Autor Wątek: Projekt 3D... ...chyba bez przyszłości.  (Przeczytany 380 razy)

Offline ITHMW

• Pr0
Projekt 3D... ...chyba bez przyszłości.
« 08 Gru, 2024, 12:15:26 »
Tak tylko dla ciekawostki. Myślałem by to zalać rażąco czerwonym epoxy I zrobić z tego zegar :-).
Jednakże może kiedyś jeszcze dam temu szansę. Muszę tylko nanieść poprawki i zrobić pochyloną szyjkę jak w Gibolu SG etc. Mam pomysł i dojście do zajebistych części gitarowych, ale na razie nie mam  czasu by się z tym jebać.
INTERSTELLAR

Offline wuj Bat

• Pr0
Jeśli będziesz znów drukował, to pamiętaj, że epoxy jest ciężkie i najlepiej, żeby jak najmniej go było.
Paczki z głów!

Offline ITHMW

• Pr0
Ale epoxy miało iść na zegar :-), nie na gitarę. Samo body obecnie waży...   ...nie pytaj.
INTERSTELLAR

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Jaki to jest materiał i jaka drukarka? Mam wrażenie, że ścieżki są ekstremalnie grube, a takie rozwiązanie by mnie interesowało w totalnie nie-gitarowym temacie.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline ITHMW

• Pr0
Nie mam danych technicznych. Jeden z naszych inżynierów zrobił ten projekt i po prostu wręczył mi finalny obiekt bym coś z tym zrobił. No to rozebrałem w pizdu bo nic tam się nie zgadzało. Teraz ode mnie zależy czy będę się z tym babrał, czy pójdzie na ścianę :-). Na razie miałem za dużo grzebania z Młodego V, a teraz jeszcze setup podłoga, końcówka, paka, głośnik.
INTERSTELLAR

Offline BetoNova

• Gaduła
  • Wut?
    • Mein zespół
Gryf niech też druknie ;)
Będzie level wyżej niż CNC.
Tylko pewnie wytrzymałość tego plastiku słabsza niż drewna?

Offline ITHMW

• Pr0
Nie ma szans by to wytrzymało naciąg. Korpus obecnie lekko wygięło. Dlatego myślałem o nachyleniu gryfu i innych rozwiązaniach, ale obecnie nie mam zamiaru się z tym jebać. Niech leży i czeka. Kiedyś może do tego wrócę.
INTERSTELLAR