Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1700257 razy)

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
A mnie wkurwiają typki, które jęczą, że im drogo zapłacić za lakierowanie u lutnika np. Kurwa, nie stać Cię - kup sobie stockowe wiosło. Chcesz mieć lutniczą robotę, najwyższą możliwą jakość a jednocześnie nie chcesz płacić? No kurwa, popierdoliło?
I wkurwiają mnie potencjalni klienci mojej firmy, którzy marudzą o to samo - że za drogo. To kurwa kupuj bezfirmowe gówno i wyglądaj jak palant na targach. Moja firma przez 16 lat obecności w PL miała 3 reklamacje. Jakość drodzy panowie, to jest to co widzisz, gdy już zapomnisz o cenie.

Offline sylkis

• Pr0
Za moich czasów to do zawodówki wysyłało się delikwenta, który ortografii nie umiał, albo źle zeszyt prowadził...

Co te dopalacze zrobiły z młodym pokoleniem?!
Ignorancja i odbieranie szans ludziom innym, niż 'wzorcowym' w kulturze zachodu nie jest rozwiązaniem problemu, a marnowaniem ich potencjału. To, że często się teraz ich prowadzi przez edukację jeszcze gorzej przez złe zrozumienie istoty tej przypadłości i się do nich doczepia również 'zwykłych' ludzi i tym samym robi o wiele większe szkody, to osobny tenat.
« Ostatnia zmiana: 13 Gru, 2011, 11:10:56 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Ja mam przykre doswiadczenie, ze nieumiejetnosc ortograficzna szla w parze z wrodzonym debilizmem (moj byly perkman - koles po zawodowce, chyba nawert bez matury, potrafil w kazdym slowie zrobic kazdy mozliwy blad, nawet w takim wyrazie jak "juz" pisal 'ó' I 'rz' zamienne z 'sz').
Ja rozumiem ze jest ciezej takim osobom, ale dlatego macie wiecej czasu na maturze a nie przyzwolenie na robienie bledow. Tak wiec drodzy dysgrafowie, przeniescie to na grunt codzienny - zamiat nakurwiac posty na ilosc jak barany, po napisaniu wiadomosci zanim klikniesz wyslij, sprawdz wyrazy w slowniku. Wiem ze sie nie chce, ale zadaj sobie pytanie, czty wolisz poswiecic nascie minut na sprawdzenie czy wyjsc na lenia. Napiszesz 5 zamias 20 postow, ale te 5 bedzie przynajmniej poprawne I juz samym tym wniesie wieksza wartosc. Jesli nie jestes w stanie pooczuc roznicy pomiedzy stosowaniem u I ó to sie po prostu naucz wyrazow na pamiec I tyle. Sorry, ale pisanie z bledami majac internet pod reka nie ma zadnego wytlumaczernia.

Edit; przez to zapomnialem ze wkurwia mnie, ze w takim miescie jak wroclaw ciezko znalezc gitarzyste, ktory wykaze choc cien zaangazowania na dluzej niz dwie pierwsze proby. Poki co kazdy kolejny to wiekszy olewator.
« Ostatnia zmiana: 13 Gru, 2011, 11:30:52 wysłana przez g-zs »
B ( o ) ( o ) B S

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
No ale można wykorzystać "ich" potencjał do klepania blachy Poloneza ;D

Offline birthmark

• Gaduła
Przeciwnie Lord, przeniesienie takich delikwentów do zawodówki mogło w wielu przypadkach uchronić ich od pracy w macu czy na infolinii, bo marzyła im się kariera dysortografika-socjologa.
Suto wędlin kładź na chleb

Offline sylkis

• Pr0
Dzięki, wg was powinienem zapierdalać fizycznie. Rzeczywiście się do tego doskonale nadaję.

Może jedna uwaga, bo wiele takich ignorantów (przynajmniej w tej kwestii) pewnej rzeczy nie łapie: wszelkie dys są niezależne od poziomu inteligencji, dowolnej odmiany. Wręcz jeśli ktoś jest opóźniony, to mieć dysleksji stwierdzonej nie może, bo wtedy nie da się jednoznacznie określić przyczyn kłopotów. Fakt, że gdybym powiedział, że wszyscy dyslektycy są ponadprzeciętni bym skłamał, bo zazwyczaj są dokładnie na tym samym poziomie co nie-dys, a ich kłopoty biorą się z nieco innej konstrukcji umysłu, do której nasz system edukacji i analityczna kultura nie są dostosowane. Jednak tak samo jak i wśród nie-dys, z taką samą częstotliwością zdarzają się też i dyslektycy-geniusze, którzy mimo swej inteligencji to mają te typowo dyslektyczne problemy z czytaniem i ortografią. I co, wg was oni powinni napierdalać blachy do Polonezów?

Po prostu system edukacji był zły, 'dys' to żaden wymysł. Zmiany były potrzebne. Problem w tym, że przez złe pojęcie tego 'dys' system został zmieniony na jeszcze gorszy. I stąd też wszelkie uprzedzenia do dyslektyków i ignorancja jak w waszym wydaniu i wkurwia mnie to.

I wkurwia mnie wasz brak czytania (ze zrozumieniem, czy w ogóle?). Gdzie się tłumaczyliśmy dysleksją? Gdzie napierdalamy posty z błędami na potęgę bez ich sprawdzania? Noż kurwa...
« Ostatnia zmiana: 13 Gru, 2011, 11:52:16 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.

Offline Mordimer

• Gaduła
    • PMH
Potwierdzam, jako mąż psycholożki ;) -  żeby komuś dać dysleksję, to ów człowiek w badaniu inteligencji musi wypaść w normie intelektualnej.

Aha, w temacie - o dziwo nic :)
« Ostatnia zmiana: 13 Gru, 2011, 11:59:14 wysłana przez Mordimer »

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
Spoko koleżko, trolluję :)

Na uczelni miałem profesora fizyki, który jako jeden z kilku w Europie specjalizował się w pewnej dziedzinie. W podstawówce zdarzyło mu się nie przejść z języka polskiego :)

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
No ja chyba napierdalam posty na potęgę bez sprawdzania ;)

Btw.
dlatego macie wiecej czasu na maturze a nie przyzwolenie na robienie bledow

Bulszit, mamy dokładnie tyle samo :) Jedyne co dawał mi papier to to, że nie mogli skreślić mi pracy i napisać "nieczytelna".
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline sylkis

• Pr0
Wiem, że trollujesz, ale wiem też, że prawdopodobnie gdzieś w środku tak na serio uważasz i że nie jesteś jedyny w tym... I wkurwia mnie to :D

ED: to ja na maturze miałem więcej czasu i jeszcze pisałem na kompie :D ale za to za ortografię itp mnie normalnie oceniano. Każdy ma to indywidualnie ustalane.
« Ostatnia zmiana: 13 Gru, 2011, 12:04:35 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
W rzeczy samej, Racheta mialem na mysli ;)

Sylkis, ja rozumiem doskonale ze wszelkie dys sa w jakims tam sensie choroba I rozumiem tez, ze to usprawiedliwia popelnianie bledow. Ale sam powiedz - co, piszac w internecie (I majac ten internet pod reka), stoi na przeszkodzie, zeby sprawdzic poprawnosc tego, co sie napisalo? Bo jesli ktos ma swiadomosc ze robi bledy I jednoczesnie ma mozliwosc ich korekcji a tewgo nie robi, jest juz zwyklym leniem. Nie dziala slownik przegladarki? Oka, wierze, ale nie wierze ze google gryzie, parzy I klamie.
B ( o ) ( o ) B S

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline sylkis

• Pr0
To nie choroba, a cecha ;) w najgorszym wypadku zaburzenie, tak naprawdę po prostu inna konstrukcja umysłu, od wszystko dupy strony z perdpektywy 'zwykłych' ludzi ;) I uwierz, że tak jak 'dys-owie' mają problemy z ortografią itp, tak na codzień spotykam się z tym, że ludzie nie łapią mojego sposobu myślenia, nawet jeśli sprawdza się w praktyce.

No i ja nie widzę problemu w pilnowaniu się i robię to. Owszem, czasem przemknie się coś, zwykle przez przeoczenie - ale uważam, że w moich postach jest mniej błędów, niż u wielu ludzi objeżdżających wszelkich 'dys-ów'.

Btw, gugiel akurat często kłamie ;)
(\__/)    This is Bunny.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
No ale co do ortografii rzadko ;)

Offline sylkis

• Pr0
Oj właśnie tu byś się zdziwił, jak przy co trudniejszych słówkach wywala wyniki od frazy z wpisanym błędem bez sugestii poprawki. Co innego np. słownik lub korpus PWN online ;)
(\__/)    This is Bunny.

Offline blackdahlia

• Pr0

Offline Darkened

• Gaduła
  • Death Metal to styl życia.
Lewa ręka do końca roku w gipsie, złamanie z odłamkiem. Ja pierdolę, kurwa.

Offline wuj Bat

• Pr0
Jak jesteś praworęczny to luz :P :D.
Ale i tak współczuję, znam.
Paczki z głów!

Offline Darkened

• Gaduła
  • Death Metal to styl życia.
Szczerze to wolałbym u prawej, mały palec u prawej łapy mi jest zupełnie niepotrzebny. No nic, oby się dobrze zrósł, bo tej pewności lekarz też mi nie dał. Pff.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
pomyśl, jak w przyszłym roku będziesz dobry z randomowych zer i tappingu ;)
Śmiejesz się, a ja miałem tak jak wybiłem środkowy na Jelonku :D

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Lewa ręka do końca roku w gipsie, złamanie z odłamkiem. Ja pierdolę, kurwa.

Współczuję bardzo, sam jeszcze czuję skutki stłuczenia lewego nadgarstka podczas wypadku rowerowego.

bandit112

• Gość
Ja to samo, przy wykrzywieniu ręki strzela mi w lewym nadgarstku bo miałem złamane obie kości doszczętnie, ręka mi się na ścięgnach i tych takich tam się tylko trzymała :D Nie powiem, to przeszkadza... Niestety będę już tak miał do końca życia, bo wypadek miałem z 5 lat temu.

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
Niestety będę już tak miał do końca życia, bo wypadek miałem z 5 lat temu.

Chyba, że ją starcisz :D sorry... taki humor z roboty...
Bynajmniej to nie przynajmniej!

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
Kurwa, kurwa, kurwa!

Drugi dzień się pierdolę z gitarami na ep'kę, za pierwszym razem pickupy z tele zebrały mi klika z monitorów, za drugim po reampie wyszły jakieś babole.

Boże, czy Ty to widzisz?
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Boże, czy Ty to widzisz?

Tosin mówi, że widzi i doradza słuchawki oraz długi kabel i wyjście do pokoju obok.