Autor Wątek: ToneX Pedal  (Przeczytany 60398 razy)

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Odp: ToneX Pedal
« Odpowiedź #225 26 Lut, 2025, 13:45:22 »
Można, działa bez problemu.
mniut i piah

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
« Odpowiedź #226 26 Lut, 2025, 18:00:34 »
Potwierdzam. Nawet najstarszy jaki mam w domu xiaomi (bez żadnych PD, QC czy innych power bajerów) działa bez problemu.

Offline ITHMW

• Pr0
« Odpowiedź #227 26 Lut, 2025, 18:15:16 »
THX

Można, działa bez problemu.
INTERSTELLAR

Offline Skibodeptak

• Gaduła
« Odpowiedź #228 14 Mar, 2025, 04:54:34 »
TONEX Editor - wleciał i działa.

Offline IgoR_KilleR

• Prawie użytkownik
    • Mój zespół: Deathinition
« Odpowiedź #229 19 Wrz, 2025, 12:14:56 »
Po najnowszej aktualizacji 1.10.3 VST3 nie działa w Reaperze. po przeinstalowaniu z powrotem do 1.10.2 działa. Czy ktoś się spotkał z czymś takim, czy to tylko u mnie?
ESP M-II 92'/LTD DV8R/Jackson Demmelition V/BC Rich Jr V7/Jackson SL2H --- EVH 5150 50w/TC G-Major/L6 HXFX --- MESA 4x12 Traditional Straight

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #230 20 Wrz, 2025, 09:52:41 »
Spotkał się, cuda wianki ToneX odwala. Raz nie działał kilka dni, po czym sam z siebie zaczął działać.
mniut i piah

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #231 22 Wrz, 2025, 08:58:08 »
Miałem tak z 1.10.2 i teraz z .3, nie mam pojęcia o co chodzi, ale mam nadzieję, że naprawią xd

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #232 23 Wrz, 2025, 23:53:11 »
Nie przypuszczałem, że to jest aż tak mobilne hehe. Dobrze bo pedalboard już do niego leci, a kupiłem większy bo pewnie na tym maluchu i końcówce mocy się nie skończy.

BAT...   ...powiem tak. Dzięki, jestem pod wrażeniem. Nie przypuszczałem, że 800zł może tak grać :-) Mój syn to usłyszał i jest w szoku hehe
Dotarło i do mnie! Ależ to zapierdala za te pieniądze! Miałem efekty za 5k, 3k, a teraz za parę stówek jest pozamiatane w jakości studyjnej...
Paczki z głów!

Offline ITHMW

• Pr0
« Odpowiedź #233 24 Wrz, 2025, 08:30:50 »
...a tym czasem u Młodego
INTERSTELLAR

Offline mwczesniak

• Gaduła
« Odpowiedź #234 26 Wrz, 2025, 19:03:19 »
@ITHMW
Jak według Ciebie ma się ten Hotone Ampero do tego Valeton GP-5 + Mvave IR Box + Volwah (bo powiem szczerze, że narobiłeś mi GASu na ten drugi zestawik, a póki co nabyłem tylko Volwah)?

Offline ITHMW

• Pr0
« Odpowiedź #235 27 Wrz, 2025, 00:01:57 »
Nie mam zielonego pojęcia jak to ocenić.
Zacznę tak...
...mój główny pedalboard z AMT na pokładzie to koszt 10 tys zł. Wszystko w nim jest z najwyższej półki patrząc pod ważnym dla mnie kątem czyli wielkości efektów do możliwości i jakości dźwięku. Specjalnie o tym nadmieniłem bo jak wpadł mi w ręce Valeton i przewaliłem dziesiątki profili wzmaków po czym finalnie znalazłem mega brzmiące rzeczy to bez porównywania jeden do jeden miałem ochotę zacząć wyprzedawać drogie rzeczy. Jednakże jak nagrałem sobie parę próbek dla porównania obydwóch systemów to wyszło szydło z wora. Oczywiście jest różnica na korzyść wszystkiego, dosłownie wszystkiego z pedalboardu za 10K. Jednakże patrząc na finalną cenę włącznie z dwoma powerbank'ami tego taniego zestawu, a mianowicie mówimy tu o finalnej kwocie dokładnie 1000zł to nie ma mowy o złym wyborze. Dziesięciokrotność wartości dużego pedalboardu nie jest proporcjonalnie odzwierciedleniem jakości brzmienia. Ja bym to określił wyższą klasą brzmienia i większymi mozliwościami sprzętu, ale grając sobie na Valetonie jestem zaskoczony brzmieniem i mozliwościami tak małego unitu.
Na dzień dzisiejszy z dużej deski mógłbym wyrzucić 9 różnych kostek. Zatrzymałbym Whammy, Freqout'a, WAH WAH Fauxboomer i pedał głośności. Z małej deski zatrzymałbym oczywiście Valetona, IR BOX i Switch'a.
Jedyna rzecz, która mnie od tego posunięcia trzyma z dala to utopiona kasa. Podtrzymuje mnie jeszcze na duchu mimo wszystko lepsze o tą kropkę nad "i" brzmienie i możliwości. Gdyby było na odwrót czyli gdybym wcześniej posiadał Valetona to na 100% nie inwestowałbym w dużą deskę bo to 10K nie jest 10 razy lepsze.

Co do Hotone. Usrało mi się jak BAT rzucił tematem co mogłbym kupić dla syna. Wtedy Amazon zrobił mega promo. Ampero wyszło mnie 800zł. Cena do możliwości i brzmienia tego urządzenia też świetna. Brzmi to inaczej niż Valeton. Ampero idzie bardziej w kierunku AMT. Jestem pod wrażeniem jego pitch shift'era. Efekty też są zadowalające. Wbudowany peał expresji, kwak, volume plus 4 przyciski. Jakby przeliczyć sprawę czyli mój koszt AMPERO, a koszt Valetona, switch'a, tego taniego kwaka i IR BOX'a pod profile NAM to cena jest identyczna.
Jak widać dokupiłem też trzeciego IR BOX'a pod Ampero, ale to tylko 100zł na górkę. Moim zdaniem impuls w tej ładowarce zabija więc obsadziłem tą chińszczyzną całą chatę.

Wracając do tematu. Ja osobiście gdybym mógł cofnąć czas to ze względów, ergonomiczno-brzmieniowo-finansowych wybrałbym...
...WAH WAH FAUXBOOMER - FREQOUT - WHAMMY 5 - VOLUME PEDAL - VALETON - 4 WAY SWITCH - DEPTH FINDER - IR BOX

Najlepszy stosunek - koszt/brzmienie/możliwości. Upchnął bym to w jak najmniejszą deskę.
Zero wstydu grać na tym LIVE
INTERSTELLAR

Offline mwczesniak

• Gaduła
« Odpowiedź #236 27 Wrz, 2025, 07:16:05 »
@ITHMW
Dziękuję serdecznie za tak rzeczową, precyzyjną odpowiedź. Ja póki co "brzdąkam" sobie na Tonexie plus dokupiłem sobie ten Sonicake Volwah o który Cię wypytywałem jak wrzuciłeś wątek o tym minipedalbordzie. Niby Tonex jest OK, ale gdybym miał teraz możliwość zakupu sprzętu to chyba wziąłbym właśnie taki albo bardzo podobny zestawik jak masz w tej małej podłodze, tzn. oparty o Valeton GP-5 + IR Box. O Hotone Amperto wypytywałem zaciekawiony Twoimi i @wuj Bat zdjęciami/wpisami, bo wczoraj przeglądając OLX rzuciła mi się w oczy wersja Hotone Ampero One MP80 za 500 zł, ale temat już nieaktualny, bo widzę, że już poszedł.