Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1711993 razy)

Offline Dmaligator

• Pr0
Na iOS i Win po 2-3 godzinach mialem caly tel ustawiony jak trzeba, .

Na andku mi to zajmuje 15 minut ;D
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła
IOs zaczyna byc funkcjonalny po jailbreaku. Niestety pewne rzeczy i tak przychodza z trudem. No i za wszystko kaza sobie placic jak za zboze.

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Nie no generalnie narzekam na straszna chaotycznosc androida, nawrzucali whui fajnych rzeczy do tego, tylko zapomnieli to z sensem poukladac. Bezsensowne wielopoziomowe menu, przekombinowane to wszystko. Telefon mam juz jako tako ustawiony ale dalej mam klopot ze slownikiem. O ile jezyk angielski dziala ok, jak pisze smsa czy maila to podpowiada wyrazy, autokorekta dziala itd, to w jezyku polskim to nie dziala. Niby jest opcja "add-on dictionaries" ale tam nie ma mozliwosci dodania zadnego slownika. Jest pusto.

Co do ajfona, to ja nie wiem jakie problemy macie, jedynie faktycznie slabo sie muze wrzuca, cala reszta dziala bez porownania lepiej, aplikacje sa lepszej jakosci itd. No fakt ale piracic ciezko. A zdjecia z ajfona sie zrzuca po prostu przez drag and drop na przyklad, ot podpinasz do kompa i kopiujesz.

Offline maclaren2

• Użytkownik
Szwagier ma komputer dwa i-pady i iPhone zdjęcia przesyła mejlem bo nie daje rady przez bluetooth. Próbowałem z nim kilka razy i nic.
Jak mu wpadł iPhone do wody to po wszystkim nic nie odzyskał. Mój HTC uczył się latać z 4 pietra. Zebrałem co zostało, wyciągnąłem kartę pamięci i mam wszystko :)
Zgrywanie muzy na iPhone porażka, owszem można ale.....
Zgrywanie przez USB zdjęć na i-maca zapomnij, ponoć można ale....

Jak chcesz pływać z telefonem i rzucać z 4 piętra to chyba nie wiesz do czego ma służyć smartphone  :lol:
Jak dla mnie synchronizacja muzy i zdjęć z mac'iem to najlepsze co może być. Raz ustawiam wtykam kabel i już. Zgram nowy album na kompa, zrzuci się przy pierwszym podłączeniu jak można tego nie lubić jak  :o się pytam.

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
Szwagier ma komputer dwa i-pady i iPhone zdjęcia przesyła mejlem bo nie daje rady przez bluetooth. Próbowałem z nim kilka razy i nic.
Jak mu wpadł iPhone do wody to po wszystkim nic nie odzyskał. Mój HTC uczył się latać z 4 pietra. Zebrałem co zostało, wyciągnąłem kartę pamięci i mam wszystko :)

Jak ja uwielbiam czytać takie pierdoły...
Po chuj ja się pytam przesyłać zdjęcia między iPhone i iPad'em skoro mając ustawione to samo konto na jednym i drugim zdjęcia (i nie tylko) synchronizują się same po Wifi przez iCloud?
Zgrywanie muzy na iPhone? Synchronizacja przez iTunes albo drag-and-drop w tym samym programie. Problem?
A o co Ci chodzi ze zgrywaniem zdjęć to ja naprawdę nie wiem, bo od roku na swojego MacBook'a zgrywam bez problemowo.
Jak się nie potrafi używać urządzenia to nie jego wina tylko właściciela.

Zgodzę się jedynie co do Bluetooth'a. W gwoli wyjaśnienia - jest głównie do łączenia się z bezprzewodowymi urządzeniami audio (słuchawki, car-audio itp.) Tu rzeczywiście mogli by trochę więcej funkcji dać.

Po raz kolejny czytam hejt na Apple i po raz kolejny nie widzę nawet jednego sensownego argumentu.

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
nie no synchronizacja ma swe zalety ale mnie osobiscie wkurzalo dodawanie najpierw muzyki do biblioteki potem dopiero do synchronizacji na telefonie zwlaszcza ze z miejsca nie dalo sie dodac czegos wg wlasnego "widzimisie" tylko po gatunku/artyscie. Zeby dodac pojedyncze piosenki albo jedna plyte z kilku ktore masz w bibliotece to sie czlowiek niepotrzebnie naklika. Na andku biore folder kopiuje i finito.
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Wkurwia mnie że według coraz większej ilości ludzi jestem członkiem forumowego kółka wzajemnej adoracji a nadal czuję się wyobcowany :(
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan
...gdyż granie do kotleta nie jest graniem do omleta choć oba dobre - commelina

Offline michu123PL

• Pr0
nie no synchronizacja ma swe zalety ale mnie osobiscie wkurzalo dodawanie najpierw muzyki do biblioteki potem dopiero do synchronizacji na telefonie zwlaszcza ze z miejsca nie dalo sie dodac czegos wg wlasnego "widzimisie" tylko po gatunku/artyscie. Zeby dodac pojedyncze piosenki albo jedna plyte z kilku ktore masz w bibliotece to sie czlowiek niepotrzebnie naklika. Na andku biore folder kopiuje i finito.

Nie prawda. Tak jak napisałem wcześniej, wcale nie trzeba dodawać muzyki do biblioteki na komputerze. W iTunes istnieje możliwość dodawania piosenek na urządzenia mobilne poprzez zwykłe przeciągnięcie z folderu.

Offline Frantic

• Pr0
Kółka wzajemnej adoracji? Myślałem, że część ludzi ma do siebie mniejszy dystans niż do innych członków forum bo się najzwyczajniej poznało osobiście.

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Ty naprawdę myślałeś że ja to na serio pisałem? :D :D :D
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan

Offline Frantic

• Pr0
Bez przesady, ale stwierdzenie "kółko wzajemnej adoracji" już tu kiedyś padło, nawet niedawno. 

ED. Żeby nie było to pisałem odnośnie samego stwierdzenia niż Twojego posta jako całości.
« Ostatnia zmiana: 31 Gru, 2013, 11:47:54 wysłana przez Frantic »

Offline Dmaligator

• Pr0

Po chuj ja się pytam przesyłać zdjęcia między iPhone i iPad'em skoro mając ustawione to samo konto na jednym i drugim zdjęcia (i nie tylko) synchronizują się same po Wifi przez iCloud?
Zgrywanie muzy na iPhone? Synchronizacja przez iTunes albo drag-and-drop w tym samym programie. Problem?
A o co Ci chodzi ze zgrywaniem zdjęć to ja naprawdę nie wiem, bo od roku na swojego MacBook'a zgrywam bez problemowo.

Zgodzę się jedynie co do Bluetooth'a. W gwoli wyjaśnienia - jest głównie do łączenia się z bezprzewodowymi urządzeniami audio (słuchawki, car-audio itp.) Tu rzeczywiście mogli by trochę więcej funkcji dać.

Po raz kolejny czytam hejt na Apple i po raz kolejny nie widzę nawet jednego sensownego argumentu.

Pierdoły nie pierdoły - pojechałem do rodzinki do Anglii z dwoma przenośnymi dyskami i ani on nie mógł ode mnie nic zgrać ani ja od niego.
Mozna było se pooglądać ale poprzenosić nie.

I wo-gule jak sie go pytałem o takie podstawowe rzeczy to odpowiedz była jedna ze można ale to nie takie prosta.
No a niby to apple to bardzo proste w obsłudze jest.

Generalnie mam 5 szwagrów i wszyscy maniacy iPhone. Jeden zna się dobrze i ma po piratowane wszystko i im tez wszystko ustawia,
zgrywa muzę itp. I wkurza mię swoim bzdurnym gadaniem ze można to tylko trzeba tamto ale to nie takie proste w sumie proste tylko i tak dalej. Ciągle tylko i tylko.
Musze ten wyraz napisać do ulubionych dziwnych słów.

"Tylko" samo brzmi beznadziejnie siedzę i powtarzam w kolko tylko tylko tylko, co za beznadzieja.

Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Frantic - właśnie z tego się śmieję - że to stwierdzenie pada ostatnio bardzo często...

Offline michu123PL

• Pr0
Pierdoły nie pierdoły - pojechałem do rodzinki do Anglii z dwoma przenośnymi dyskami i ani on nie mógł ode mnie nic zgrać ani ja od niego.

Sformatowane w NTFS?

Spoiler

Offline Dmaligator

• Pr0
Nie jestem hejterem appla tylko śmieszą mnie fanboje z jaka zaciekłością bronią swojej wiary ze apple jest najlepsze :D
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline michu123PL

• Pr0
To do mnie? Poczekaj, z pokorą prześledzę swoje posty i poszukam śladów fanbojstwa.

Offline sobek

• Pr0
  • Cornford Fanboy
Idę do kumpla z moim wypasionym Iphone`m 5s za jedyne 2949zł. Tak się składa, że posiada PC z Windowsem i akurat ściągnął fajna paczkę impulsów 1,5 gb spakowanych rarem.

Akurat nie mamy pendrive`a albo czystej płytki dvd, a o kabelku lightning do Iphone`a nie wspomne (bo po co używać kabla micro usb jak 95% ludzkości). I co teraz?

Jeśli masz same zabawki od Apple - fajnie, może i to zdaje egzamin. Ale w przypadku Androida podpinasz byle jaką słuchawkę za 300zł kablem micro usb i wrzucasz na niego dowolny plik, bo komp widzi Twój telefon jako dysk wymienny.

Offline Dmaligator

• Pr0
Michu to nie do ciebie. Akurat u cię nie zauważyłem fanbojstwa
« Ostatnia zmiana: 31 Gru, 2013, 13:06:54 wysłana przez Dmaligator »
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline myheaven

• Gaduła
    • myheaven
Właśnie się wkurwiłem bo ktoś dzisiaj sprzątnął mi sprzed nosa na alledrogo LINE6 HD500 za 930zł,i to w ostatni dzień tego roku,normalnie mnie  krew mnie zalewa  :evil:
And there will your heart be also......

https://www.facebook.com/myheaven.myheaven

Offline Mat

• Pr0
Idę do kumpla z moim wypasionym Iphone`m 5s za jedyne 2949zł. Tak się składa, że posiada PC z Windowsem i akurat ściągnął fajna paczkę impulsów 1,5 gb spakowanych rarem.

Akurat nie mamy pendrive`a albo czystej płytki dvd, a o kabelku lightning do Iphone`a nie wspomne (bo po co używać kabla micro usb jak 95% ludzkości). I co teraz?

Jeśli masz same zabawki od Apple - fajnie, może i to zdaje egzamin. Ale w przypadku Androida podpinasz byle jaką słuchawkę za 300zł kablem micro usb i wrzucasz na niego dowolny plik, bo komp widzi Twój telefon jako dysk wymienny.

Nie wiem jak to jest teraz na iOS7 ale jak mialem swojego ajpla na iOS6, to po podpieciu pod USB do dowolnego kompa mozna bylo go uzywac jak pendrive. Moze moj byl jakis wyjatkowy?

Kurcze, to jak sie dodaje slowniki do klawiatury w androidzie? Bo u mnie w pracy juz caly wydzial (a pracuje w IT) rozkminic nie moze rzeczy, ktora w kazdym innym sprzecie trwa 30 sekund?

Offline Dmaligator

• Pr0
Pisałem wyżej ja się to robi
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Mat

• Pr0
No przelaczam sie miedzy PL a ENG klawiatura, jak jestem na ENG to dziala slownik, podpowiada wyrazy, koryguje itd, jak tapne na PL, to juz nie dziala. I za chuja nie wiem jak ustawic slownik PL.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Mozna było se pooglądać ale poprzenosić nie.

I wo-gule jak sie go pytałem o takie podstawowe rzeczy to odpowiedz była jedna ze można ale to nie takie prosta.
No a niby to apple to bardzo proste w obsłudze jest.

Generalnie mam 5 szwagrów i wszyscy maniacy iPhone. Jeden zna się dobrze i ma po piratowane wszystko i im tez wszystko ustawia,
zgrywa muzę itp. I wkurza mię swoim bzdurnym gadaniem ze można to tylko trzeba tamto ale to nie takie proste w sumie proste tylko i tak dalej. Ciągle tylko i tylko.
Musze ten wyraz napisać do ulubionych dziwnych słów.

"Tylko" samo brzmi beznadziejnie siedzę i powtarzam w kolko tylko tylko tylko, co za beznadzieja.

No, jeśli jest na co narzekać w macach, to na inny system formatowania plików niż na Windzie - samo z siebie nie jest to jakieś straszne, inna baza systemowa, trochę inaczej funkcjonuje, choć, gdy przyjdzie zgrywać dane z jednego na drugie, pojawia się niemały problem. Ale, o ile się nie mylę, jest możliwość takiego sformatowania dysku czy pendrive'a, by działał zarówno na Windzie, jak i na OS X'ie. Tylko trzeba o tym pamiętać :P Ja np. korzystam ostatnio z chmury zamiast z pendrive'a - dużo wygodniejsze rozwiązanie i nie ma problemów przy transferze danych między różnymi systemami operacyjnymi.

Ja przez bluetooth normalnie przesyłam zdjęcia lub inne multimedia z iPada czy macbooka na inne urządzenia, nie miałem żadnych problemów, na pewno mniejsze niż na moim telefonie, na którym musiałem ściągnąć specjalnie program, by móc bez problemu przesyłać muzykę, bo za eksplorator plików służy tam jakiś openoffice(WTF).

Offline Dmaligator

• Pr0
Mat.
 Ja mam ustawione 3 języki i w każdym słownik.
Spróbuj jeszcze raz ustawienia. Język i wprowadzenie.  Klawiatura. Trybik obok. Języki wpisywania. Dostępne języki.  Dotknij aby pobrać.
Jak to nie zadziała to pobierz z sklep play klawiaturę Google i zainstaluj.
Wejdź w ustawienia wybierz klawiatura google wyłącz język automatyczny,  wybierz języki które potrzebujesz i już.  Możesz też utawic język mówienia i będziesz mógł gadać.

« Ostatnia zmiana: 31 Gru, 2013, 14:49:14 wysłana przez Dmaligator »
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła
Po jailbreaku z airshare da sie wysylac pliki po BT na ios 6.1. Moze ios7 juz umi wysylac pliki po BT. Z camera connection kitem i iFile da sie korzystac z pendrajwow, ogolnie mozna tego uzywac do pracy, ale kombinacje sa alpejskie
« Ostatnia zmiana: 31 Gru, 2013, 14:36:56 wysłana przez benkai »