Autor Wątek: Kto siedzi w smartfonach? doradźcie pilnie  (Przeczytany 27808 razy)

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
mi5 ma 5,2 ;)
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Orange

• Gość
To i Bateria mniej potrzyma.

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
Ogarne kupiłeś już coś?
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Orange

• Gość
Na razie reanimowałem swoje stare s3. Dalej się zastanawiam.

Offline Dmaligator

• Pr0
W firmie posknerowali i kupili mi nowy telefon do użytku firmowego, Wiko Tommy.
Leży sobie dane komórkowe 24/24, rzadko korzystam, ładuje baterie raz na tydzień.
Nie będę chwalił ale złego słowa nie powiem bo nie ma do czego się przyczepić . I cena 130 euro.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Zaktualizował mi się kilka tygodni temu S7 do nugata. Od czasu aktualizacji na słuchawkach strasznie mocny pogłos i ogólnie jakość dźwięku spadła ostro. Ktoś jeszcze zauważył coś podobnego po aktualizacji do 7.0?

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Ja zaktualizowałem sobie kiedyś Xperię SP. Po aktualizacji telefon przestał płynnie działać, zawiesza się przy najprostszych czynnościach. Czyszczenie softu i powrót do poprzedniej wersji nic nie pomogły. Panowie z Sony chyba stwierdzili, że czas na nowy telefon i specjalnie wypuścili aktualizację, która nie robi nic, prócz spowalniania telefonu (To podobno staje się coraz modniejsze).
Czy ktoś mógłby polecić coś do 500zł? Nie mam żadnych szczególnych wymagań. Sms/telefon/internet - więcej mi nie trzeba. Zastanawiam się nad Motorolą.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Motorola spoko, podobnie np. Xiaomi 4A.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jakiś konkretny model Motoroli?
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
W tej cenie chyba Moto G? One mają czystego Androida, więc działają całkiem sprawnie.

Offline Dmaligator

• Pr0
Wiko.
Mam jako drugi telefon do pracy. Jak nie masz wymagań specjalnych to dobra cena do tego co może.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Endomondo, Spotify, 3G? Chyba tyle. Nie wiem jakie wymagania mógłbym mieć w stosunku do telefonu.
Wziąć moto G 3 gen, czy dopłacić do tegorocznego G5?
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Różnica w cenie jest chyba dwukrotna (500 vs 1000), więc to zupełnie dwie różne półki cenowe. Moto G5 to super telefon, ale to już trochę inny budżet (i większa konkurencja po drodze).

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Miałem G3, oddałem bratu, bo dostałem służbówkę. Brat korzysta i jest zadowolony (poza standardowym tel/sms używa do maila, spotify, nawigacji i ogólnie internetów)
B ( o ) ( o ) B S

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Różnica w cenie jest chyba dwukrotna (500 vs 1000), więc to zupełnie dwie różne półki cenowe. Moto G5 to super telefon, ale to już trochę inny budżet (i większa konkurencja po drodze).

Moto G5 jest za 750/950 w zależności od bebechów.
Moto 3 gen już chyba nie produkują, w sklepach stoi po 480zł. Alternatywą jest jeszcze G4 play, który podobno jest kopią 3gen. Pytanie czy warto dołożyć, czy jest to dokładnie ten sam model.

Reasumując, waham się między 3gen, G4 play i G5.

PS Chińczyki odpadają, bo nie wezmę na firmę.

Posty połączone: [time]31 Maj, 2017, 19:36:18[/time]
Moto 3gen odpada. Już nie ma go w produkcji i wersja 2GB RAMu kosztuje tyle, co rozrzutnik pełen pszenżyta.
W grę wchodzą
- moto G4 play 2GB RAM, 4x1,2GHz - do północy jest dostępny w Euro RTV AGD za 550zł
- Moto G5, wersja 2GB RAM, 4x1,4GHz + 4x1,1GHz - 740zł
- Moto G5, wersja 3GB RAM, 4x1,4GHz + 4x1,1GHz - 900zł

Posty połączone: 31 Maj, 2017, 21:56:25
Mój wybór padł na tego G4, lepsiejszego nie potrzebuję. Dziena za pomoc chopaki.
« Ostatnia zmiana: 31 Maj, 2017, 21:56:25 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline wuj Bat

• Pr0
Do telefonu zagranicznego Huawei P9 lajt dostałem właśnie Android 7. Polecam!
Paczki z głów!

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Tesz mam i się nie hwale
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Fuj,  przebrzydli kryptolinuksiarze.
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Nelly

• Nowy użytkownik
Ja mam Alcatela. A potem biorę Huawei. Huawei będzie mnie kosztował 500 zł z groszami.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Lepszy i tańszy będzie Nahuimito
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline tadek76

• Nowy użytkownik
A czy jest tutaj ktoś, kto posiada Samsunga galaxy s8. Kończy mi się umowa i pani w salonie propouje mi ten model, z tym ze nieco wzrosnie mi abonaament z 89 zł na 119 zł i będe musiał jednorazowo dopłacić 99zł. Opłaca mi się taka oferta z tym telefonem, czy lepiej się nie łakomić?

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
Zacznijmy od tego że zazwyczaj branie telefonu z abonamentu kalkuluje się tylko operatorowi ;) Raczej poszukaj czegoś na rynku wtórnym ewentualnie ze sklepu detalicznego i weź na raty

Offline Przychlast

• Pr0
Siemka. Jak aktualnie się kształtuje sytuacja w androidowych smartfonach, tak do 1500PLN? Xiaomi? Huawei? Coś innego? Muszę się przerzucić z Jabłka, bo stare i muli.

Offline vastio

• Gaduła
Miałem bardzo dużo androidów. Od tych tanich do higend. Wszystko to jedna wialka kupa... Baterie nie wytrzymują całego dnia do końca. Aplikacji od groma ale co z tego jak połowa albo wiesza się albo nie działa.. Niby prosto, niby dużo ale jednak do dupy .
Użytkuję intensywnie telefon. Internet, gry, programy itd.
Następna ciekawostka jest taka że te zjebane androidy po pewnym czasie jak dostają aktualizację to zasrywają się same w sobie. Np mam jednego dnia 1gp wolnego a następnego ni z gruchy ni z piertuchy 200 mb , WTF ? Nic nie wgrywałem, nic nie aktualizowałem ale miejsca brak. Do tego przymusowe aktualizacje... nie no świetnie.
Co do androidów to .. masz na karcie 15 gb wolnego ale jak już zawalisz ją jakimiś danymi to telefon zwalnia i to mocno...masakra..

Dziewczyna moja ma huawei p9. No i zaczynamy cyrk teraz. Sam się zaktualizował, no fajnie tylko że w tej pierdolonej aktualizacji ani wifi nie działa ani żaden internet do którego może się podłączyć.Chciałem zrobić downgrade ale niestety to w tym dziadostwie nie jest taki łatwe i muszę nad tym posiedzieć chwilę.

Znajomy ma Umi super na sell jak ktoś chce tanio jakiś tam tel. 450 ziko

No ale wracając do sedna. Kupiłem sobie iphona 6s plus. Tylko on ma normalne wejście na słuchawki.  Bateria ostrego katowania trzyma dwa dni (DWA Kurwa DNI!!!!). Kładę telefon na noc to spada 4% baterii. Wszystkie aplikacje działają tak jak powinny. Jeśli chodzi o sam telefon to nie mam się do czego przywalić. Akcesoria na allegro są tanie. Za szybkę hartowaną + pokrowiec zapłaciłym 13 zł gdzie w sklepie apple załaciłbym z 250. Mam w iphonie zawalone 95% pamięci i nie widzę różnicy w szybkości działania między stanem na chwię obecną a tym jak był praktycznie pusty.

Co do całego playa,orange,t mobile, plusa. Zapomnijcie o tym. Wyzysk kasy... A 2 mobile. 20 zł za nielimitowane smsy,rozmowy,mmsy. Internet 5gb ( 2 x szybszy niż w pozostałych 4 sieciach), następne 5gb ma taką samą prędkość jak najszybsza w playu. do tego jak masz za wolny internet to kasujesz limit transferu za 5 zł. 

Reasumując. Play,T-mobile,Orange,Plus won.
Android -Won
A2mobile i iphone- Siema :)
« Ostatnia zmiana: 02 Sty, 2018, 23:14:35 wysłana przez vastio »

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
hehe, lol.

Iphone to gówno ;)
"grałeś kiedyś w samoloty?"