tam. To już zastosowania specjalistyczne, trzeba porównywać.
Paczki z głów!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Praktycznie wszystko związane z “AI” to spekulacyjne gówno, replikowalność w tej gałęzi nauki jest na poziomie poniżej 10%, a większość, w tym “Open” AI nie dzieli się kodem źródłowym ani danymi na których model był trenowany, żeby weryfikować ich doniesienia. Kolejna po krypto bańka spekulacyjna do prania pieniędzy - zresztą zajebiscie, że automatyzujemy pracę kreatywną i np. rzeczy, które robimy jako hobby, ale nie pracę fizyczną XD od razu widać, jak bogole racjonalizują w głowie swój niesprawiedliwy majątek i postrzegają resztę populacji

Spoiler

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
mimo że badania wskazują, że najlepiej to by było w ogóle automatyzować kadry zarządcze, ale to właśnie one napędzają tego cyberpunka.

cybernetyczny imperator :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Pronounce

• Pr0
Praktycznie wszystko związane z “AI” to spekulacyjne gówno, replikowalność w tej gałęzi nauki jest na poziomie poniżej 10%, a większość, w tym “Open” AI nie dzieli się kodem źródłowym ani danymi na których model był trenowany, żeby weryfikować ich doniesienia. Kolejna po krypto bańka spekulacyjna do prania pieniędzy - zresztą zajebiscie, że automatyzujemy pracę kreatywną i np. rzeczy, które robimy jako hobby, ale nie pracę fizyczną XD od razu widać, jak bogole racjonalizują w głowie swój niesprawiedliwy majątek i postrzegają resztę populacji

Spoiler

Amen, dodać tylko do tego największy w historii skok na własność intelektualną ever.
Btw, na Linkedin nie da się teraz wejść bo chyba z 90% wpisów to opinie o Ai pisane przez Ai. Tak dodam od siebie z racji siedzenia w branży kreatywnej: przechajpowane i przyśpieszy pracę w takim samym stopniu jak przeskok z fotografii analogowej do cyfrowej - czyli w ogóle, a raczej dołoży więcej.

Offline wuj Bat

• Pr0
Ale ci, co obejrzeli do końca słyszeli, że następne etapy, to będzie właśnie zastępowanie kadry zarządzającej. I uważam, że BARDZO DOBRZE. Wielu managerów, a nawet właścicieli firm kieruje się jakimiś niczym niepopartymi mitami (w tym o swojej zajebistości, wiedzy, wyczuciu), bo parę razy trafili - wypierając wszelkie porażki i pomyłki. W dodatku mają masę uprzedzeń do pracowników, którzy np. za kolorowo się noszą albo mówią za cicho - będąc jednocześnie bardzo dobrymi fachowcami. Widzę tu właśnie dużo większe pole do popisu dla AI w kwestii maksymalizacji zysku firmy i utrzymania jej status quo niż na niższych szczeblach.
Paczki z głów!

Offline Filun

• Gaduła
  • gwiazda mangozjebów
Zanim mi się uleje - całość pewnie pasuje bardziej do wątku wkurwowego, no ale już tutaj jesteśmy.

I co z tego, że AI 'wykosi' manadżerków średniego szczebla, skoro największe, najbogatsze, najwyżej siedzące pojeby i tak nigdy dobrowolnie swojego stołka nie oddadzą? Większe pole do popisu to ma tutaj zradykalizowany następca Luigiego Mangione niż CzatGepetto5+ Ultra Pro Max xd

Ale niech się jarają, najgorzej że to ja mam potem tonę slopkodu do poprawy bo coś nie działa, agent oraz jego ludzki nadzorca już zapomniał o co chodzi, a ja muszę rozplątywać piętnaście ulepów które zrobili w swoim maszynowym szale uniesień.

Jak ktoś potrzebuje prototyp czegoś, co jest 50 wariacją na temat wszystkiego co już było - spoko, do tego się nada. Schody zaczynają się jak taki AI entuzjasta nie ma pojęcia co agent właściwie spłodził i potem musi borykać się ze statystycznym szczytem krzywej Gaussa - szczytem miernoty. Jedyne co mnie szokuje to jak szybko się ludzie potrafią zachwycić bylejakizmem wypalonym jako mediana milionów legalnie oraz rzetelnie przetworzonych danych.

Also - maksymalizacja zysków? Bogaty pan ma być jeszcze bogatszy, bo może nasrać więcej serwerów za dotacje państwowe ze wsparciem lobby techbrosów?

Offline Pronounce

• Pr0
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind." 

Offline wuj Bat

• Pr0
Paczki z głów!

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?

Chłop pracujący przy produkcie zachwala swój produkt, niespotykane.
Spoiler

To ja teraz pokażę swoją analogię bo poczułem się wywołany do tablicy. AI to temat mi bardzo bliski, zwłaszcza - po moich przeżyciach których tutaj nie przytoczę, ale zrozumiałem co to jest, jakie to ma korzyści i jakie to jest niebezpieczne jak ktoś nie zrozumie tematu do końća.

Spoiler

To teraz biorąc pod uwagę powyższą analizę gdzie widać wyraźnie że AI nie myśli...TO JA KURWAWDUPEKSIĘDZAPR OBOSZCZAJEGOMAĆ Zapierdalam jak wół, po kilkanaście godzin nad projektami, poprawiając błędy po pożalSieBoziu ZNAFFCAH Phd srtaty taty którzy nie potrafią porządnie prompta napisać i pieprzą głupoty że "model jest źle wytrenowany" a później taki lelumpolelum za przeproszeniem przyjdzie na forum bo coś tam gdzieś tam pracował i nie wiadomo tak naprawde co robił, zacznie pierdolić głupoty ze AI myśli, (gdzie jeszcze 3 lata temu mówiło się głośno o efekcie elizy) itd itp i wszyscy mu poklaskują a na konto dostaje grube miliony. Ja powaznie się zastanawiam czy w tym przypadku też nie odpierdolić flow i gadać takie farmazony póki bańka nie pękła - a pęknie...i to tak ze kilka razy orbite okrąży zanim się kapniemy z której strony rynek dostał po pysku...jprdl...sor ry - ale nie wytrzymałem do końca jak słucham tego "mądrego pana"...

"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim

Offline wuj Bat

• Pr0
Tak zabrzmiało na koniec, że facet (olimpijczyk) nie wie o czym mówi. A Ty byś wiedział bardziej. Ależ proszę Cię bardzo, czekamy ;)

A tymczasem:

Paczki z głów!

Offline Frantick

• Gaduła
Jak masz szofera to jak najbardziej, ale jak sam prowadzisz to slabo bo z tego co pokazuja to najwiecej bajerow maja Ci z tylu :D

Offline wuj Bat

• Pr0
A Ty masz spokój z przodu ;)
Paczki z głów!

Offline Filun

• Gaduła
  • gwiazda mangozjebów
A tymczasem:

Moje reno clio 3 lepsze

Offline wuj Bat

• Pr0
Jak miałeś dachowanie Clio, to 🤜🏻🤛🏼
Paczki z głów!

Offline Filun

• Gaduła
  • gwiazda mangozjebów
Tak zabrzmiało na koniec, że facet (olimpijczyk) nie wie o czym mówi. A Ty byś wiedział bardziej.

Tylko że olimpijczyk często może nie wiedzieć o czym mówi - rolą olimpijczyka jest dać performance. Od tego jaki to będzie performance ma cały sztab trenerów, dietetyków. AI entuzjastyczny tłum to bardziej sprzedawcy garnków i trenerzy personalni obiecujący złote góry, tylko nie wspominają że gdyby nie podjebali wszystkich podręczników to nie mogliby nawet sklecić iluzji sukcesu.

Póki co Altman i Zuckerberg próbują wyhamować hype na swoje dzieci, wcale nie śmierdzi to manipulacją rynkiem żeby wycisnąć z banieczki ile się da. Co do przyszłości rozwiązań AI od korporacji to odsyłam do definicji słowa enshittification.

Ja z pierwszej ręki wiem ile mam więcej poprawek z każdym coraz bardziej świadomym i genialnym modelem. Rok temu działało to lepiej i już wtedy miało mnie wyrzucić na bruk.