Autor Wątek: Kto siedzi w smartfonach? doradźcie pilnie  (Przeczytany 27912 razy)

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Panowie, podobna sprawa, budżet też. Nie miałem smartfona nigdy a teraz muszę mieć z racji zbliżającego się wyjazdu. A taki telefon z apkami i internetami ułatwi mi życie.

Myślałem nad Huawei P8 Lite warto?
Ten Xiamomi co podawaliście całkiem wygląda.

Moje wymagania:
- sram na jakość aparatu w telefonie
- zew. pamięć
- czyta WAV albo FLAC
- LTE
- 4,5 cala (chyba)
- dobrze chodzące appki typu: mapy, uberopodobne, samouczki językowe
- rozdzielczość- nie wiem jak to w telefonach, myślę że jak da się film czy odcinek w podróży obejrzeć w jakości 480 lub 720 wystarczy
- wejście słuchawkowe 3,5 cala
- pisze i dzwoni
- można sprawdzić maila, odpisać bez gimnastyki na ekranie czy z systemem itd.

Wiem, że lista oczekiwań trochę z czapy ale tylko do tego używam/mógłbym używać telefonu.
Wszelakie opcje wsparcie fejsa, instagramy wgrane fabrycznie nie interesują mnie.

Pozdro ;)

Zapomnij o FLACach, resztę obskoczy Ci w sumie prawie każdy smarkfon z odpowiednio dużym ekranem z tych, które wyszły w ciągu ostatniego roku- półtoraj. p8 lite jest podobno całkiem spoko, pytanie, czy znajdziesz w tych pieniądzach?

Offline wuj Bat

• Pr0
Szukej LG G3. Aktualnie już jest tanio i Ci to wszystko obskoczy
Paczki z głów!

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
Zapomnij o FLACach

Ściąga Poweramp'a i o niczym nie zapomina.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Zapomnij o FLACach

Ściąga Poweramp'a i o niczym nie zapomina.

O, to brzmi ciekawie  :)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ale i tak w przypadku wielu smartfonów nie będzie znaczącej różnicy, Poweramp na propsie, ale jak chce się dużo słuchać muzyki, dobrze jest kupić smartfona, który ma wbudowanego jakiegoś rozsądnego DACa albo samemu dokupić. Ulefone Vienna np. jest podobno spoko i tani.

Orange

• Gość
Jak się chce słuchać muzyki w dobrej jakości w urządzeniu z rozsądnym DAC i żeby telefon długo trzymał baterie, to się kupuje odtwarzacz muzyki a telefonu używa do czego innego.

Offline Pronounce

• Pr0
Może faktycznie z tym Flackiem pojechałem ;)
320 mp3 i apka z Bandcampa aby było dobrze i wystarczy.

Kurde, zastanawiam się czy nie wpakować się w przedłużenie abonamentu to wtedy kupię taniej.
Wiem, że głupio trochę ale kasy na sam telefon nie mam a po prostu muszę mieć.

Aktualnie mam w Play jakiś Unlimited za ok. 30 zł a myślę aby wziąć Solo i Huawei Lite P8

Orange

• Gość
Tez ja bym chciał nowego smartfona. Ktoś doradzi?
Mam galaxy note2
Telefon fajny, ma duży wyświetlacz co też jest jego bolączką. Baterię ładuję codziennie, przy włączonym Lte, internety pstrykam od czasu do czasu i godzinę na przerwie w pracy. Myślałem nad redmi note 3 pro, ale chyba chce coś z mniejszym ekranem. Nie musi mieć wyjmowalnej SD karty, pod warunkiem tych minimum 16 GB wbudowanych (w sumie nie musi mieć wiecej). Muzyki nie słucham na telefonie w ogóle. W gry gram sporadycznie- w samolocie w angry birds... Fajnie by było jakby był dobry aparat, ale mam lustro, wiec nie musi być szału. Cenowo to okolice tego redmi właśnie. Na cebuliony to bedxie ok. 600. Używki wchodzą w grę, ale jestem mniej optymistyczny w tę stronę.

Offline michu123PL

• Pr0
Jak coś mniejszego, to może po prostu Redmi 3 Pro? 5 cali, tylko, że 720p. Jeżeli byłbyś w stanie to przeżyć to według mnie byłby to spoko zakup. Wielkość baterii w obu telefonach jest taka sama, więc może to działać na korzyść zwykłego Redmi 3. Wersję Note (tylko na Mediateku, nie Snapdragonie) ma od kilku miesięcy mój współlokator i bardzo sobie chwali (przesiadał się z Galaxy S4).

Orange

• Gość
A jaka jest różnica między snapdragonem I mediatekiem? Tu w talibowie mamy głównie snapdragon.

Offline michu123PL

• Pr0
Procki Snapdragon wykazują raczej wyższą wydajność nad Mediatekami, chociaż w tym momencie te procki Mediatek'a nie są już wcale takie najgorsze (kiedyś ładowali je głównie do tanich chińskich podróbek które ledwo działały). Większość głównych "graczy" na rynku korzysta z procków Snapdragon od Qualcomm.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Qualcomm to trochę taki Intel, a Mediatek to AMD, jeśli chodzi o rynek urządzeń mobilnych.

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
Panowie, z racji że mój G2 Mini doprowadza mnie do furii, a abonament w Play z 6 dych jest obecnie dla mnie nieopłacalny szukam jakiegoś fajnego smartfona poza siecią. Ma być:

- szybki. Tzn nie mulić mi przy podstawowych funkcjach nie zacinać się przy wiadomościach, przechodzeniu z opcji do opcji itp. Nie chcę demona prędkości w apkach 3d. Ma poprawnie działać przy pracy pół-biurowej, przeglądaniu neta. I AHA - mają działać Poki. Bo tak i chuj, mają działać, podoba mi się to.
- możliwie jak największy ekran z fajną rozdzielczością, mam spust nad wielkimi ekranami, absolutne minimum 5"
- duża bateria ew fajnie jakby była wymienna, ale i tak kabel mi nie obcy a gniazdek na świecie nie brakuje
- aparat to sprawa drugorzędna, od zdjęć mam lustrzankę
- GPS żeby działał logicznie, bo to co obecnie mam to jakieś nieporozumienie
- cenowo: pewnie mam jakieś chore wymogi, ale tak do 1500 zł
- marka: nie mam oporów wyjść poza największe marki, ale nie chcę mieć czegoś, co będzie trzeba jakoś magicznie dostosowywać pod warunki jewropejskie, fajnie jakby działał w miarę poprawnie od razu po odpaleniu.
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Asus Zenfone 2
B ( o ) ( o ) B S

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Offline szu

• Gaduła
Huawei P9 lite? Reszta kasy na wódkę i koks.
If you are able to drift properly, you simply look much cooler than your mates.

Offline Mother Puncher

• Pr0
Asus Zenfone 2

Coś spierdolone opinie o nim czytam, nie chce mi się bujać po serwisach.

Huawei P9 lite? Reszta kasy na wódkę i koks.

Info z pierwszej ręki? ;)
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Asus Zenfone 2

żona ma od ponad roku, katuje go niemiłosiernie dzień w dzień. Nie zjebało się jeszcze nic, co by nie było z winy usera :) W serwisie wylądował przez ekran, który przy którymśtam upadku zahaczył o kaloryfer i pękł. Naprawa door-to-door, 3 dni :) Innych nieprawidłowości nie stwierdziłem
B ( o ) ( o ) B S

Offline Mother Puncher

• Pr0
Asus Zenfone 2

żona ma od ponad roku, katuje go niemiłosiernie dzień w dzień. Nie zjebało się jeszcze nic, co by nie było z winy usera :) W serwisie wylądował przez ekran, który przy którymśtam upadku zahaczył o kaloryfer i pękł. Naprawa door-to-door, 3 dni :) Innych nieprawidłowości nie stwierdziłem

No właśnie, bo ja dużo opinii czytałem o tym samym: spierdalającym się co i rusz głośniku. Zaobserwowany został jakiś gwałtowny spadek wydajności przez ten czas w stosunku do nówki?

Offline Skibodeptak

• Gaduła
Ponieważ przesiadam się z abonamentu na kartę a moja S2 jest w stanie agonalnym myślę o zakupie XIAOMI Redmi Note 3/32 PRIME. Jakieś opinie? Czy jest jakiś sprawdzony sprzedawca - mam wrażenie, że w tych czasach wszystko jest podrabiane ;-)

Offline michu123PL

• Pr0
Jak już wspominałem wcześniej, współlokator ma i sobie chwali. Sprawdzony sprzedawca - ibuygou.com albo Goldway na aliexpress.

Offline Skibodeptak

• Gaduła
Jeszcze kilka pytań:
Goldway na aliexpress ma 3 aukcje z tym modelem - dwie różnią się typem procesora ( CPU: Octa Core lub  CPU: Hexa Core) - jedna ma dopisek Official Global ROM Support OTA update - którą brać?. W opisach nie znalazłem nic na temat slotu na kartę pamięci (domyślam się, że to teraz standard ale... jest mi to bardziej potrzebne niż obsługa 2 kart SIM). Następne to w domu na kompie strona wyświetla mi się po polsku w pracy już nie ale pamiętam, że było napisane cena hurtowa - czy to znaczy, że nie sprzedaję pojedynczo czy też cena z detalu jest inna? W kwestii płatności rozumiem, że mogę zapłacić normalnie VISą. I ostatnie ile mniej więcej czekamy na taki tel z chin?
« Ostatnia zmiana: 28 Lip, 2016, 06:50:07 wysłana przez Skibodeptak »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
A Xiaomi nie ma już retailera w Polsce? Na pewno łatwiej z gwarancją - http://xiaomi.com.pl

Offline lama1980

• Nowy użytkownik
Ja polecam Lumie 640 XL.

Offline mati304

• Gaduła
  • These go up to eleven.
A Xiaomi nie ma już retailera w Polsce? Na pewno łatwiej z gwarancją - http://xiaomi.com.pl
To nie jest oficjalny sklep.
There's no use being precise about something when you don't even know what you're talking about.