Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1696735 razy)

Offline BeeingForsaken

• Prawie użytkownik
Się panowie rozgadaliście o ubraniach :D Mnie wkurwia szydzenie z ludzi którzy potrafią bez żadnego wstydu wejść do "sklepu z ciuszkami używanymi" ... -.-' Tylko większość tych debili którzy szydzą nie zdają sobie sprawy że np (mój przypadek) chodzę 2 rok w spodniach za 30 zł właśnie z "lumpexu" a miedzyczasie podarlem jedne z diversa, drugie z house'a... Dodam że diverse'y mnie kosztowały 170 a house'y 130... Po czym wziąłem babunie na zjezdzie do domu w moim rodzimym miasteczku i postanowilem sie przejsc wlasnie tam, i mam w koncu 2 pary normalnie wygladajacych spodni, wydatek? kolejne 35 zł, a 100 do kieszeni na nowego heada... można szaleć z ciuchami i wydawać nawet po 70-80 zł na koszulki koszule i inne badziewia, ale czasami jeżeli chodzi o spodnie to w dzisiejszych czasach ten komiks oddaje prawdziwy wyglad sklepow... co zrobić jak dziś cukierkowa młodzież ?

Co do wyglądu, są gusta i guściki ale jak wiadomo, ważne jest aby zachować kontrast, czyli nie "cały na czarno i chuj wam do tego" bo to nie wygląda aż tak superowo, fajny normalny dżins, jakaś siwa podkoszulka i na to chociażby jakaś normalna (ba, flanelowa, ale niekoniecznie :P) koszula w kolorze brudnej czerwieni chociażby, jakbyście takiego gościa kiedy spotkali, to ja :D

Offline Maciek

• Pr0
Się panowie rozgadaliście o ubraniach :D Mnie wkurwia szydzenie z ludzi którzy potrafią bez żadnego wstydu wejść do "sklepu z ciuszkami używanymi" ... -.-' Tylko większość tych debili którzy szydzą nie zdają sobie sprawy że np (mój przypadek) chodzę 2 rok w spodniach za 30 zł właśnie z "lumpexu" a miedzyczasie podarlem jedne z diversa, drugie z house'a... Dodam że diverse'y mnie kosztowały 170 a house'y 130... Po czym wziąłem babunie na zjezdzie do domu w moim rodzimym miasteczku i postanowilem sie przejsc wlasnie tam, i mam w koncu 2 pary normalnie wygladajacych spodni, wydatek? kolejne 35 zł, a 100 do kieszeni na nowego heada... można szaleć z ciuchami i wydawać nawet po 70-80 zł na koszulki koszule i inne badziewia, ale czasami jeżeli chodzi o spodnie to w dzisiejszych czasach ten komiks oddaje prawdziwy wyglad sklepow... co zrobić jak dziś cukierkowa młodzież ?

Co do wyglądu, są gusta i guściki ale jak wiadomo, ważne jest aby zachować kontrast, czyli nie "cały na czarno i chuj wam do tego" bo to nie wygląda aż tak superowo, fajny normalny dżins, jakaś siwa podkoszulka i na to chociażby jakaś normalna (ba, flanelowa, ale niekoniecznie :P)

+ 666 tez mam takie jeansy i są nie do zajechania ;D

Offline BeeingForsaken

• Prawie użytkownik
dodatkowo miałem taką sytuacje w gimku, rozpierniczyły mi się moje adasie, oddalem akurat na gwarancje i zaczalem chodzic do szkoly w moich starych butach do basketballa, troche obdarte itd, wiadomo jak sie w kosza gra to nie jest golf, od razu moje zdanie w grupie miało mniejsze znaczenie, no i niektorzy zaczeli sie zle na mnie patrzeć heh. dziwne ale w szkolach tak jest, i niektore dzieciaki po prostu wola miec adasia zeby czesto nie byc odrzuconym. sam tak jako mlodzik chcialem, wiadomo. teraz w wieku 20 lat to mam to w dupie, biore dziewczyne pod pache i ide do lumpexu, nie podoba się to se zmień chłopaka, bo wiadomo tego od dziewczyny każdy oczekuje akceptacji zrozumienia i wejsca w swiat 6tek 7demek i 11tek :D hyh.

apropo tych HDków trampków, ktoś o nich wcześniej wspomniał, możliwe że trafiłem na zły model ale po 4-5 miechach były zdewastowane, zaś teraźniejsze conversy mają 2 miechy i jeszcze nie widze żadnych rozerwań itd, zaś w hdkach już wtedy zaczęly się rozrywać w okolicach pięty - reklamacja? złe użytkowanie, więc myślę że...

co do butów, tu nie warto szczędzić kasy, ważna jest wygoda, cyrkulacja powietrza wewnątrz jakakolwiek, bo nie każdemu się podoba zapach stopy po szkole/pracy z chinskich markowych laczek. i tu przyklad, dalem za zimowe adidasy czy jak to nazwać, 400 zł, 3 sezon, yyy... nic, cieple, nadzwyczaj wygodne, nie slizgaja sie itd, pewnie jeszcze z 2-3 sezony pobiegam jak nie lepiej :)

Offline october

• Pr0
  • Oct.
A ja lubię wydać sporo pieniędzy na ciuchy. Nie bawią mnie Wasze rady o zaoszczędzeniu 100zł i kupieniu spodni z lumpa. No, ale ludzie są różni i różne mają poczucie estetyki. Owszem są wyjątki, że ludzie za śmieszne pieniądze potrafią się fajnie ubrać. Jednak cały czas są to tylko wyjątki. Większość wygląda typowo "wiejsko".

Inna sprawa, noszenie ciuchów Adidasa czy Nike to lans? LOL - może na początku lat 90tych w krajach bloku wschodniego :D
007

Offline maarioo

• Pr0
akurat co do trampek, to mam doświadczenie z kilkoma parami no-name'ów do kostek ( koszt typu 10 złotych czy jakoś tak ) i każda się jebała po krótkim czasie, choć użytkowałem je standardowo do spacerów w cieplejsze dni.
trampek converse'a nigdy nie miałem ( bo akurat tutaj wolę dołożyć stówkę i mieć disiki ), ale z tego, co się orientuję, to akurat one są wytrzymałe, gdyż szwy są tam o wiele lepsze, a podeszwa grubsza. ale to tylko moje domysły z oględzin na czyichś stopach/internecie :)

ale fakt faktem, dyskusja o ubraniach jest bez sensu, gdyż każdy ma inny gust i chciałby widzieć świat w innych kolorach :) jedni ubierają się prościej, drudzy bardziej złożenie, a najlepiej po prostu dobrze czuć się w tym, co się nosi :)
« Ostatnia zmiana: 02 Cze, 2010, 11:02:52 wysłana przez maarioo »

Offline Didejek

• Pr0
  • Hodowca BlacKatów
    • BlacKat Guitars
Moje doświadczenie odnośnie butów i ubrań jest takie, że te drogie sypią się tak samo często jak tanie. Pisząc tanie mam na myśli jakieś spodnie za 80 zł, pisząc drogie mam na myśli takie powyżej 200 zł. Co bym nie robił to i tak się przetrą w kroku i na kolanach. Może powinienem je odsprzedawać gejom. :D

To samo buty - Ecco za ponad 3 stówy posypały się tak samo jak jakieś coś z deichmanna za 80 dych.

Nauczony takimi przypadkami kupuję niezbyt drogie ciuchy. Buty na zimę kupuję w wiosnę itd. Wolę sobie wydać kasę na struny, pickupy czy sample perkusyjne. Tym bardziej, że i tak zawsze gdzieś się upierdolę jakąś pianką montażową, wyżrę t-shirt domestosem itd.

Nie wiem czy czasy się zmieniły, ale jak ja chodziłem do ogólniaka, to nie było jazdy na metki. Może rzeczywiście osoby w tureckich sweterkach i tenisówkach z gumką wywoływały u niektórych uśmieszek, ale nie było to na taką skalę jaką opisujecie. Ale jak ja się uczyłem to nie było gimnazjum.

A co do tego co mnie wkurza - wkurzają mnie goście, którzy używają zajebistego drewna jak klon ptasie oczko do dekoracji jachtów i limuzyn przez co podbijają ceny i zużywają materiał. Jakby nie mogli się lansować agathisem. ;)

Offline lis

• Gaduła
Co do ubrań to ja mogę się wypowiedzieć o spodniach.
Na co dzień noszę levis'y. Dlaczego takie a nie tańsze? Dlatego że tańsze spodnie są na sezon a levis'y na około 2-3. pozatym levisy mają zajebiste kroje. jak wkładam levisy to od razu świetnie się układają i idealnie pasują. a co do cen nie jest tak źle jeśli kupi się w odpowiednim czasie. Ostatnio na wyprzedaży poszedłem kupić levisy. spodobały mi się 2 pary i nie mogłem się zdecydować to facet powiedział że pomimo wyprzedaży przy zakupie 2 par jest 10% w dół i w sumie za 2 pary levisów dałem 290zł więc cena świetna IMO
"It doesn't matter what people say about you, as long as they're talking about you."

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
PEDAŁY!!! Jak można przez dwie strony nawijać o trampeczkach i szluweczkach? Do Tokio Hotel się zapiszcie odrazu! :D

EDIT - Właśnie - gogusie mnie wkurwiają!
« Ostatnia zmiana: 02 Cze, 2010, 11:39:19 wysłana przez wrobelsparrow »

Offline wuj Bat

• Pr0
PEDAŁY!!! Jak można przez dwie strony nawijać o trampeczkach i szluweczkach?

Centralnie! Jak to gejuchy!

Nie cierpię facetów, którzy dłużej pierdolą o ciuchach, niż:
- Fajne masz xxx
- Yhy/OK

;)
Paczki z głów!

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
pozatym levisy mają zajebiste kroje. jak wkładam levisy to od razu świetnie się układają i idealnie pasują.
No przestańcie, no! Przecież pedalstwem nie zalatuje!
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
Grajace i pojawiace sie z nienancka pop-upy. Tragedia.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Komplementowanie ubioru kumpla jest dla mnie substytutem pettingu. W ogóle, to zamiast tego można przejść odrazu do tzw. "holenderskiego wiatraka". Czyli: łapiesz się za chuja, a kumpel porusza twoją ręką w górę i w dół. Też niby nic...

Offline wuj Bat

• Pr0
Komplementowanie ubioru kumpla jest dla mnie substytutem pettingu. W ogóle, to zamiast tego można przejść odrazu do tzw. "holenderskiego wiatraka". Czyli: łapiesz się za chuja, a kumpel porusza twoją ręką w górę i w dół. Też niby nic...

Już myślałem, że jak się zobaczymy, to nastąpi krępująca cisza, ale nie - będzie się działo! :D
Paczki z głów!

Offline Maciek

• Pr0
boże ale wy macie pedalskie skłonności ;D właśnie rozmawiamy o tym że ubiór nie ma znaczenia* ;D

*przynajmniej z mojej strony geje :D

Offline wrobelsparrow

• Pr0

Offline wuj Bat

• Pr0
Spoko, muszę tylko łańcuch w tym naciągnąć: http://2.bp.blogspot.com/_4IqAMwAGn1w/SOTHFpbl-DI/AAAAAAAAHiw/t9k-cErL5uc/s400/steam-powered-fucking-machine.jpg

Masz wymienną czarną końcówkę? Może być krótsza, ale - proszę - deczko grubsza, aj?

:D

Ja pierdolę.

A, Panie Maciek (uściski dla imiennika, oczywiście obleśne! ;))!
Nie strój zdobi człowieka, więc nie będziemy się kłócić o ton, czy dwa ;)
Paczki z głów!

Offline Maciek

• Pr0
Panie Maciek II ( odwzajemniam obleśne uściski )
dokładnie o to mi chodzi tylko niestety nie każdy to rozumie ;D

Offline wuj Bat

• Pr0
dokładnie o to mi chodzi tylko niestety nie każdy to rozumie ;D

Jego strata, życie mu obok przelata!

Kupiłem se tuner, więc już jestem wystrojony ;)

Gruby Ed: deko mię wkurwia pisanie "alledrogo". Wszędzie indziej tak tanio macie? ;)
« Ostatnia zmiana: 02 Cze, 2010, 13:57:59 wysłana przez wuj Batman »
Paczki z głów!

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
"holenderskiego wiatraka". Czyli: łapiesz się za chuja, a kumpel porusza twoją ręką w górę i w dół. Też niby nic...
a ja myślałem że to się nazywa "na sternika" :D

Offline wuj Bat

• Pr0
"holenderskiego wiatraka". Czyli: łapiesz się za chuja, a kumpel porusza twoją ręką w górę i w dół. Też niby nic...

Człowiek popije, to nie wie co robi ;)
Ssanie w gumce - też niby nic ;)
Paczki z głów!

Offline Maciek

• Pr0

I kto tu mu o gejowaniu ;D ja nawet nie wiedzialem ze coś takiego istnieje ;D

Offline maarioo

• Pr0
bo widzisz, gejowie - tak jak każda inna grupa społeczna - dzielą się na młodych, wąskich, niedoświadczonych i na tych starszych, doświadczonych, rozepchanych :D

Offline Maciek

• Pr0
gejowie
geje kurwa geje to się tak odmienia ;D

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
Mario lepiej wie jak się go odmienia ;)

Offline Didejek

• Pr0
  • Hodowca BlacKatów
    • BlacKat Guitars