Az - wg mnie zdecydowanie Addictive Drums, z całym szacunkiem do EzDrummera/Drumkit From Hell.
AD jest znacznie żywszy, posiada więcej sampli, a narzędzia do edycji są bardzo proste - już w samym instrumencie ustawisz świetnie brzmiące gary. Na dodatek - chociażby korzystając z gotowych presetów - ze zwykłych garów możesz zrobić całkiem analogowe ( znaczy się, możesz taki np. bicik do electro zrobić
).
DFH kusi bardzo ilością wszystkiego w zestawie, w AD jest niestety tylko podstawowy zestaw - hh, ride, cowbell, dwa crushe i czajna/splash, bodajze trzy tomy i werbel i stopa of kors, jednak jak już napisał 7th - już na pierwszy rzut ucha nie ma tego plastiku co w EZ/DFH.
Chociaż mogę i bredzić, bo w sumie to używałem EZ/DFH przez naprawdę sporo czasu i napewno przesłuchałem się już naokrągło tych samych sampli. Poza tym, zestaw ten jest na ten moment chyba najbardziej rozpowszechnionym instrumentem do garów, przynajmniej w naszym rockowo-metalowym światku, przez co słychać go prawie że wszędzie. Dziś np. wpadając przypadkiem na to (
) video, prawie się pożygałem heheh