Autor Wątek: Kto siedzi w smartfonach? doradźcie pilnie  (Przeczytany 27772 razy)

Offline vastio

• Gaduła
Pewnie po części tak jest jak mówisz. Jak zrobią pojebane przejściówki/ wejścia to więcej osób kupi ich (jabłka) akcesoria.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Idźcie na inne fora z takimi dyskusjami, proszę.

Swoją drogą oddam kupon do media expert na:
XIAOMI MI A1 64GB -200zł
albo
XIAOMI REDMI NOTE 5A 16 GB -150zł

Sam pewnie nie skorzystam.

Daj Pan więcej szczegółów.
W wyniku cebulowania i rekompensaty odwołanego zamówienia dostałem kupon, który obniża cenę j.w.. Działa jak każdy inny kupon zniżkowy.

Przedwczoraj śledziłem całą dramę na pepperze i innych stronach tego typu. Ty też serio myślałeś, że wyślą Ci nieistniejący telefon? :P
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Jesus

• Gaduła
  • Djesus Chytrus

XIAOMI MI A1 64GB -200zł
albo

W wyniku cebulowania i rekompensaty odwołanego zamówienia dostałem kupon, który obniża cenę j.w.. Działa jak każdy inny kupon zniżkowy.

Przedwczoraj śledziłem całą dramę na pepperze i innych stronach tego typu. Ty też serio myślałeś, że wyślą Ci nieistniejący telefon? :P
Dlaczego nie spróbować? :)
return to monke

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur

XIAOMI MI A1 64GB -200zł
albo

Dlaczego nie spróbować? :)

Znaczy, no nie wiem, małe jest prawdopodobieństwo, że xiaomi wyprodukowało jeden model o innej specyfikacji dla jednego polskiego sklepu i się tym nikomu nie pochwaliło. Mała jest też szansa, że sklep poprosiłby firmę o wyprodukowanie takiego modelu na skutek kilkuset zamówień.
Może dlatego? :P
Po godzinie już były chyba informacje, że na fakturze (nie pro formie) pojawia się inny telefon.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Jesus

• Gaduła
  • Djesus Chytrus
Znaczy, no nie wiem, małe jest prawdopodobieństwo, że xiaomi wyprodukowało jeden model o innej specyfikacji dla jednego polskiego sklepu i się tym nikomu nie pochwaliło. Mała jest też szansa, że sklep poprosiłby firmę o wyprodukowanie takiego modelu na skutek kilkuset zamówień.
Po godzinie już były chyba informacje, że na fakturze (nie pro formie) pojawia się inny telefon.
Fakt, jednak u mnie na fakturze pojawił się dobry model. Poza tym w końcu dostałem kupon rabatowy :)
return to monke

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Fakt, jednak u mnie na fakturze pojawił się dobry model. Poza tym w końcu dostałem kupon rabatowy :)

Na fakturze właściwej? W takim razie mają obowiązek wysłać Ci model A1... Nie odpuszczaj :D
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Ważne, że wygranko. Ja liczyłem na to, że uda mi się dorwać tego GTX 1080 za niecałe 1600 zł z francuskiego Amazona i po prostu wycofali bez żadnej rekompensaty :((

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Ja liczyłem na to, że uda mi się dorwać tego GTX 1080 za niecałe 1600 zł z francuskiego Amazona i po prostu wycofali bez żadnej rekompensaty :((

Kryptoburżuj. :P
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Przywracasz panie wiarę we flagowce El Gee :)

Nie no, flagowiec to V30. I on w ogóle jest przesuper, IMO najlepszy smartfon tej generacji.
V30 bralbym w ciemno, gdyby nie cena.
Stosunek cena/parametry G6 ma aktualnie nie do przejscia jak dla mnie.

No i w końcu wziąłem tego V30, bo staniały. Przesiadka na niego z iPhone'a SE to trochę jak przesiadka z Mini Coopera na Mercedesa GLS. Jak na ironię, japko było dużo bardziej 'snappy', ten LG jest bardziej ociężały, ogólnie jest dosłownie dwa razy większy, ale ekran, aparat, jakość muzyki na słuchawkach to inna liga i lata świetlne różnicy na plus dla LG. Android nadal nie jest dla mnie tak wygodny i wypolerowany jak iOS, ale używać się da bez problemu. Choć w dupie boli, że sprzęt z topowym Snapdragonem powinien chyba kosić budżetowe japko sprzed dwóch lat, nie odwrotnie. Ale sądzę, że ze dwa-trzy latka mi bez problemu posłuży, iPhone jednak nieco był za mały na moje dość spore dłonie - teraz LG jest nawet nieco za duży (a przynajmniej ergonomicznie wypada sporo gorzej), ale sięgam kciukiem końca ekranu, więc spoko. Nie powinienem polecać po jednym dniu użytkowania, ale polecam, jak ktoś ma na niego budżet.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Przymierzam się powoli do przesiadki z S7 na S9+. Ma ktoś już może, bo ciekaw jestem mocno, jak z baterią wygląda temat?

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Przez przypadek czytałem kilka dni temu opinie z Amazona. Czysto z ciekawości co ten S9 ma takiego zajebistego, że tyle kosztuje. I bang. Jedna, druga, trzecia opinia z narzekaniem na baterię. W sumie nie dziwię się. O czymś producent ewidentnie zapomniał. Po co komu super wyświetlacz jak zaraz się wyłączy bo bateria słaba ;)

007

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
3h temu przyszedł, póki co jestem bardzo zadowolony, zobaczymy jak będzie po kilku cyklach ładowania ;)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ogólnie optymalizacja > ilość mAh: iPhone SE (bodaj 1680) trzymał mi dłużej niż V30 (3300) obecnie :D (choć spokojnie daje radę ponad dzień, więc i tak jestem zadowolony)

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
No ale co się dziwisz, jak SE miał malutki ekran, który nie ciągnie tyle energii, nie ma ani w połowie tylu bajerów co v30, słabszy i wolniejszy procesor i można by dalej wymieniać.
U mnie w S8 bateria raczej trzyma średnio, ale jakoś mi to nie przeszkadza bo mam ładowanie bezprzewodowe przy biurku jak pracuję i w samochodzie. Dodatkowo ładuje sie bardzo szybko.

"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
No wiadomo, choć tutaj ekran to OLED i staram się używać czarnych motywów, gdzie się tylko da plus dość ciemno używam wyświetlacza, więc teoretycznie nie powinien jakoś turbo dużo tej energii zużywać. Jak na ironię, procek był chyba mocniejszy w iPhonie - różnica w ilości wyświetlanych pikseli jest dramatyczna, ale iPhone był znacznie bardziej "snappy" i przez pół roku mi się tyle razy nie zaciął/zmulił/nie załadował klawiatury, co LG do tej pory. Choć wiadomo, V30 jest dużo fajniejszym telefonem i jak na Androidowca mega wartym polecenia, szczególnie wśród muzyków, choćby ze względu na kamerę i audio (podobnie wyjątkowo dobry dyktafon). Do słuchania muzyki spokojnie może konkurować z osobnymi odtwarzaczami muzyki i zewnętrznymi DACami z całkiem wysokiej półki. Irytuje tylko to, że przy odpowiednim "szlifie", który mają iPhone'y, ten sprzęt by je bił wszystkie na głowę, a tak jest coś za coś.

Offline mwczesniak

• Gaduła
Może ktoś z Was ogarniał ostatnio zakup budżetowego smartfona i pomógłby mi w wyborze nowego telefonu z racji tego, że dotyk w Xiaomi Mi4c właśnie szlak trafił, a naprawa przez serwis jest nieopłacalna (ponad 200 PLNów).
Wymagania:
1) Budżet: 500 zł (max 600 zł)
2) Dual Sim: Tak
3) RAM: min 2 GB (ale dobrze, aby było ze 3 GB)
4) Pamięć wewnętrzna: min 16 GB (dobrze, aby był slot na kartę microSD)
Z dodatkowych rzeczy dobrze, aby obsługiwał pasmo B20 (800 Mhz) i bateria trzymała po japońsku, czyli jako tako.
Z przeszukiwania internetu i polskich sklepów natrafiłem na Motorolę Moto G5 3GB/16GB w cenie 499 zł i mimo średniego designu chyba nic lepszego nie znajdę na naszym rynku. Problem w tym, że w niektórych komentarzach pojawiają się informacje, że ta Motorola ma słaby zasięg w porównaniu do innych telefonów. Będę wdzięczny za pomoc.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Mam G4 Play i jestem zadowolony, poza jednym faktem - GPS praktycznie nie działa. Znajomy ma G5 i w tym modelu wszystko działa.
Co do designu - nie skomentuję, moim zdaniem to telefon jak telefon.
Po roku nie widać po niej żadnego zmęczenia. Na początku trzymała 3,4 dni. Teraz trzyma 1,5/2. Jak nie gram w gry, to spokojnie 2 dni wytrzymuje. Poza tym nic nie zamula. W tym samym czasie moja dziewczyna kupiła sobie Hujałej P8 i od pewnego czasu ma ochotę rzucać nim o podłogę. Nie wytrzymuje nawet jednego dnia na baterii.
Motorola ma jedną, znaczącą przewagę - czysty android, co zapewnia płynne działanie i niską konsumpcję baterii na lata. Z pewnością za jakiś czas znowu kupię moto. Poza tym ma wymienialną baterię, jak w starych fonach.
« Ostatnia zmiana: 13 Sie, 2018, 19:55:24 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline mwczesniak

• Gaduła
@Johnny
Dzięki za odpowiedź. Widziałem, że we wcześniejszych postach tego wątku zastanawiałeś się nad kilkoma różnymi wersjami Motoroli Moto G i ostatecznie wybrałeś G4. Tak jak napisałem podejrzewam, że w podanym budżecie (500-600 zł) i tak nie znajdę nic lepszego z polskiej dystrybucji, ale poczekam jeszcze, bo może ktoś rzuci jakiś ciekawy model do ściągnięcia bezpośrednio od Chińczyków. Chociaż nie wiem jak to jest teraz opłacalne, bo ponoć większość paczek jest sprawdzana i do zapłaty dochodzi VAT.

Offline Dmaligator

• Pr0
Bylem niedawno w Polsce i znajomy pokazał mi polski telefon Neffos. Chwalił ze bateria długo trzyma.
Same dobre rzeczy o nim mówił, tak ze sprawdź może on właśnie.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline mwczesniak

• Gaduła
@Dmaligator
Przeglądając ofertę najpopularniejszych sklepów z rtv w PL gdzieś mi się rzuciła w oczy ta marka, a teraz sprawdziłem ich ofertę i model Neffos X1Max nawet spełnia większość moich oczekiwań. Jednakże na prowadzenie wychodzi chyba ZTE Nubia Z17 lite bądź też obsługująca LTE w paśmie B20 Nubia M2.

Offline Jesus

• Gaduła
  • Djesus Chytrus
To jest TP-Link ziomeczki
return to monke

Offline Pronounce

• Pr0
Huehue, w tym roku jeszcze nikt nie pisał tutaj.

W ramach walki z wszechobecnymi ekranami w życiu zawodowym i prywatnym zastanawiam się nad czymś takim:
https://www.mediaexpert.pl/telefony-komorkowe/telefon-nokia-8110-dual-sim-czarny,id-1155278?gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMIqbitg5Kd4wIVWamaCh2HzQqmEAQYASABEgJM_fD_BwE

Ktoś to macał i ma opinie?

Poszukuję zwykłego klikacza ale powinien mieć jak np tem możliwość korzystania z WhatsApp, mapy i email. Innych funkcji nie potrzebuję.

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
Polecam taki jak w załączniku. Jak się uwsteczniać, to na całego.

Nie rozumiem tej hipsterskiej mody na posiadanie niepraktycznego telefonu tylko ze względu na jego mały ekran i klawisze. Chcesz, żeby Ci na tym chodziły mail i mapy? Zapomnij. Po tygodniu tak się nawkurwiasz, że stwierdzisz, ze najzwyklejszy smartfon za 300 zl będzie o niebo lepszy.
"Raz na wozie, raz chuj ci w dupę..."

https://www.facebook.com/elinband/

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Poszukuję zwykłego klikacza ale powinien mieć jak np tem możliwość korzystania z WhatsApp, mapy i email. Innych funkcji nie potrzebuję.
Tam wewnątrz jest chip od telefonu średniej półki cenowej z 2013(np. Samsung Galaxy S4 Mini), tylko z dodanym modemem 4G, więc powinien dać radę - zwłaszcza przy tak symbolicznej rozdzielczości ekranu.

WhatsApp o dziwo chodzi:
https://www.google.com/amp/s/www.androidauthority.com/whatsapp-nokia-8110-972038/amp/

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Do tego pisanie na klawiaturze nie qwerty to bedzie masakra. Przypomnisz sobie stare czasy (o ile jestes na tyle stary zeby pamietac trud pisania smsow), nie warto ;)

Posty połączone: 05 Lip, 2019, 12:34:25
To juz lepiej kupic jakis maly smartfon z niezla bateria i uzywac tylko podstawowych funkcji.