Mnie zachwycają gitary Heritage, są niesamowicie wykonane i brzmią równie dobrze... A kto na dzień dzisiejszy przewodzi na rynku gitarowym? To bardzo trudne pytanie, głównie dlatego, że nie mamy dostępu do statystyk. Jeśli chodzi o ofertę danej firmy, to nie mam zdania. Jeżeli zaś chodzi o subiektywne odczucia względem firm, to uważam, że przewodzi... Shur

. Poważnie. Zobaczcie, gość sobie działa po cichu, opracowując kolejne, drobne ulepszenia (tak jak Levison, czy Wilkinson), a jak sprawdzicie firmy gitarowe, to niemal każda coś od niego zaczerpnęła. Dla mnie na rynku przewodzą nadal Fendery, Gibsony, Music Many, PRSy, Jacksony, Washburny (oczywiście, że nie wschodnie), Guildy, Gretsche, i w/w Shury. Dla mnie to kanon gitarowy i kropka

, i dla mnie to one przewodzą, choćby nie wiem co (pomijając momentami dziwną politykę tych firm, ale to odsyłam do postu domina, który bardzo prawidłowo opisał nieco zacofaną politykę Gibsona

). Szanuję i lubię Ibanezy, czy inne tego typu wynalazki, oraz ich użytkowników, ale mnie one jakoś nie przekonują.