Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1712022 razy)

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Mat.
 Ja mam ustawione 3 języki i w każdym słownik.
Spróbuj jeszcze raz ustawienia. Język i wprowadzenie.  Klawiatura. Trybik obok. Języki wpisywania. Dostępne języki.  Dotknij aby pobrać.
Jak to nie zadziała to pobierz z sklep play klawiaturę Google

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Tam gdzie sa dostepne jezyki, to dotykajac zaznaczam albo odznaczam, nie ma nic do sciagniecia. Mam zaznaczony ENG i PL. W tych ustawieniach klawiatury jest opcja dodania slownikow ale jest pusta, nic tam nie ma, nic nie mozna kliknac i nic zrobic. Klawiatura google mnie jakos przeraza z powodu uprawnien jakie wymaga oraz wielkich popupow mowiacych, ze uwaga, zbieramy wszystkie Twoje dane, nawet hasla...

Offline Dun

• TW
  • Gaduła
Pytanie tylko: po co przesyłanie plików przez Bluetooth w czasach szybkiego internetu i "chmury"? Po co wspierać przestarzałą technologię, nadającą się tylko do bezprzewodowego łączenia ze słuchawkami itp? To nie jest takie szukanie problemów na siłę? Nie wiem, jakoś mam telefon z andkiem od ponad roku, jeszcze ani razu nie używałem BT do przesyłania plików. Mam Dropboxa (aktualnie już jakieś 7GB konto) i telefon do kompa kablem podłączam raz na pół roku, jak nie mam możliwości podładowania go w inny sposób (~~), bo nawet aktualizacje robię przez WIFI.

@sobek - mogliście zrobić współdzielony folder w Dropboxie, zajęłoby wam to mniej czasu, niż kopiowanie na pendrive (o BT nie wspominając  :D); mało tego, po powrocie do domu odpaliłbyś kompa i po jakimś czasie miałbyś to tak po prostu na dysku, bez używania dodatkowych urządzeń.

Daleko mi do fanbojstwa, ale gadka w stylu "bo ajfon nie ma portu IRDA i wtyczki rgb" bawią mnie okrutnie. I jak już ktoś tu napisał - masa hejtu na japko, a sensownych argumentów śmiesznie mało... Wiadomo, że w iOS są rozwiązania totalnie idiotyczne (jak transfer plików muzycznych przez iTunes), za to nadrabia stabilnością i szybkim działaniem "out of box", świetną jakością aplikacji (ktoś je sprawdza przynajmniej!) i masą ficzerów, które na Androidzie nigdy nie będą dostępne (albo za kilka[naście] lat) - typu JamUp, Garageband itp itd.

Także ten no... Jeden lubi piwo, drugi jak mu nogi śmierdzą, cytując klasyka.  ;D

EDIT.

@benkai  - na siódemce ponoć da się przesyłać przez BT, jest nowa funkcjonalność, tzw. AirDrop, ale nawet tego nie testowałem, bo uważam to za zbędne. Na życzenie mogę spróbować z czym to się je. :>
« Ostatnia zmiana: 31 Gru, 2013, 15:57:34 wysłana przez Dun »

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
AirDrop działa tylko na iPhone (5 i wzwyż), iPad (4 gen. i wzwyż, Mini) i iPod Touch (5 gen.).

Offline Dmaligator

• Pr0
Mat.
 Ja mam ustawione 3 języki i w każdym słownik.
Spróbuj jeszcze raz ustawienia. Język i wprowadzenie.  Klawiatura. Trybik obok. Języki wpisywania. Dostępne języki.  Dotknij aby pobrać.
Jak to nie zadziała to pobierz z sklep play klawiaturę Google

Tam gdzie sa dostepne jezyki, to dotykajac zaznaczam albo odznaczam, nie ma nic do sciagniecia. Mam zaznaczony ENG i PL. W tych ustawieniach klawiatury jest opcja dodania slownikow ale jest pusta, nic tam nie ma, nic nie mozna kliknac i nic zrobic. Klawiatura google mnie jakos przeraza z powodu uprawnien jakie wymaga oraz wielkich popupow mowiacych, ze uwaga, zbieramy wszystkie Twoje dane, nawet hasla...

Wyłącz aromatyczny język.
 Lub zaciągnij z playa klawiaturę samsunga jak ci googolowska nie pasuje.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Turgon

• Gaduła
Pytanie tylko: po co przesyłanie plików przez Bluetooth w czasach szybkiego internetu i "chmury"? Po co wspierać przestarzałą technologię, nadającą się tylko do bezprzewodowego łączenia ze słuchawkami itp? To nie jest takie szukanie problemów na siłę? Nie wiem, jakoś mam telefon z andkiem od ponad roku, jeszcze ani razu nie używałem BT do przesyłania plików. Mam Dropboxa (aktualnie już jakieś 7GB konto) i telefon do kompa kablem podłączam raz na pół roku, jak nie mam możliwości podładowania go w inny sposób (~~), bo nawet aktualizacje robię przez WIFI.

@sobek - mogliście zrobić współdzielony folder w Dropboxie, zajęłoby wam to mniej czasu, niż kopiowanie na pendrive (o BT nie wspominając  :D); mało tego, po powrocie do domu odpaliłbyś kompa i po jakimś czasie miałbyś to tak po prostu na dysku, bez używania dodatkowych urządzeń.

Daleko mi do fanbojstwa, ale gadka w stylu "bo ajfon nie ma portu IRDA i wtyczki rgb" bawią mnie okrutnie. I jak już ktoś tu napisał - masa hejtu na japko, a sensownych argumentów śmiesznie mało... Wiadomo, że w iOS są rozwiązania totalnie idiotyczne (jak transfer plików muzycznych przez iTunes), za to nadrabia stabilnością i szybkim działaniem "out of box", świetną jakością aplikacji (ktoś je sprawdza przynajmniej!) i masą ficzerów, które na Androidzie nigdy nie będą dostępne (albo za kilka[naście] lat) - typu JamUp, Garageband itp itd.

Także ten no... Jeden lubi piwo, drugi jak mu nogi śmierdzą, cytując klasyka.  ;D

EDIT.

@benkai  - na siódemce ponoć da się przesyłać przez BT, jest nowa funkcjonalność, tzw. AirDrop, ale nawet tego nie testowałem, bo uważam to za zbędne. Na życzenie mogę spróbować z czym to się je. :>

Teraz to nowe zjawisko się pojawiło - fanboye androida ;) Prawie tak jak kiedyś z Nokią było...
Ssiecie.

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła
Zainstaluj sobie swiftkeya. 

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
Szwagier ma komputer dwa i-pady i iPhone zdjęcia przesyła mejlem bo nie daje rady przez bluetooth. Próbowałem z nim kilka razy i nic.
Jak mu wpadł iPhone do wody to po wszystkim nic nie odzyskał. Mój HTC uczył się latać z 4 pietra. Zebrałem co zostało, wyciągnąłem kartę pamięci i mam wszystko :)
Zgrywanie muzy na iPhone porażka, owszem można ale.....
Zgrywanie przez USB zdjęć na i-maca zapomnij, ponoć można ale....

Stary, to tylko oznacza, że nie potrafi z nich korzystać, naprawdę :)
Ja mam dokładnie te same biblioteki na wszystkich urządzeniach i nawet tego nie ustawiałem. Samo się robi.

Idę do kumpla z moim wypasionym Iphone`m 5s za jedyne 2949zł. Tak się składa, że posiada PC z Windowsem i akurat ściągnął fajna paczkę impulsów 1,5 gb spakowanych rarem.

Akurat nie mamy pendrive`a albo czystej płytki dvd, a o kabelku lightning do Iphone`a nie wspomne (bo po co używać kabla micro usb jak 95% ludzkości). I co teraz?

Jeśli masz same zabawki od Apple - fajnie, może i to zdaje egzamin. Ale w przypadku Androida podpinasz byle jaką słuchawkę za 300zł kablem micro usb i wrzucasz na niego dowolny plik, bo komp widzi Twój telefon jako dysk wymienny.

Nie wiem jak to jest teraz na iOS7 ale jak mialem swojego ajpla na iOS6, to po podpieciu pod USB do dowolnego kompa mozna bylo go uzywac jak pendrive. Moze moj byl jakis wyjatkowy?
Podpięcie kabla PC -> iPhone i Winda pyta co ma zrobić, czy otworzyć jako pamięć masową etc.
« Ostatnia zmiana: 01 Sty, 2014, 09:22:54 wysłana przez Yony »

Offline Dmaligator

• Pr0
Zgadzam się szwagier nie umie korzystać z tego sprzętu. Kupił go bo mu na wciskali że jest super prosty i bardzo intuicyjny a tak nie jest.
Wcześniej miał Windows i robił wszystko co potrzebował i jego żona też.
Teraz to on se tylko internety ogląda. Pewnie za parę lat ogarnie wszystko, ale na razie się męczy. Ja jeśli chodzi o widowsa linuxa czy androida nie mam żadnych problemów.
Jak byłem u niego to myślał ze mu pomogę. Ale po obadaniu tego sprzętu dałem sobie spokuj jakoś nie miałem chęci uczyć się czegoś co mi nie będzie w życiu potrzebne. Mam jakąś awersje do tej marki i jej chorej poniekąd polityki.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ja sądzę, że gdybym miał kogoś nauczyć korzystać z komputera od zera/niemal zera - łatwiej by mi było na OS X'ie niż na Windzie. Do Windowsa wszyscy są po prostu przyzwyczajeni, dlatego wydaje się "prosty i intuicyjny", choć wcale tak być nie musi

Offline Mat

• Pr0
Wyłącz aromatyczny język.
 Lub zaciągnij z playa klawiaturę samsunga jak ci googolowska nie pasuje.
Zadna dodatkowa klawiatura mi nie pasuje z racji tego, ze jest dodatkowa. Na chuj instalowac inna jak podstawowa jest OK? Nie kumam tego, niby android taki super wow i w ogole, niby cuda mozna na tym robic a podstawowych rzeczy nie da rady bez instalowania jakiegos syfu. Gadalem dzis z supportem Motoroli i wedluch nich nie mozliwe jest ustawienie dwoch klawiatur i dwoch slownikow.

Offline Dmaligator

• Pr0
To odhacz automatyczny język i będziesz miał dostęp do wszystkich języków.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Mat

• Pr0
Chyba nawet nie mam takiej opcji nigdzie :/

Offline Dmaligator

• Pr0
Jest nad wyborem języków. Po robie zrzuty to ci wyślę

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Posty połączone: 03 Sty, 2014, 16:49:58
A może jest użyj języka systemu. To trzeba wyłączyć.
« Ostatnia zmiana: 03 Sty, 2014, 16:49:58 wysłana przez Dmaligator »
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Mat

• Pr0
Jest uzyj jezyka systemu ale nie moge tego wylaczyc. Moge jedynie zmienic na inny jezyk (tylko jeden wybrac moge) a nie ma tam PL.

Posty połączone: 03 Sty, 2014, 17:06:35
Aaaaa i jeszcze jest to samo jak wejde w opcje Android Keyboard (AOSP). To tam mam ustawione ENG i PL.
« Ostatnia zmiana: 03 Sty, 2014, 17:06:35 wysłana przez Mat »

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Dlaczego nie chcesz ściągnąć innej klawiatury? Aplikacji muzycznej i menedżera plików też używasz stockowych?

Offline Mat

• Pr0
To pewnie przez ajfona i windowsfona, gdzie takie cos jest po prostu podstawowa funkcjonalnoscia, no kurde, nie oszukujmy sie, klawiatura to jest podstawowa rzecz, ktora powinna dzialac "out of the box" i instalowanie nowej klawiatury, juz nawet nie slownika, tylko kompletnie nowej klawiatury (!!!) to jest jakas paranoja normalnie. Ja rozumiem, ze mozna sobie aplikacje sciagac do roznych rzeczy, no ale bez przesady, no.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Powoli zaczyna wkurwiać mnie android, a nawet nie mam u siebie tego systemu operacyjnego...  :facepalm:

Spoiler

Offline Dmaligator

• Pr0
To pewnie przez ajfona i windowsfona, gdzie takie cos jest po prostu podstawowa funkcjonalnoscia, no kurde, nie oszukujmy sie, klawiatura to jest podstawowa rzecz, ktora powinna dzialac "out of the box" i instalowanie nowej klawiatury, juz nawet nie slownika, tylko kompletnie nowej klawiatury (!!!) to jest jakas paranoja normalnie. Ja rozumiem, ze mozna sobie aplikacje sciagac do roznych rzeczy, no ale bez przesady, no.

Klawiatury do swoich telefonów robią producenci telefonów i jeżeli motorola ma skopana klawiaturę to nie wina androida tylko motoroli.
Klawiatura jest powiązana ze słownikiem zmień klawiaturę będziesz miał wszystko co ci potrzeba.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Dla mnie Android jest znośne jedynie po godzinie kustomizacji, od launchera po podstawowe aplikacje, które dobieram pod siebie. Ale fakt, klawiatury zawsze używałem stockowej i działała, na LG, Samsungu i teraz na Sony.

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła
Kurwa, musialem zupgradeowac iOsa... Nowy 'trynd' graficzny jest po prostu ohydny.

Ja bym sobie chetnie zainstalowal inna klawiature niz stokowa ejpla, ale cóż. Nie można.
« Ostatnia zmiana: 04 Sty, 2014, 01:33:12 wysłana przez benkai »

Offline mhrok lama

• Pr0
  • Jestę kuglarzę xD
A o Dżejlbrejku słyszał? ;)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Kurwa, musialem zupgradeowac iOsa... Nowy 'trynd' graficzny jest po prostu ohydny.

Ja bym sobie chetnie zainstalowal inna klawiature niz stokowa ejpla, ale cóż. Nie można.
Ja nawet do 6 nie upgrade'owałem, ta najnowsza wersja IMO wygląda jak Android :D

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
no jest dużo podobnych funkjonalności.
jestem świeżo po przesiadce z jellybean na IOS 7, póki co nie ogarniam, że nie ma knefla 'wstecz' na dole :P
i always go full retard

Offline admaxo

• Pr0
  • Bogdan Grad Fan
A co jest? :D
Na jakim IPhonie instalujecie?
"Trzeba sciszyc gitare, zeby wydobyc specjalne pasmo z 8 struny, ja tylko tak podpowiadam" - Bogdan Grad

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła
A o Dżejlbrejku słyszał? ;)

Slyszal. Dotychczas mialem jailbreakowany iOs 6. Niestety sie wzielo i zesralo cos, musialem robic recovery - i niestety musialem sie przywitac z ios7. Wiem, ze evasion zrobil juz jb na 7 ale na razie sie powkurwiam, poczekam az poprawia apki z cydii pod 7.