Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1697572 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
Wkurwia mnie jeszcze 14-15 godzinny dzień pracy, a dokładnie związane z tym narastające zmęczenie. Mam na myśli pracę plus robienie samemu wszystkiego w domu. Gdybym był sam, to na obiad odpalałbym browara albo maczał zimną parówkę w słoiku z majonezem - ale tak się nie da przy dwójce dzieciaków... Młody jest kochany, ale i potwornie absorbujący.
Paczki z głów!

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
Interfejs faktycznie dobrze sprawdzał się w roli karty muzycznej. Teraz słucham na karcie zintegrowanej i płaczę.

Offline Harbinger

• Gaduła
Wkurwia mnie jeszcze 14-15 godzinny dzień pracy, a dokładnie związane z tym narastające zmęczenie. Mam na myśli pracę plus robienie samemu wszystkiego w domu. Gdybym był sam, to na obiad odpalałbym browara albo maczał zimną parówkę w słoiku z majonezem - ale tak się nie da przy dwójce dzieciaków... Młody jest kochany, ale i potwornie absorbujący.
Nie ma co narzekać - karma zawsze powraca. Za 20 lat młody będzie już dorosły i będzie z dumą mówić o tacie :)
Nadal u steru, sił dodaje nurt gniewu, nadal przy mnie wiatr umiera z braku tlenu...

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Baby mnie wkurwiają -__-
Żyję tak, żeby z żadną nie przebywać na tyle długo, żeby mogła mnie zaczać wkurwiać samą sobą, a nawet jeśli mogę z miejsca ograniczyć kontakty, ale co z tego skoro najbardziej wkurwiająca jaką w życiu spotkałem jest moją matką. I jestem z nią uziemiony na następne kilka lat, bo mi się dziennych studiów zachciało. Filologii kurwa. Trzech języków na raz, no o przecież nie muszę się martwić o byt póki co, mam dom gdzie mi dają jeść, mam gdzie się umyć i w ogóle.

Kurwa.
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Online niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Wiesz Rachet, normalnie bym Ci polecił bzykanko na zgodę z kobietą, bo to zawsze działa, ale trochę mi głupio, bo piszesz o własnej matce :D

Mnie wkurwia fakt, że mam kamienie w nerkach i piąty dzień sikam mieszanką moczu z krwią i skrzepami.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Mnie wkurwia fakt, że mam kamienie w nerkach i piąty dzień sikam mieszanką moczu z krwią i skrzepami.

Współczuję, ojciec przez to przechodził, nic przyjemnego. Życzę poprawy zdrowia, zdaje się trzeba dużo pić i chodzić, by urodzić :)

Online niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
9 rok się już tym męczę. Mało co pomaga, nawet wyczynowy sport. Pocieszający jest jedynie fakt, że te kamienie często mi się rozpuszczają w pęcherzu i nikt nie wie dlaczego.

Online niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Zależy kiedy. Jak komuś raz na ruski rok zrobi się kamyczek, to owszem, piwo albo coś innego co jest moczopędne poskutkuje, bo przefiltruje jak należy i kamienia ("sen kamienia"?) nie ma. Natomiast w moim przypadku, kiedy to jest przewlekłe, to złogi, piasek i inne gówna mam ciągle, więc to taka walka z wiatrakami trochę jest. Tym bardziej, że problem z nadużywaniem alkoholu już kiedyś miałem, więc wystrzegam się go w jakiejkolwiek postaci jak diabeł wody święconej :D

Na koniec dnia musiała mnie wkurwić moja współlokatorka, po prostu wróciła z długiego weekendu.

Offline wuj Bat

• Pr0
milczeniem okryłeś starszą. w wieku jest, że powinno się to dać zagonić do roboty? ;)

Akurat ile narobi, to zrobi ;), więc obecności nie odczuwam jako ulgę, poza tym śmiga gdzieś ciągle - szkoła, kółka. A i nieraz fochy dojrzewania ;). Ze swoim to bym jakoś lepiej umiał.
Paczki z głów!

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
Wiesz Rachet, normalnie bym Ci polecił bzykanko na zgodę z kobietą, bo to zawsze działa, ale trochę mi głupio, bo piszesz o własnej matce :D

Sir, lekko poplułem się kawą ze śmichu LOL ;D

Offline wuj Bat

• Pr0
Avid, ProTools i wszyscy oni tam!
Paczki z głów!

Offline sylkis

• Pr0
Wkurwiają mnie mądralińscy pouczający innych o ustępowaniu miejsca innym, nie ważne kto komu tę uwagę zwraca. Jeśli ktoś siedzi i nie ustępuje, choć zauważył potencjalną staruszkę (etc.), to znaczy, że ma jakiś powód ku temu i z obserwacji widzę, że bardzo rzadko jest to kwestia "niewychowania", pewnych rzeczy nie widać na pierwszy rzut oka (a czasem widać, np widywałem akcje, jak koledze z porażeniem mózgowym  pluły się jakieś święte krowy, którym "się należy", oczywiście bezwzględnie). A najgorzej jak się dołączy do tego ktoś młody pieprzący o jakiś "obowiązkach" - kurwa, o ile nie zajmujesz miejsca oznaczonego jako "dla starszych/kobiet w ciąży/rodziców z dziećmi" to jest kwestia tylko i wyłącznie uprzejmości i dobrej woli wobec innych - zgodnie z zasadą 'nie czyń drugiemu co tobie niemiłe', sam kiedyś możesz potrzebować usiąść. Albo jak z nie wiem jakiej racji zaczynają naskakiwać na rodziców danej osoby - to dopiero szczyt niewychowania!
« Ostatnia zmiana: 03 Lis, 2011, 13:40:40 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline Harbinger

• Gaduła
Jeśli ktoś siedzi i nie ustępuje, choć zauważył potencjalną staruszkę (etc.), to znaczy, że ma jakiś powód ku temu
Masz rację. Np. ciężkie dupsko :)
Nadal u steru, sił dodaje nurt gniewu, nadal przy mnie wiatr umiera z braku tlenu...

Offline sylkis

• Pr0
Nie tylko starzy ludzie miewają różne dolegliwości (tymczasowe, lub i pernamentne), lub chociażby jeden dzień na chuj wie ile, w którym po prostu pada się na ryj z przemęczenia lub przez chorobę, gdy na codzień się tego jebanego miejsca innym ustępuje. Zawsze jak widzę jak ktoś komuś się w autobusie czy tramwaju awanturuje o to, to mnie krew po prostu zalewa. "Bo się należy". A jak zaczynają cudzych rodziców obrażać to normalnie gotuje się we mnie...
(\__/)    This is Bunny.

Offline Frantic

• Pr0
Dzisiaj nie ustąpiłem staruszce miejsca w autobusie bo koleś koło mnie niemiłosiernie śmierdział, także poświęciłem się dla ogółu w imię wyższych wartości, taki ze mnie anty-bohater, autobusowy batman.

Offline Harbinger

• Gaduła
Wiem o co Ci chodzi Sylkis, ale takie przypadki są wg. mnie tak sporadyczne, że jednak reguła pozostanie regułą. Akurat ja nigdy w całym moim życiu nie spotkałem się z taką sytuacją, żeby ktoś żądał ustąpienia mu miejsca od osoby niepełnosprawnej, za to jak jadę rano do pracy, to często spotykam w tramwaju trajkoczące w kółko studentki zajmujące większość siedzeń, którym nie chce się ruszyć dupska żeby ustąpić starszym osobom. Mimo wszystko uważam, że ustępowanie miejsca starszym jest dobrym zwyczajem i powinno być jak najszerzej praktykowane - IMO wyjątki zdarzają się wszędzie i nie ma co się tym specjalnie przejmować.

Offline Frantic

• Pr0
A opowiem Wam jak pewnego dnia złamałem rękę grając w koszykówkę. Rodzice moi byli gdzieś hen hen daleko a ja nie mając pieniędzy na taksówkę postanowiłem pojechać do szpitala autobusem, więc wsiadłem, przyuważyłem wolne miejsce i usiadłem, po chwili podlazła do mnie gruba baba około 50 lat, i sapie na mnie, że mam jej ustąpić bo jest stara i umierająca, tłumaczę i pokazuję babsku rękę z wystającą kością, a ona do mnie "mnie to nie obchodzi gówniarzu". Oczywiście babsko musiało sobie znaleźć inne miejsce, ale od tamtej chwili ustępuje miejsca tylko ludziom którzy mają widoczne problemy z poruszaniem się.
« Ostatnia zmiana: 03 Lis, 2011, 14:26:30 wysłana przez Frantic »

Offline wuj Bat

• Pr0
Podobnie z przepuszczaniem kobiet w widocznej ciąży - jest to najczęściej jasno określone. Ale kiedyś moja żona jechała autobusem z prawie gotowym Szymem w brzuchu, gorąco - nikt nie ustąpił, aż w końcu zlitował się jakiś staruszek. Naprawdę nikt dzieciorów nie uczy takich rzeczy. Kiedy u Młodej w gimnazjum pani powiedziała, że jak wchodzi dyrektor, to wypada wstać - to większość klasy była na maxa zdziwiona.

Posty połączone: 03 Lis, 2011, 16:02:25
Czy ktoś z Was ostatnio gadał przez Skype i nadusił guzik rozmowy próbnej, czy jak to tam? Kuźwa, wielka aplikacja, teraz kupiona przez potentata Małymiękki, a w polskiej wersji gada jakaś bezzębna baba, ciamka tam coś, jakieś procesy w jamie ustnej słychać - rzygać się chce. Poziom nagrania: w kiblu, na dyktafon w komórze, bo szef kazali co najbliżej stała.
« Ostatnia zmiana: 03 Lis, 2011, 16:02:25 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Ja chętnie ustąpie starszej osobie miejsca. Ale jeden warunek - ma poprosic o miejsce a nie oczekiwać, bo jej się należy. Wystarczy jedne miłe proszę (od którego nie zbiednieje), to nawet ustepując miejsca wymuszę jakiś lekki usmiech. Wyjątkiem są ludzie którzy maja problem z ustaniem, ale są zbyt dumni żeby oczekiwać. Im ustapię i nawet moge o tym poinformować.
Te wielkie stare sapiące baby same sobie sprowadziły na głowę ten problem, bo nauczyły sie że to je sie prosi i przeprasza a nigdy na odwrót.
B ( o ) ( o ) B S

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Ten jebany internet potrafi działać stabilnie cały dzień, ale jak tylko włączę EVE to się momentalnie wypierdala. Słodko, kurwa.
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan
...gdyż granie do kotleta nie jest graniem do omleta choć oba dobre - commelina

Offline Harbinger

• Gaduła
Ja chętnie ustąpie starszej osobie miejsca. Ale jeden warunek
Widzę, że z ustępowania miejsca starszym da się zrobić całkiem niezłą filozofię. Najs :D

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
o ustepowaniu miejsca starszym moge napisać całkiem długą rozprawę ;)
B ( o ) ( o ) B S

Offline sylkis

• Pr0
Ja też, i nie tylko starszym (tu można też sporo napisać, bo jak dla mnie z racji samego wieku nic się nie należy, a jedynie ludziom w pewnym stanie fizycznym - co nie musi być związane z ich wiekiem - wypada ustąpić). Ogólnie też uważam to za bardzo dobry zwyczaj, który warto promować (sam kiedyś też pewnie będę stary i miał kłopoty ze zdrowiem, co ma oczywiste konsekwencje), ale to nie jest kurwa niczyj obowiązek, ani tym bardziej nie jest bezwzględną zasadą (chyba, że zajmujesz specjalnie oznakowane miejsce, to co innego), że jak ktoś ma wodę w kolanach (czego nie widać) to już jest powód do bojów i wyzywania rodziców kogoś takiego, gdy chce sobie ten ktoś trochę bólu oszczędzić. I z tego, co zauważyłem, to większość ludzi jednak chętnie ustępuje miejsc, ale też wobec kulturalnych ludzi, bo szacunek z racji istnienia też kurwa nie wiem czemu się niby "należy", gdy zachowanie danej osoby skłania do odwrotnego. I jeszcze mnie wkurwia jak w pustym tramwaju/autobusie żywiołowe babcie się wykłócają o to jedno jedyne miejsce (nieoznakowane), gdy obok jest pełno wolnych, włącznie z oznakowanymi jaki dla nich.
(\__/)    This is Bunny.

Offline Musza

• Pr0
że mnie rozłożyła gorączka akurat dzisiaj kiedy się rozpogodziło :/
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog