Autor Wątek: Combo gitarowe 10-20 watt dla 7mki  (Przeczytany 8560 razy)

Offline hellstein

• Prawie użytkownik
Combo gitarowe 10-20 watt dla 7mki
« 20 Kwi, 2009, 22:55:02 »
Witam

Czy moglibyście polecić mi jakieś combo (warunki domowe -niestety...) do 7mki?
typ muzy: 7mkę zakupiłem dla Korn'a więc coś odpowiedniego jakbyście mogli. Albo mi ktoś wytłumaczy czy są jakieś piecki do 7 czy nie ma czegoś takiego ...nigdy nie słyszałem szczerze mówiąc(to nie nowość że czegoś nie wiem ;-P )  Dzięki wielki 
« Ostatnia zmiana: 20 Kwi, 2009, 22:58:12 wysłana przez hellstein »

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
cena, wymagania, opcja szukaj.
Łe tej.

Offline hellstein

• Prawie użytkownik
z tym szukaniem to nic konkretnego nie znalazłem , a jeśli chodzi o cenę to dowolna -w razie co uzbieram i dupcia ;-)

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • volvoRWD.pl
    • Robię grafiki
no bo wiesz, problem jest taki - kupowanie pierdziawy na 8" glosniku mija sie z celem, a combo Orange Tiny Terror jest drogie ;)

IMO glosnik 10" to totalne minimum, chociaz ja bym nie kupowal niczego innego jak 12". Blackheart robil jakies tam piece, nigdy nie gralem na zadnym ale opinie byly nienajgorsze.

a czemu nie kupilbys PODa? podlaczysz do wiezy bezproblemowo, na sluchawkach tez mozna grac, i jest to wszystko stosunkowo tanie.
Łe tej.

Offline Sphincter

• Gaduła
Ja będę mógł o tym blackheart'cie powiedzieć coś więcej za niedługo, ale bez kostki to ciężko to nie zagra. Pozdrawiam.

Offline hofiman

• Gaduła
a np taki roland cube?
mój pies,jest spoko i wie o co chodzi,mówi elo mojej mamie zawsze gdy wychodzi.

Offline neyoam

• Gaduła
A może by tak MG Vintage 20 w wersji combo?
khm...jajo

Offline hellstein

• Prawie użytkownik
moje doświadczenie ze sprzętem na pewno jest mniejsze niż większość forumowiczów, jestem świadomy tego że mając pierdziawkę -"glosnik 10" to totalne minimum" dokładnie, tylko może dzięki Wam znajdę pierdziawkę która w miarę będzie jakos nadawać.
nie chcę poprzez wieżę grać, mam zoom g1X więc manewr z multi+wieża  jest wykonalny ale na serio nie mam ochoty grać poprzez wieże czy kompa...
Wyznaję zasadę ze lepiej i tak kostkę mieć bo wzmaki nie mają dobrego przesteru. Choć wiem że głupota jest np. inwestować w gicie, kostki do niej i grać na pierdziawce 10 watt ;-)   
Odezwę sie wiec do Ciebie Sphincter ;-)
Rozważę każdą propozycję Neyoam, w razie co zrobię tournee po sklepach muzycznych ;-) A powiedz mi,miałeś z tym combo styczność (jak wrażenia)?
Przymierzałem sie do Cube kiedyś jeszcze jak miałem 6tkę ale sam nie wiem może to nie byłby najgorszy numer, też bym Cię Hofiman zapytał czy masz jakieś doświadczenie z cubem.
Dzięki chłopaki i do odpowiedzi ;-)
« Ostatnia zmiana: 21 Kwi, 2009, 08:10:36 wysłana przez hellstein »

Offline Wybielacz666

• Pr0
  • mam paliwo razy sto, suki
    • growl'n'roll, baby!
MG nie uświadczysz w sklepach, bo to handmade :) jeśli zależy ci na doskonałym cleanie to bierz, ale jeśli chodzi Ci głównie o dobry, mocny przester, a clean to tak tylko od czasu do czasu, to brałym raczej dobrego tranzystora. przede wszystkim najpierw podaj ramy cenowe, a później możemy rzucać propozycje :)
do widzenia.

Offline hellstein

• Prawie użytkownik
mówiłem cena jak na razie nie gra roli , oczywiście jest znacząca ale jeśli polecicie mi coś ciekawego a warte ceny to chuj ;P , tak samo mówiłem o przesterze -nieważne jaki , a clean zawsze miło jak dobry ;) dzięki

Offline DeathMaster

• Pr0
  • Holy Target \,,/
    • MySpace
Ja bym sobie kupił to na twoim miejscu  :P
http://www.music-town.de/Gitary-elektryczne-basowe/wzmacniacze-i-kolumny/PEAVEY-Vypyr-30::32925.html

Cena ok brzmienie naprawde dobre(osobiscie nie grałem ale mam kolege w stanach który ogrywał ta serie i naprawde zna sie na rzeczy) czego chciec wiecej..
Sie.. sie.. sie..

Offline KykuPL

• Gaduła
Polecam to samo co DeathMaster. Mam Peavey Vypyr 15W i ten egzemplarz jak na granie tylko w chacie już jest za mocny... ale to nic jak Cie stać na wersję 60W (lampa) to kupuj :) bo później znajdziesz kapelę to na próbie pograsz i spokojnie na małym koncercie.

Offline hellstein

• Prawie użytkownik
dzięki wielkie. miałem kiedyś 30 watt i okazał sie zbyt głośny na mieszkanie w wawie...no ale 15 może nie rozniesie okolicy ;-)

gdybym myślał o kapeli to bym pewnie "pykał" z kimś  jakimś lampciaczkiem 60 w sali prób ;-P za cienki jestem by o tym myśleć ale dzięki za podpowiedzi!

/uważnie zapisuje w łepetynie ;''Cube....Peavey...ok"/ ;-)

p.s ten peavey to ma strasznie dużo bajerków np. usb itp ...eeee zbyt dużo cyfrą jedzie raczej O.o
« Ostatnia zmiana: 21 Kwi, 2009, 16:37:25 wysłana przez hellstein »

Offline kur_krank

• Gaduła
Znajomy kupił Randalla rg 75 W, jest na seventy celestiona, ma sprężynowy reverb, 2 mastery na preampie, clean z reverbem dosyć, przester jak na tranzystor tej klasy najlepszy jaki do tej pory słyszałem. kupił go za 800 używany, jak dla mnie zjada wszystkie marshalle mg i tym podobne. Chyba że się szarpnąć na 100 rg i mieć 2x12

edit: sorry teraz zobaczyłem że 20 W, ale mimo wszystko te wzmaki są warte uwagi, mniejsze wersje pewnie też dają radę
« Ostatnia zmiana: 21 Kwi, 2009, 22:17:33 wysłana przez kur_krank »

Offline hellstein

• Prawie użytkownik
rg 30 miałem ale był za głośny , a teraz mam pierdziawkę randalla rx 15 XP ogólnie lepiej prezentowała się z serii rg jak dla mnie, podobno randalle z serii rg 75 i 100 są o wiele lepsze niż te mniejsze , więc chyba rady nie dadzą  maluchy  ;-)  a niestety tylko dobry maluch (xp) jest potrzebny

Offline KykuPL

• Gaduła
...eeee zbyt dużo cyfrą jedzie raczej O.o
w porównaniu do brzmienia line 6 spider, peavey zostawia go daleko w tyle. najlepsze emulacje brzmienia jak dla mnie to: 6505, Rectifier... reszta tez spoko ale te są najlepsze i najcięższe. jeśli tego by mi ukradli i musiałbym kupić coś nowego to bez namysłu kupiłbym drugi egzemplarz. 15W do chaty jak znalazł. a 60W lampe (za mam nadzieje krótki czas) kupuje żeby mieć na próby z kapelką. pzdr