Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1709858 razy)

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
ze jeszcze 3 tygodnie do nowej gitary musze czekac:P
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Próba głosowania nad tym czy rzeź wołyńska była czy też nie ludobójstwem.... :facepalm:

O "polskie obozy" pyskujemy na świecie a tymczasem naszą historię przekłamujemy we własnym kraju.
W dodatku nie mogę znaleźć kto z Komisji Kultury i Środków Przekazu (9osób) głosował przeciw poprawce o nazwaniu zbrodni po imieniu.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
To się nazywa "poprawność polityczna" żeby - usłyszałem to wczoraj w jakiś informacjach - "nie psuć dobrych stosunków z Ukrainą".

Jakiś totalny ignorant wymyślił sobie swego czasu "wielką przyjaźń polko-ukraińską", nawet nie wiem na jakiej podstawie, bo się z nimi wyrzynaliśmy w swojej historii chyba nawet bardziej niż z Prusakami i Moskalami, i teraz musi być wszystko wygładzone, nawet kosztem jawnego zakłamania historycznego. O ile sam jestem daleki od nacjonalizmów, to tym, bardziej nie cierpię takiego jawnego pierdolenia. Doszło nawet do tego że chyba pierwszy raza zgadzam się z tym pisiorskim (nieważne gdzie jest teraz, pisior to pisior) kundelkiem Kurskim, który apelował w Parlamencie Europejskim żeby wreszcie jasno zajął się tą sprawą :facepalm:

Z drugiej strony - Chorwację przyjęli do Unii i w sumie nic do tego nie mam, ale jakoś dyskusje o np. ustaszach w ramach "większego dobra" też były zamiatane pod dywan.

Btw są w tym kraju regiony, gdzie słowo "Ukrainiec" jest stosowane jako normalna obelga. Ciekawe czemu...
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
A Enej odbiera Superjedynki :facepalm:
Szkoda że się Bandera nie nazwali...
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Ukrainki są fajne :)

Offline polec

• Użytkownik

Niebardzo. Mieszkam w terenie gdzie przyjeżdża ich multum w okresie letnim, i to w wieku od 18 do 60+, nie są ładne. Statystycznie są brzydsze niż polki.

A sytuacja jest dla mnie chora... jak można się zastanawiać jak to nazwać (Rzeź Wołyńską). A potem wielkie halo i zdziwko, że "polskie obozy". Nie dbamy jako państwo o pamięć o rzeczach istotnej dla naszej tożsamości to nami potem pomiatają. Jak sam o siebie nie zadbasz nikt o Ciebie nie zadba.

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
To się nazywa "poprawność polityczna" żeby - usłyszałem to wczoraj w jakiś informacjach - "nie psuć dobrych stosunków z Ukrainą".

Jakiś totalny ignorant wymyślił sobie swego czasu "wielką przyjaźń polko-ukraińską", nawet nie wiem na jakiej podstawie, bo się z nimi wyrzynaliśmy w swojej historii chyba nawet bardziej niż z Prusakami i Moskalami, i teraz musi być wszystko wygładzone, nawet kosztem jawnego zakłamania historycznego. O ile sam jestem daleki od nacjonalizmów, to tym, bardziej nie cierpię takiego jawnego pierdolenia. Doszło nawet do tego że chyba pierwszy raza zgadzam się z tym pisiorskim (nieważne gdzie jest teraz, pisior to pisior) kundelkiem Kurskim, który apelował w Parlamencie Europejskim żeby wreszcie jasno zajął się tą sprawą :facepalm:

Z drugiej strony - Chorwację przyjęli do Unii i w sumie nic do tego nie mam, ale jakoś dyskusje o np. ustaszach w ramach "większego dobra" też były zamiatane pod dywan.

Btw są w tym kraju regiony, gdzie słowo "Ukrainiec" jest stosowane jako normalna obelga. Ciekawe czemu...

A jak byla pomaranczowa rewolucja to przeciez Polska oficjalnie wspierała Ukraine (grunt żeby wkurwić Rosję), potem jeszcze wspólne Euro...ja rozumiem budowanie relacji mimo takiej a nie innej przeszlosci historycznej, ale takie przekłamywanie to jest grube przegięcie...

tak a propos zamiatania pod dywan:

||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
A jak byla pomaranczowa rewolucja to przeciez Polska oficjalnie wspierała Ukraine (grunt żeby wkurwić Rosję), potem jeszcze wspólne Euro

A właśnie - pomarańczowych wspierano bo byli pro-polscy, pro-europejscy i (przede wszystkim) anty-ruscy, a nie z wielkiej miłości. A na ojro ani my, ani jakikolwiek inny kraj regionu nie miałby szans osobno, więc dlatego zrobiliśmy go razem. Inna sprawa z jakim skutkiem...

Tylko nie dorabiajmy do tego teorii o "wielkiej panslawistycznej przyjaźni".

Z innej beczki - myszka mi padła. Myszka która wydawała się nieśmiertelna, już trzeciego kompa obrabiała, zwykła chińska A4 za jakieś 30zeta kupiona ca. 8 lat wstecz. Coś zaczęło na przerywać i jak ją rozebrałem to wyszło że lut na puścił w takim miejscu że raczej nie naprawię, bo nie mam tak małej lutownicy... No nic, 20pln (lepsza mi zbędna, żeby tylko USB miała) na nową, ale letki wkurz jest.

Dobrze chociaż że mam drugą bezprzewodówkę...
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline mati304

• Gaduła
  • These go up to eleven.
raczej nie naprawię, bo nie mam tak małej lutownicy...
Jak dasz radę wyjąć pcb z obudowy to przygrzej po tym punkcie (a nawet i okolicznych), bo sąsiednie luty mimo wszystko nie powinny się połączyć. Spróbuj, bo co Ci szkodzi? ;)
jak sobie przypomnę jak kumpel, któremu wiecznie trzęsły się ręce, lutował w powietrzu scalaki smd transformatorówką.. . pobielał 8 wyprowadzeń za jednym przyłożeniem ;D
There's no use being precise about something when you don't even know what you're talking about.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Niebardzo. Mieszkam w terenie gdzie przyjeżdża ich multum w okresie letnim, i to w wieku od 18 do 60+, nie są ładne. Statystycznie są brzydsze niż polki.

Te, co wyjeżdżają za chlebem są obrzydliwe niestety.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Mnie wkurwia, że Polacy ciągle płaczą nad tymi zaborami, jacy to jesteśmy pokrzywdzeni (no, w sumie jesteśmy), a jak Ukraińców podbijaliśmy i rzezaliśmy niewiele wcześniej to nikt nie pamięta.

Historię piszą zwycięscy.

Offline Algiz

• Gaduła
Mnie wkurwia, że Polacy ciągle płaczą nad tymi zaborami, jacy to jesteśmy pokrzywdzeni (no, w sumie jesteśmy), a jak Ukraińców podbijaliśmy i rzezaliśmy niewiele wcześniej to nikt nie pamięta.

Historię piszą zwycięscy.

My tam cywilizację wprowadziliśmy  :) Gdyby nie my , to dalej by wierzyli w rusałki , bagienne  bździągwy czy inne kikimory . Jak pisał W .Łysiak  dawniej jak Litwini zobaczyli krzyżaka na koniu to go topili w bagnie razem z koniem , myśleli że to jedna całość ;) To Bona  wyciągnęła te ciemnoty z mroków średniowiecza . A że zarówno Litwa jak i Ukraina uważa ten okres w historii za okupację , no cóż .

Orange

• Gość
Teściowa ma maenopauzę. Sodomia i Gomoria. Jak żyć...

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Co by nie mówić o honorowaniu na Ukrainie bandytów z UPA, to niestety III RP (i IVRP) ma na adekwatnym polu również spore osiągnięcia - że wspomnę choćby rehabilitację zbrodniarza z NSZ Rajmunda Burego Rajsa czy odsłonięcie przez prezydenta Kaczyńskiego pomnika  Józefa"Ognia" Kurasia.
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
...odsłonięcie przez prezydenta Kaczyńskiego pomnika  Józefa"Ognia" Kurasia.

Z tą różnicą że on wycinał Polaków.
Pamiętam jak siedzieliśmy kiedyś przy obiedzie i mój stary usłyszał w wiadomościach że mają odsłaniać ten pomnik. Dawno takiej wiązanki nie słyszałem. Dziwie się że nadal ten pomnik stoi.

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Do tego "Ogień" to postać, mówiąc baaardzo delikatnie, kontrowersyjna, ale w gruncie rzeczy to był lokalny watażka. Do tego działał na równie kontrowersyjnym (też delikatnie ujmując) terenie, bo góralszczyźnie - kto nie wie o co kaman: myślicie pewnie że podczas okupacji najwięcej ludzi podpisywało volkslisty na Śląsku? A chuj, poczytajcie o "goralenvolku", Komitecie Góralskim i innych tego typu sprawach.

Więc proste porównywanie go do tych, którzy są odpowiedzialni za zorganizowane czystki setek tysięcy ludzi na ogromnym terenie, jest cokolwiek nie na miejscu.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Zgoda, "Ogień" to kiepskie porównanie, ale "Bury" jak najbardziej pasuje (choć skurwysyn nie miał takiego rozmachu jak banderowcy i z powodu braku możliwości mniej ludzi posłał do piachu). 
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Hipokryci przegłosowali ustanowienie dnia pamięci ale nie nazwali rzezi po imieniu.
Przy okazji zablokowano możliwość uboju rytualnego. Widać zwierzątka ważniejsze są od zarzynanych rodaków...

Offline polec

• Użytkownik
Hipokryci przegłosowali ustanowienie dnia pamięci ale nie nazwali rzezi po imieniu.
Przy okazji zablokowano możliwość uboju rytualnego. Widać zwierzątka ważniejsze są od zarzynanych rodaków...

Swoją drogą ta ustawa to jest jakaś chora sprawa... teraz dzięki niej ubój przeniesie się do Niemiec i Francji (tam nie ma zakazu uboju). Za to nasi rolnicy (znowu) dostaną w dupę i to ostro.
I wkurwia mnie to serio, bo większość mojej rodziny żyje z uprawy/hodowli. A obecny rząd w kwestii wsparcia rolnictwa (które powoli zostaje jedyną sferą, w której w tym kraju cokolwiek się produkuje) zachowuje się tragicznie.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@polec, a którą to gałąź przemysłu czy usług, obecny i poprzedni rząd wspiera :o  ?

A swoją drogą czy "wczorajsza" sytuacja z ubojem zmienia coś "dzisiaj" ?  Nie przesadzasz nikt trochie ?
Nie łaczayłbym tych dwóch kwestii zupełnie. Uboj rytualny czyli zarzynanie bez ogłuszenia zwierzecia. Ilu z Was dało by rade ? A po za tym cisnienie ze strony knesetów i inny immamów zaczyna być chyba coraz wieksze chyba, ze ubój rytualny staje sie problemem.

polec to nie brak uboju rytualnego jest problemem tylko cała polityka rolna jak i zreszta gospodarcza. Gdyby nie małe zakłady które robiły swoje nie baczac co pierdolą tam u góry nie było by zielonej wyspy na czerwonym morzu wzrostu gospodarczego lub raczej regresu. I skoro nie było tegu uboju, to nic sie nie przeniesie do Niemiec ani Francji. A Francuzi to czasem ze względu na ilość "odrebnych cywilizacji" nie maja tego już dawno ?

http://www.wisa.pl/konto/277,francja-polityczne-klotnie-o-rytualny-uboj-zwierzat.html

i widać o co w tym chodzi.

http://rytualny.pl/data/uploads/pdf/artyku_final.pdf

Uważam ze nie wszystko jest tylko czarne i białe i nie zawsze lub wrecz rzadko podnosi sie inne kwestie z tym związane.
« Ostatnia zmiana: 13 Lip, 2013, 11:48:44 wysłana przez commelina »

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Swoją drogą ta ustawa to jest jakaś chora sprawa... teraz dzięki niej ubój przeniesie się do Niemiec i Francji (tam nie ma zakazu uboju). Za to nasi rolnicy (znowu) dostaną w dupę i to ostro.
I wkurwia mnie to serio, bo większość mojej rodziny żyje z uprawy/hodowli. A obecny rząd w kwestii wsparcia rolnictwa (które powoli zostaje jedyną sferą, w której w tym kraju cokolwiek się produkuje) zachowuje się tragicznie.

Dobrze, że przynajmniej zablokowano katowanie zwięrzątek w imię czyichś urojeń.

Offline Ibanezz977

• Gaduła

No ok, tylko pamiętaj o tym, że jedynie Ukraina dzieli nas od ruskich... Więc lepiej już nawet udawać, że jesteśmy nie wiadomo jak wielkimi przyjaciółmi niż żebyśmy przez nich mieli "przypały". Co do Ukrainek - we Lwowie są ładne :)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Niech który Wroo powie, ze Ukrainki są brzydkie :P 

bandit112

• Gość
Uroda ukrainek, czeszek czy rosjanek jest imo najpiekniejsza na swiecie.

A co do tematu, to ta choroba chyba szybciej skonczy mnie niz ja ja. Nie wiem ile sie to juz ciagnie, ale powoli przyzwyczajam sie do gluchoty i calego obolalego korpusu przez kaszel. A z pudelek po lekarstwach wierze ajfla moge ustawic, bez skalowania.