Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1750172 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
@fireboy - oczywiście, że nie jestem tak małym synkiem, żeby nie rozumieć idei "krzywdzących uogólnień". Opisuję konkretny przypadek w konkretnej miejscowości. Mało tego: dyżurny powtarzał, żeby moja żona sama do faceta dzwoniła i z nim rozmawiała. Czyli tym tropem jak kogoś zgwałcą, to rodzic też ma dzwonić do sprawcy i narażać się na dalszy stres i co jemu ślina na język jeszcze może przynieść??
Paczki z głów!

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
Nie no rodzic wtedy tylko wykonać wyrok powinien.

Offline wuj Bat

• Pr0
Jeśli ma być praworządnie, to też nie... ;) To po prostu kwestia jednego maila lub telefonu od dyżurnego do dzielnicowego i by nie trzeba było tych rozkmin.

ED: Sprawa została powiedzmy rozwiązana w cywilizowany sposób: facet osobiście poszedł do wszystkich dzieciaków i każdego osobno przeprosił. Pocił się przy tym niemiłosiernie.
« Ostatnia zmiana: 15 Lis, 2020, 01:52:46 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Zomballo

• Gość
Dużo szczęścia i szybkiego wytrzeźwienia życzę każdemu kto jebie po naszej milicji, a liczy na profesjonalne załatwienie tematu w sprawie cywilnej przez sąd. xD
Szacun za płynne przejście od obchodów dnia niepodległości do osiedlowej rozpierduchy z gówniakami!
Nie masz niestety innej legalnej drogi. Znam osobiście kilka przypadków gdzie policja była bezradna a samo wniesienie sprawy (która oczywiście może ciągnąć się latami) rozmiękczało twardzieli. Czas akurat jest tu sprzymierzeńcem. Emocje opadną i spojrzy się na całą sytuacje na trzeźwo. Nie mówię tu o jakiejś ekstremalnej patologii bo tu też mogę podać kilka ciekawych sytuacji. Np. dlaczego typa nie oskarżono o kradzież telefonu? Bo go podniósł z chodnika a nie wyrwał z ręki ofierze, którą wcześniej przekopał z kumplami kilkanaście metrów. Albo tłumaczenie pewnej pani z płokułatuły, że ci chłopy i tak są pokrzywdzeni przez życie więc nie będziemy ich dodatkowo obciążać dowodami. Hehebulshithehehe!

Offline wuj Bat

• Pr0
Ponieważ bardzo nie lubię Zbyszka Ziobro, a już mam wygrane dwie sprawy sądowe za lepszych czasów i w realu nic to nie dało (ludzie udają niewypłacalnych), dlatego wybraliśmy opcję jak w poście powyżej. Dzieci rosną szybko i dla nich wyrok po 3 latach to bzdura. Zasadą sprawiedliwości powinna być nieuchronność, ale i rychłość wyroku.
Paczki z głów!

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Ponoć biorą wszystkich z wyjątkiem kategorii E.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline theremin

• Pr0

Offline spacelord7

• Pr0
Ponoć biorą wszystkich z wyjątkiem kategorii E.
Jak już siejesz pipę to podaj chociaż źródło, bo nie wiem czy musze iść się przekwalifikowywać z D na E :D

Offline wuj Bat

• Pr0
Koniec 2020 wielkimi krokami, mam nadzieję, że w zapomnienie odejdą dwie irytujące taniością tendencje:
1. polscy "dziennikarze" i nagłówki z cyklu "w internecie zawrzało"
2. YouTube i miniaturki jutuberów koniecznie z głupią miną
Paczki z głów!

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Koniec 2020 wielkimi krokami, mam nadzieję, że w zapomnienie odejdą dwie irytujące taniością tendencje:
1. polscy "dziennikarze" i nagłówki z cyklu "w internecie zawrzało"
2. YouTube i miniaturki jutuberów koniecznie z głupią miną

Debilizmy mają to do siebie, ze nie znikają, tylko są zastępowane przez jeszcze większe debilizmy ;)
B ( o ) ( o ) B S

Offline wuj Bat

• Pr0
W obu przypadkach możemy zrobić to samo: nie klikać. I algorytmy im pokażą, że to już nie działa.

Debilizmy mają to do siebie, ze nie znikają, tylko są zastępowane przez jeszcze większe debilizmy ;)
No, właśnie... Może lepiej się jednak przyzwyczaić... ;)
Paczki z głów!

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Ja nie kliknę, Ty nie klikniesz, przyjdzie Wielki Czarny Kutas Kogut i kliknie 3 razy. Życie.

:D
B ( o ) ( o ) B S

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
A propos dzielnej policji.

Tytułem wprowadzenia - ponieważ nie ma tras koncertowych a jeść trzeba, to Yoneczek został warsiawskim cierpem, taryfiarzem znaczy. Poszedłem do taniego korpo, takiego z 1.80 zł/km na szybce (są tacy co mają 3 zł). Latem skończyłem kurs na Dw. Wschodnim więc sobie podjeżdżam na postój od Kijowskiej bo jest publiczny. No to sobie stoję 3-ci w kolejce, przede mną auto FreeNow. Ciepło, to okienko otwarte mam. Nagle wysiada z tego auta typ, wielki jebany skurwiel, podchodzi do mnie i wali tekst:
- A co Ty tu robisz, wypierdalaj!
- Co? Typie, sam spierdalaj, to publiczny postój.
- Publiczny? Dam Ci kurwo publiczny.
I zajebał mi gazem pieprzowym w ryj. Po czym wsiadł w auto i odjechał. Zrobiłem mu zdjęcia, okazało się, że jest z dzieckiem w ogóle. U mnie ujebana tym chujostwem morda, oczy pieką, kaszel od razu, zniszczona koszula, upierdolona tapicerka w aucie.
Jak się ogarnąłem to dzwonię na psy, podaję dane. Słyszę, że muszę osobiście na komisariat. Kurwa. No dobra, daleko nie ma.
- Ale jak to gazem? Ma Pan jakieś obrażenia? Obdukcja?
- Morda mnie piecze i nie mogę oddychać?
- Nieeeee, proszę pana, takie rzeczy to z powództwa cywilnego, przecież nic Panu nie jest. Dowidzenia.

Do biura FreeNow dostałem się po godzinie awantury, wezwali kutasa na dywanik ponoć, zeznał, że się bronił, nie ma tematu.

Druga akcja to typ mi wjechał na mój pas, obtarł auto i spierdolił. Policja zasugerowała żebym przez Fundusz Gwarancyjny to robił sam, będzie szybciej odszkodowanie. Posłuchałem.
Odmowa wypłaty bo brak postępowania policji.

Dodajcie do tego teraz to, co się dzieje na ulicach. Kurwy jebane leseranci. ACAB. We wapno.

Offline wuj Bat

• Pr0
Rozumiem, że możesz być nieco podenerwowany ;)
Paczki z głów!

Offline Orange

• Moderator Giełdy
  • Loża Szyderców
Cza samemu gazem napierdalać. Dobrze wiedziec ze policja chuja robi w takiej sytuacji. W UK to jest rozpatrywane jako atak bronią...

Offline wuj Bat

• Pr0
No i pod choinkę kamerka z nagrywaniem dźwięku.
Paczki z głów!

Offline theremin

• Pr0

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
ACAB jak chuj w tym kraju. Tępe, antyludzkie chuje na rozkazy czyścicieli kamienic i politycznych matołków. Mój ojciec już od iluś miesięcy pracuje na taksówce, ale to były kulturysta szerszy niż wyższy plus jeździ w największej korporacji w mieście, to nie było dotąd takiej akcji. Ale ogólnie jak zamknięte wszystko od 21 to chujnia straszna z tego typu robotą.

Offline Duży Czarny Kogut

• Użytkownik
Ja nie kliknę, Ty nie klikniesz, przyjdzie Wielki Czarny Kutas Kogut i kliknie 3 razy. Życie.

:D
Wszyscy trzej, to na jeden raz.

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Polacy sa jak ziemniaki. Dziela sie na te w mundurkach i tluczone :D

Offline theremin

• Pr0
Chyba nie dzieje się najlepiej, skoro wracają dowcipy z czasów stanu wojennego...

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Chyba nie dzieje się najlepiej, skoro wracają dowcipy z czasów stanu wojennego...

Może niedługo wróci też stan wojenny :D
B ( o ) ( o ) B S

Offline Duży Czarny Kogut

• Użytkownik
Tłuczone, czyli tzw. tłuki. Bez tłuczenia nic z takich nie będzie.

Offline wuj Bat

• Pr0
Witamy na pokładzie znanego pedagoga :D
Paczki z głów!