Autor Wątek: Kto siedzi w smartfonach? doradźcie pilnie  (Przeczytany 27779 razy)

Offline Zorro

• Prawie użytkownik
  • Lose Balance
Nie wiem czy logistycznie ogarne zakup w CHRL. Ja jestem starszy pan i Allegro ogarniam, ale Aliexpress to dla mnie czarna magia. Tak naprawdę to jeszcze przed chwilą ie wiedziałem, że chcę Xiaomi :) Teraz nie wiem jaki model. Potem nie będę wiedział skąd go zamówić. To nie jest kraj dla starych ludzi...

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
To możesz podpytać tutaj: http://aze.com.pl/kategoria-produktu/telefony-2/
@domas u nich Mi5 kupował i nie było problemów :)
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline szu

• Gaduła
Co do xiaomi to ważne żeby dany model miał tzw. Global rom. Jak już wiem z np. Redmi 3pro ma taki to opis aukcji u chinczyka ni ma znaczenia.

Ja używam oficjalnego softu global i jeszcze po 5 miesiącach chińskiego znaku nie widziałem.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

If you are able to drift properly, you simply look much cooler than your mates.

Orange

• Gość
Ja miałem chiński rom, ale wgrałem global bez problemu. Jest na stronie xiaomi polska tutorial.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ale global vs china to chyba nie tylko kwestia ROMu, ale obsługiwanych sieci 4G.

Offline mati304

• Gaduła
  • These go up to eleven.
Podobnie w tej kasie dostaniesz już 1920x1080 u Xiaomi, nie zwykłe HD. P8 Lite to spoko telefon, ale "bang for a buck" jest zdecydowanie po stronie Xiaomi.

Xiaomi ma rozdzielczość 1920x1080? Wszędzie widzę 1280x720.
1280x720.
There's no use being precise about something when you don't even know what you're talking about.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
Ale global vs china to chyba nie tylko kwestia ROMu, ale obsługiwanych sieci 4G.
Różnica jest w paśmie LTE 800, z którego w tym momencie korzysta chyba tylko plus.
Ja mam tel przeznaczony na chiński rynek, który nie obsługuje tego pasma i wsio działa.
Więc dopóki ktoś nie korzysta z LTE w plusie, nie będzie miał z tym problemu.

Offline Zorro

• Prawie użytkownik
  • Lose Balance
Ja korzystam  LTE w Plusie...

Offline szu

• Gaduła
Piszą że telefon ma "global rom" miałem na myśli fakt że dobranego modelu takowy istnieje, a nie co na konkretnym egzemplarzy jest wgrane. Niektóre telefony nie mają wsparcia global, np. Mi4. Redmi maja co jest ważne bo masz normalny oficjalny system po polsku z usługami Google. Bez chińskich krzaków i kombinowania.

Z tego co wiem xiaomi nie robi różnych wersji telefonu na różne rynki/pasma.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Link, który wyżej wkleiłem, jest z ich oficjalnego sklepu, jak najbardziej robią ;) Po prostu są odrobinę tańsze w produkcji, dzięki czemu mogą je odrobinę taniej sprzedawać, ergo sprzedać więcej albo dołożyć większą prowizję i zarabiać więcej na każdej sztuce

Offline szu

• Gaduła
Faktycznie. Te EU maja LTE 800. Chociaż zasadniczo nie jest powiedziane że te inne nie mają, xda coś tam kombinuje już.

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Pany, doradźcie i mi, szukam czegoś z zajebista kamerka (no tak pokroju tego co iPhone 6s jest), wyświetlacz fajnie jakby dobrej jakości był (ale nie za duży), no i zeby to nie był goły android, tylko raczej coś jak widziałem w jakimś xiaomi mi3 (czy jakoś tak), dość podobny w obsłudze jak właśnie iPhone, bez tego mega chujowego androidowego katalogu z aplikacjami (to się flag UI chyba nazywa?). Budżet około 1.5k ale mogę nagiąć jak coś wartego uwagi.

Offline Dmaligator

• Pr0
Huawei p9
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Pronounce

• Pr0
Panowie, krótka piłka bo już riszercz zrobiłem:
Huawei Y5II czy Honor 7 lite?

Offline Dmaligator

• Pr0
Nie wiem jak w Polsce ale we Francji Huawei Y5II jest wyżej punktowane. Nie sprawdzałem dlaczego ale ma 4,5 a honor 4.
Musiał byś sprawdzić czy dla ciebie liczy się ocena ogólna czy konkretne parametry. Np.  Czy ważniejszy dla ciebie jest aparat czy coś innego.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Pronounce

• Pr0
Wychodzi na to, że Honor jest droższy 250-300 zł a ma praktycznie to samo, no dobra Honor ma więcej pamięci.
Ale wydaje mi, że jako dla użytkownika (mail, muzyka, youtube) to wystarczy.
Na mgsm Huawei oceniają wyżej.

edit:
Dzisiaj już przyszedł Huawei 5YII.
Jak na parę godzin popatrzenia i konfiguracji (pierwszy raz mam smartfona) wydaje się, że wszystko spoko.
Bandcamp App, youtube, face, mail, karta pamięci z muzyką czyli wszystko co mnie interesowało.
« Ostatnia zmiana: 12 Sty, 2017, 23:05:29 wysłana przez Pronounce »

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
To ja jeszcze raz z pytaniem, tym razem jakiegos androida szukam do 500PLN. Wazne zeby dobrze GPS dzialal, dlugo na baterii trzymal. No i zeby nie byl jakis bardzo delikatny (pancerny mocno tez nie musi byc).

Offline Dmaligator

• Pr0
To ja jeszcze raz z pytaniem, tym razem jakiegos androida szukam do 500PLN. Wazne zeby dobrze GPS dzialal, dlugo na baterii trzymal. No i zeby nie byl jakis bardzo delikatny (pancerny mocno tez nie musi byc).
Wiko
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Xiaomi Redmi 3s pro albo trochę nowszy 4 pro prime, ale to już lekko poza budżet. Mam oba w domu. Super są.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

007

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
W tych okolicach może coś w stylu Motoroli Moto E/G?

Orange

• Gość
Mój htc m7 dogorywa powoli. Żona ma xiaomi redmi 3 pro, ja też coś ze stajni xiaomi bym wziął. I teraz nie wiem: Redmi 4  (jeśli tak, to który) mi4c czy dopłacić do mi5.
czego chcę:
Wyświetlacz w okoliczy 5 cali, dobra bateria, lte, 2 karty sim, kamera w okolicy 13mpi (ale w sumie mam aparat). Z tego co czytaelm ,to Mi4c ma jakieś nietypowe złącze do ładowarki - nie wiem, nie znam się, nie miałem telefonu w rekach. Fajnie by było jakby nie był plastikowy, miałem przez pewien czas s6 i fajny był to telefon, chociaz przereklamowany :D W gry nie gram, czasem jakis jutub obejrzę, bluetooth tylko w samochodzie używam, żadnych gier nie uprawiam (ale lubie wysokie cyferki jeśli chodzi o ramki i inne snaptragony).

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
Ja mam mi4c i sobie bardzo chwalę. Właściwie to nigdy mi się nie zaciął ani nie zresetował. Bateria nie będzie jego mocną stroną, ja przy normalnym używaniu (dane, wifi, bt, gps wszystko właczone) pod koniec dnia mam 40%.
To nietypowe złacze to usb-c, coraz więcej smartfonów je ma, podobnie mi5. Jest zrobiony z tworzywa, ale jest przyjemne i solidne.
Ja w każdym razie polecam, koniecznie w wersji 3/32 gb

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
Mi5.
Mam od roku. Bateria jest jego mocną stroną. Poza tym nic na razie nie jest w stanie go ruszyć. Zdjęcia pikne, filmy pikne. I wcale nie jest już taki drogi. Albo dozbieraj i kup Mi MIX. Jestem ciekawy tego paździerza :)
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Orange

• Gość
5 cali to max. 5.5 juz jest za duży, więc wersje note i mixy odpadają.