Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 314643 razy)

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
@commelina ty byłeś kiedyś na sali sądowej?
Każdy kto doświadczył na własnej skórze jak działa ten układ, sitwa, mafia, nie będzie nigdy w życiu tego układu bronił.
Koleś z którym moja żona była 10 lat, pozwał ją o odszkodowanie w kwocie 120 tyś.
Moja żona w 2008 roku kupiła dom za 145 tyś zł, do remontu. Tyrała od rana do nocy, żeby go wyremontować.
Koleś przez 7 lat nie pracował, był na utrzymaniu Kasi, ale faktury brał na swoje nazwisko, a potem z tymi fakturami polazł do sądu.
Sprawa toczyła się 5 lat, prześwietlili nas na wszystkie możliwe sposoby, zeznania podatkowe z ostatnich 10 lat musiała przedstawić moja żona i jej rodzice, a on nie był w stanie wykazać się nawet jednym świadectwem pracy, ba, nie był nawet zarejestrowany jako osoba bezrobotna. Sędzia stwierdził, że "uznaje działanie szarej strefy".
Skład sędziowski był zmieniany 3 razy.
Zasądzili 100 tyś. na rzecz obiboka, który nie włożył 1 zł w remont domu, nie patrząc na to, że my, czyli 4 osobowa rodzina, zostajemy z kredytem na 200 tyś. (kredyt we frankach) i mamy do spłacenia roszczenie na 100 tyś. nierobowi. (wygląda na to, że mieszkamy w pałacu... zapraszam do obejrzenia tego pałacu).

Po roku doszedłem, że ojcem adwokata, który reprezentował tego kolesia, jest były prezes sędziów, który piastował tę funkcję przez 30 lat, a jego synalek bierze 30% od wygranej sprawy.

Jak zachowuje się ta "nadzwyczajna kasta nadludzi", doświadczyliśmy na własnej skórze, widziałem na własne oczy jakie wały odwala się w "majestacie prawa", więc bajki o łamaniu demokracji, możesz opowiadać swoim dzieciom na dobranoc.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@13 Wyobraź sobie ze dokładnie Ciebie rozumiem. W tym wszystkim mam tylko jedno "ale".
Który z punktów ustawy oprócz tego ze Ziobro może zmieniac sedziów jak chce doprowadzi do zmiany sprawności i rzetelności działania sądów powiedz mi który.
Ponad to czy zeby uwalić kaste nadludzi trzeba rozwalić całe sadownictwo i przekazać je w rece jednego człowieka ?
Idąc ta logiką zróbmy to samo z sejmem.
Prosze odpowiedz merytorycznie tylko na to jedno pytanie który punkt w ustawie to poprwi o czym napisałeś ?

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
@13 Wyobraź sobie ze dokładnie Ciebie rozumiem. W tym wszystkim mam tylko jedno "ale".
Który z punktów ustawy oprócz tego ze Ziobro może zmieniac sedziów jak chce doprowadzi do zmiany sprawności i rzetelności działania sądów powiedz mi który.

Szczerze mówiąc, to nie wiem czy ta ustawa daje taką gwarancję...
Ale jest coś, co zapamiętałem, i nie chciałbym już tego przeżywać. Był taki czas po ogłoszeniu wyroku, że budziłem się, i szedłem do pokoju dzieci... siadałem przy łóżkach i płakałem, płakałem bo myślałem, że nigdy już nic im nie kupię, że nie będę w stanie pozbierać w tej beznadziejnej sytuacji, w której się znaleźliśmy...
Wiem, że co najmniej dwóch z sędziów, którzy się zmienili odmówiło orzekania "pod pana x", dopiero ten ostatni nie miał skrupułów.
Dobra wiadomość jest taka, że dwóch było uczciwych.
W związku z tym, że opinia pierwszego biegłego zdyskwalifikowała powoda, bo nic z tego co było w pozwie nie miało odzwierciedlenia ani w papierach ani w rzeczywistości, sąd powołał (sąd powołał! Sąd nie jest stroną w sprawie!) własnego biegłego, który miał już stawiane zarzuty o łapówkarstwo.
Kiedy Kasia odmówiła złożenia podpisu pod opinią, biegły przekonywał, że na razie jest to tylko na brudno, i że kiedy będzie sporządzona opinia "na czysto", Kasia dostanie ją do przejrzenia i podpisania. Nic takiego nie nastąpiło. Na sprawie sędzie powiedział tylko: "Skoro pani to podpisała, to znaczy, że się pani z tym zgadza. Trzeba było nie podpisywać. To wszystko co mam do powiedzenia."
Piszę o tym dlatego, że biegły jest kolejnym ogniwem w tej całej sprawie.

Nie wiem co się zmieni. Nie wyobrażam sobie też, że Ziobro będzie mianował i odwoływał sędziów w całym kraju, od sądów rejonowych, drugiej instancji, po sąd najwyższy.
Szczerze to nawet nie wiem o co chodzi w tej ustawie. Wiem, że nie życzę nikomu zetknięcia z tymi ludźmi, z którymi ja się zetknąłem i takiego kumoterstwa, które trudno sobie nawet wyobrazić.

Żeby nie było tak strasznie, otrzymaliśmy ogromne wsparcie od wierzących braci i sióstr na całym świecie. 33,500,00 zł odsetek, bo tyle wyniosła kwota odsetek za 5 lat, zapłacili w całości wierzący z Irlandii, my poszliśmy tylko do US zapłacić podatek od darowizny...

Nie życzę nikomu zderzenia z taką rzeczywistością, jaką mamy dziś na salach sądowych. Tu jest jeden z przykładów:

Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Przecież PiSowi właśnie o to chodzi, by lecieć po emocjach. Bardzo mi żal Twojej historii, ale PiS tylko zwiększy zamiast zmniejszyć ilość takich historii w przyszłości, rozszerzając "kastę" o polityków i własne środowisko, a pokrzywdzonych zwiększając o wszelkie niewygodne jednostki.

Od początku miałem przeczucie, że PiS nie puści wszystkiego, tylko ugra możliwie najwięcej przy najmniejszym koszcie albo nawet zysku wizerunkowym: https://oko.press/sejm-przyjal-ustawe-o-sadach-powszechnych-koniec-niezaleznym-sadownictwem/

Offline Algiz

• Gaduła
...PiS tylko zwiększy zamiast zmniejszyć ilość takich historii w przyszłości.

Skąd ty to możesz wiedzieć ? jesteś Nostradamusem ?

Najlepiej nie ruszajmy nic, bo może być gorzej.
« Ostatnia zmiana: 24 Lip, 2017, 19:53:11 wysłana przez Algiz »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Przecież PiSowi właśnie o to chodzi, by lecieć po emocjach.
Dla ciebie emocje, dla innych całe życie i dobytek. Empatię zjadłeś z resztkami rozumu?
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Korzystając z okazji pragnę przypomnieć, jak w rzeczywistości wygląda lewicowa wrażliwość

Jazz, Lounge, Downtempo

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Przecież PiSowi właśnie o to chodzi, by lecieć po emocjach.
Dla ciebie emocje, dla innych całe życie i dobytek. Empatię zjadłeś z resztkami rozumu?

Ja już dawno pisałem, że jestem przeciwnikiem empatii. Empatia kontroluje Ciebie, a nie Ty ją. Dzięki tak rozumianej empatii przestajesz myśleć racjonalnie. Empatia jest dla mnie napędem, ale zupełnie ją wyłączam w momencie decyzyjnym. Polecam bardzo książkę Paula Blooma "Przeciw empatii. Argumenty za racjonalnym współczuciem."

Tu krótki wywiad z autorem: http://wyborcza.pl/magazyn/7,124059,21448972,wypalenie-zawodowe-manipulacje-politykow-kleski.html

Offline blendamed

• Gaduła
...PiS tylko zwiększy zamiast zmniejszyć ilość takich historii w przyszłości.

Skąd ty to możesz wiedzieć ? jesteś Nostradamusem ?

Najlepiej nie ruszajmy nic, bo może być gorzej.
No póki co mało która zmiana im wychodzi na "dobrą". Nawet TVP tak odpolitycznili, że bardziej się nie dało. Z sądami pewnie będzie podobnie, czyli zostanie chujnia tylko kto inny będzie za sznurki pociągał.
Empatia kontroluje Ciebie, a nie Ty ją. Dzięki tak rozumianej empatii przestajesz myśleć racjonalnie.
Druga sprawa jak komu można oczy mydlić. Zwykłe współczucie nie ma nic wspólnego z manipulacją jeżeli zachowuje się trzeźwy umysł. Mówiąc "jestem przeciwnikiem empatii" to dokładnie tak jakbyś mówił "po prostu chuj mnie bolą inni". Dokładnie takich ludzi nam potrzeba w społeczeństwie :v
« Ostatnia zmiana: 24 Lip, 2017, 21:04:48 wysłana przez blendamed »

Offline Algiz

• Gaduła

... Nawet TVP tak odpolitycznili, że bardziej się nie dało.

Teraz masz wybór, Bo przez ostatnie osiem lat wszystkie stacje TV w tym kraju były rządowe.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Swoją drogą, dzisiaj niechcący wpakowałem się w epicentrum protestów w Warszawie jakoś około godziny 19ej a tam rozstawione stragany z "antysondowymi" wuwuzelami i flagami, połowa ludzi buja się do muzyki a druga połowa głośno skanduje jakieś gimnazjalne ad personam w kierunku Kaczafiego. Masakra.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Musiałeś wpaść na KODowców :D

Wracając do manipulacji PiS, widzę tu bardzo podobny mechanizm, co w Stanach - kto wie, czy w ogóle ktokolwiek w Polsce zajmuje się tymi botami czy nie outsource'ują tego na Rosję/Chiny. https://medium.com/dfrlab/polish-astroturfers-attack-astroturfing-743cf602200

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@13 Zgadzam sie z Tobą ze sady i sądownictwo trzeba zmienić. Podobnymi instrumentami moja znajoma ma aktualnie ponad milion zł długu tak ponad milion, tym razem przez swojego byłego faceta. Uwazam ja a przede wszystkim prawnik którego jej załatwiłem, który pomogł mi wydostać sie z problemów z ZUS i innych, ze tylko lenistwo i niechciejstwo sądu spowodowało to ze nic w tej sprawie nie może ruszyc. Dzisiaj nie opłaca sie jej pracować wiecej ani zmieniać pracy a nic, bo i tak pozostanie jej ok 1400 a reszte zje komornik. To wszystko to wina ludzi a nie sądów, owszem rozbić kaste ale nie wolno stosować zbiorowej odpowiedzialności, a tym bardziej oddawać caałości sądownictwa w ręce tak zawistnego i mściwego kolesia jakim jest wg mnie Ziobro.  Oczywiśce ze Ziobro nie bedzie wybierał sędziów w pipidówkach czy innych lokalnych sądach. On chce mieć łapę na najwaqżniejszych sprawach prezesach sądów itp.
Ta ustawa nie wnosi nic prócz przekazania władzy i nie zmieni nic prócz kasty na kaste a to co mówi gizmi  o tym co sie może dziać to podzielam jego zdanie bo to juz widać w wypowiedziach polityków PiS i już dali dowod swojego postepowania jak dorwali sie do koryta.
Dlaczego ta ustawa nie wnosi choćby sądów obywatelskich które odciążyłyby sądy od pierdół typu zabita kura za 25zł . Takie sprawy a jest ich masa zawalają sądy.
Dlaczego nie wnosi asystentów przy wiekszych sprawach w których są tomy akt.
Izba dyscyplinarna miała byc i byłaby ok, ale nie w formie w ktorej Ziobro bedzie jedynym sprawiedliwym. Taka izba powinna składać sie z ludzi pozarzadowych i z poza sądu.
Hasła o tym ze po wejsciu tej ustawy zakończy sie komunizm w Polsce to jakieś brednie. Średnia wieku sedziów na najniższym szczeblu to ok 36 l  a tych jest najwiecej, w wyzszych izbach ok 56 to gdzie tu komunizm.
Niech zaczną od siebie od Piotrowicza od Jasińskiego wtedy zakonczymy komunizm.
Co do empatii gizmi to przecież to jest część człowieczeństwa i nie mając jej nie masz uczuć stajesz sie maszyną, to smutne. Empatia to również WOŚP to pomaganie innym, nie rozumiem Ciebie w tym względzie.
« Ostatnia zmiana: 25 Lip, 2017, 08:37:54 wysłana przez commelina »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
To "jestem przeciwnikiem empatii" to w dużej mierze metafora, sam dobrze ująłeś, że to "część człowieczeństwa" i nie da się na dobre, zupełnie jej wyrzec. Po prostu uważam, że (tak, jak autor książki, do której się odniosłem) trzeba być racjonalnie współczującym, bo empatia sama z siebie na pstrym koniu jeździ.

Najlepsi chirurdzy na świecie z biologicznego punktu widzenia nie różnią się specjalnie od psychopatów, podobnie jeden z bardziej znanych popularyzatorów badań nad zaburzeniami socjopatycznymi, James Fallon (choć ja akurat gościa nie lubię, bo okropnie upraszcza rzeczy z naukowego punktu widzenia). Empatia wskazuje słuszny kierunek i pozwala wyznaczyć granice, ale sama w sobie nie może być celem, bo jest stronnicza i samolubna - każe zaspokoić poczucie gratyfikacji, że jest się dobrym człowiekiem, zamiast dążyć do "statystycznie" lepszej zmiany. Rodzice, którzy nie szczepią dzieci też kierują się empatią. Podobnie rodzice weganie, których dzieci mogą przez złą dietę lądować w szpitalu. Tak samo tutaj, emocjonalny kontekst każe się skupić na tym, że sądy są złe, zamiast na tym, jakie konkretnie zagrożenia niosą proponowane zmiany przez PiS i w jaki sposób można by je konkretnie zmienić na lepsze.

Offline Algiz

• Gaduła
... To wszystko to wina ludzi a nie sądów,
Ale to ludzie tworzą sądy i trzeba ich zmienić. Po zjednoczeniu Niemiec tylko 20% sędziów z NRD zostało dopuszczonych do dalszego orzekania. W Polsce na pysk poleciał tylko jeden sędzia, ten który sądził Michnika ( Adaś odjebał prywatną wendettę)
W USA za pomyłkę sędziowską jest rok przerwy w orzekaniu, przy drugiej pomyłce sędzia żegna się ze stanowiskiem na zawsze.
W Polsce żaden prawnik nie zezna przeciwko żadnemu prawnikowi, a jeśli uda się udowodnić pomyłkę sędziowska i niesprawiedliwy wyrok sąd apelacyjny zazwyczaj jedyne co robi, to wyraża swoje ubolewanie z tego powodu.

Dlaczego ta ustawa nie wnosi choćby sądów obywatelskich które odciążyłyby sądy od pierdół typu zabita kura za 25zł . Takie sprawy a jest ich masa zawalają sądy
Mieliśmy już kiedyś takie instytucje nazywało się to " kolegium do spraw wykroczeń" gdzie zasiadali ormowiec, społecznik i działacz partyjny.

Hasła o tym ze po wejsciu tej ustawy zakończy sie komunizm w Polsce to jakieś brednie. Średnia wieku sedziów na najniższym szczeblu to ok 36 l  a tych jest najwiecej, w wyzszych izbach ok 56 to gdzie tu komunizm.
Zazwyczaj ci młodzi sędziowie i adwokaci są wprowadzani do środowiska przez tych starych betonów i są wobec nich bardzo lojalni. Pomijając fakt, że to w 90% są ich dzieci i pociotki.
Tak jak w tym ruskim dowcipie    .....Czy syn generała może zostać marszałkiem ?    ...NIE !!! bo marszałek tez ma syna.

Kaczyńskiemu można wiele zarzucić, ale nie brak inteligencji. Dzięki temu, że Duda złożył podwójne veto znacznie wzrośnie jego ranga jako prezydenta, nawet Kukiz mówił, że pocałował ekran telewizora kiedy to usłyszał. Opozycja przestanie postrzegać go jako Adriana którego pani Basia nigdy nie wpuszcza do gabinetu prezesa, a niezdecydowani wyborcy zdecydują się na oddanie  na niego głosu w najbliższych wyborach.
Prezydent składa własny projekt ustaw o KRS i SN korzystając z tzw: prezydenckiej prerogatywy jaką jest inicjatywa ustawodawcza, że sejm będzie wybierał członków KRS większością trzech piątych głosów. Opozycja pije szampana, że pokrzyżowali plan Kaczyńskiego, a tak naprawdę projekt prezydencki o trzech piątych i o SN to projekt Kaczyńskiego  :lol: który wcześnie się dogadał i policzył ile jest w stanie zgromadzić w sejmie szabel. Te dwa weta to być może taki trochę gambit królewski, kiedy to poświęca się jednego lub kilka pionów, a niekiedy nawet skoczka czy gońca, po to żeby zając lepszą pozycję.
Skutek tego jest taki,  Kaczyński wygrał, Duda wygrał i opozycji też się wydaje, że wygrała  :lol:
To oczywiście tylko taka spiskowa teoria  ;)
« Ostatnia zmiana: 25 Lip, 2017, 11:55:18 wysłana przez Algiz »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
No dobrze @Algiz  Przytaczasz w zasadzie zajebisty punkt z USA , dlaczego zatem ta ustawa nie ma czegoś takiego ?
Kolejna sprawa , kolegium ds wykroczeń, czy na serio wszystko trzeba przyrównywać do ormo zomo i tamtej strony , doprawdy nie można tego zrobić bez skojarzeń wybrać ludzi sensownych kazdy zaraz to komunista albo resortowe dziecko, wszystko negujesz . Daj jakiś przykład co dobrze odciążyłoby sądy i nazwij jak chcesz, ale daj coś co moznaby zmienić by sądy zajmowały sie konkretami a nie pierdołami.
Co do spiskowej teorii tez sie tego troche obawiam. Jeśli to była gra, to należy im sie oskar, królewskie zagranie. Mam nadzieje ze wyszło to przypadkiem. Swoją nadzieje popieram tym co słyszałem u Ziobry jak sie wypowiadał. Aż trudno mi uwierzyc ze to była mistyfikacja, choć niewątpliwie możliwa.

Offline Algiz

• Gaduła
Przytaczasz w zasadzie zajebisty punkt z USA , dlaczego zatem ta ustawa nie ma czegoś takiego ?
No wtedy to opozycja dopiero darłaby ryja, że sędzia to nie robot, że nawet papież jest omylny, że błędy mogą się zdarzyć
bo są tak obłożeni pracą.

..Kolejna sprawa , kolegium ds wykroczeń, czy na serio wszystko trzeba przyrównywać do ormo zomo i tamtej strony , doprawdy nie można tego zrobić bez skojarzeń wybrać ludzi sensownych kazdy zaraz to komunista albo resortowe dziecko, wszystko negujesz . Daj jakiś przykład co dobrze odciążyłoby sądy i nazwij jak chcesz, ale daj coś co moznaby zmienić by sądy zajmowały sie konkretami a nie pierdołami.

Miałem kiedyś taka wścibską sąsiadkę która należała do ormo i zakładała swój mundurek po czym szła z milicją i kontrolowała samochody. W zasadzie każdy mój kumpel płacił przez nią kolegium, zawsze się dojebała, zawsze obserwowała ludzi z za firanki, stąd mój wstręt do instytucji jakim było kolegium.

Co do spiskowej teorii tez sie tego troche obawiam. Jeśli to była gra, to należy im sie oskar, królewskie zagranie. Mam nadzieje ze wyszło to przypadkiem.   Swoją nadzieje popieram tym co słyszałem u Ziobry jak sie wypowiadał. Aż trudno mi uwierzyc ze to była mistyfikacja, choć niewątpliwie możliwa.

Czy Darth Vader znał wszystkie plany wielkiego imperatora ?
« Ostatnia zmiana: 25 Lip, 2017, 11:50:28 wysłana przez Algiz »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
A czy cokolwiek jest czym przejmuje sie Imperator, własnie dlatego ze sedziowie to nie automaty ale ludzie najwyzszego zaufania, to nie ma mowy o ludziach tam pracujących popełniających notoryczne błędy. Taki punkt byłby znakomity. Wszyscy o tym trabią ze sądy są do zmiany ale ta reforma tej zmiany nie dawała.
Dalej oprócz sąsiadki nie mamy nic co ułatwiłoby sądy zajmujące sie wykroczeniami. Nie można zyc samymi uprzedzeniami.
Po za tym ja nie mówię o kolegium tylko o sądzie nie wiem, podstawowym jakkolwiek nazwanym, być może w nim mogli by zaczynać swoją kariere młodzi, cokolwiek co oddaliłoby od spraw zasadniczych. NIe idziesz do neurochirurga by leczył katar, to samo tutaj.

Offline Algiz

• Gaduła

Po za tym ja nie mówię o kolegium tylko o sądzie nie wiem, podstawowym jakkolwiek nazwanym, być może w nim mogli by zaczynać swoją kariere młodzi, cokolwiek co oddaliłoby od spraw zasadniczych. NIe idziesz do neurochirurga by leczył katar, to samo tutaj.

Mi się to kojarzy z amerykańskim sędzią pokoju z Luizjany który mieszka w małym miasteczku gdzie wszyscy są ze sobą spokrewnieni co skutkuje niedorozwojem umysłowym na skutek chowu wsobnego. Wybierają z pośród siebie sędziego który ledwo umie czytać i on tam jest panem życia i śmierci, choć niema o niczym bladego pojęcia ( może z wyjątkiem żucia tytoniu) widziałem kiedyś taki horror  :)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ja pierdziele to może faktycznie Ty sie tym nie zajmuj :D Jak nie horchor to ormo ;)

Offline Algiz

• Gaduła
Po prostu nie każdy może być sędzią, i nie chodzi tu wcale o wykształcenie prawnicze, ale o to, że powinien to być człowiek doświadczony, godny zaufania i o pewnym kręgosłupie moralnym. Bo w przeciwnym razie wyjdzie z tego Anna Maria Wesolutka ;)
albo co gorsza taka suka jak na filmiku który wrzucił 13.

Offline blendamed

• Gaduła

... Nawet TVP tak odpolitycznili, że bardziej się nie dało.

Teraz masz wybór, Bo przez ostatnie osiem lat wszystkie stacje TV w tym kraju były rządowe.
Mam wybór między czym a czym, rządową propagandą TVP i Trwam a antyrządowym bełkotem Polsatu i TVN? :D Zanim się zabrali za TVP to jeszcze w miarę chętnie tę stację oglądałem bo mimo sporadycznego podlizywania się władzy starali się przynajmniej sprawiać wrażenie operowania na neutralnym gruncie. W tym momencie tak ostentacyjnie włażą w dupe pisiorom, że bardziej się nie da.

Offline Algiz

• Gaduła

Mam wybór między czym a czym, rządową propagandą TVP i Trwam a antyrządowym bełkotem Polsatu i TVN? :D Zanim się zabrali za TVP to jeszcze w miarę chętnie tę stację oglądałem bo mimo sporadycznego podlizywania się władzy starali się przynajmniej sprawiać wrażenie operowania na neutralnym gruncie. W tym momencie tak ostentacyjnie włażą w dupe pisiorom, że bardziej się nie da.

Mi ciężko odpowiedzieć na to pytanie bo ja nawet telewizora nie mam  :) tzn mam tuner w jednym kompie i w drugim, ale nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałem tv. Kiedyś zdarzało mi się czekać na jakiś program czy film, a teraz programy i filmy na mnie czekają. W końcu kto jest dla kogo ? ;)
Ap ropo TVP jak jest sens wstawać rano w niedzielę i oglądać np: Woronicza 17 skoro piętnaście minut po zakończeniu emisji program jest już na YT.

Offline blendamed

• Gaduła
@Algiz a no widzisz, to sam nie wiesz czy jakikolwiek wybór rzeczywiście jest, o dziwo, nie ma. Obecnie sam już telewizor odpalam tylko po to żeby coś tam grało przy obiedzie.
Z jednym się zgodzę, w erze internetu telewizja jest już potrzebna głównie, jeżeli nie tylko, starszemu pokoleniu. Całe szczęście mamy taką wygodę, że zamiast jednego okna na świat mamy tych okien miliony w zależności od tego co wklepiemy w wyszukiwarkę. Dlatego też jak mniemam między innymi moi dziadkowie tak się dali tej propagandzie bo nie mają wiele źródeł do wyboru prócz telewizji czy gazet (w większości katolickich) i dla nich kaczafi wraz z rydzykiem na czele są pierwsi w kolejce do beatyfikacji zaraz po Janie Pawle II :L