tak btw - obiecałem sobie, że podzielę, się tym z Wami i w końcu mam wolną chwilę.
otóż parę dni temu, będąc w stanie pewnej nietrzeźwości, leżałem sobie na łóżku i rozmyślałem o wielu aspektach otaczającego mnie świata. w końcu moją uwagę przykuł wiszący na ścianie plakat z małego grania, które jakiś czas temu zorganizowaliśmy z Maigrą.
kiedy tak wpatrywałem się w tenże obraz, naszło mnie na rozmyślanie nad złożonością tak ciekawej nazwy jak "maigra". pamiętam, że już pierwszego razu, gdy ujrzałem MS Chłopaków i duże logo na jego topie, odczułem dużo mroku i zła płynącego z tejże nazwy, jak to zwykle bywa w wypadku, kiedy kapela wymyśla nazwę, której nikt nigdy wcześniej nie słyszał. wracając do momentu wpatrzenia w plakat - patrzyłem i myślałem, myślałem i patrzyłem, aż wtem! mała lampeczka zaświeciła nad moją głową, a w tle zabrzmiały fanfary, wraz ze znanym wormsowym 'alleluja'.
jakiż ja byłem głupi, przecież to jest całkowicie prosta, polska nazwa, do tego jak najbardziej pasująca do motywu zespołu! "MA I GRA" !! - Chłopaki, nieźle to zakamuflowaliście tą wąską czcionką
ogólnie składam szacuken za polską nazwę i czekam na koncerty z 'zielonym groszkiem' i 'ALAMAKOTA' hehe