Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 314747 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Mam również ogromną nadzieję, że nie bedziesz ich wspominał z rozrzewnieniem  ;)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Orają jak leci bez opamiętania. Nie wiem czy to dobrze bo wyjdzie za jakiś czas co się z tej materii ukształtuje. Ale to co było do tej pory nie jest czymś czego bym bronił.
To nie znaczy też, że nie mam obaw że będzie lepiej i że wierzę w czyste intencje ustawodawców ;)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
No własnie i przez ten brak opamietania taka analogia jak poniżej nie jest bez sensu, proponuje przeczytać bez uprzedzeń ;)

http://www.nienawisc.pl/polska-kolonia-w-liberii-czyli-janusze-kolonializmu-pis-uczy-sie-od-afryki/

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline JanuszuNieKrzywdz

• Gaduła
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/jak-wybierani-sa-sedziowie-w-panstwach-ue/

Porównanie jak wybiera się sędziów w innych krajach UE

Jaki sędziów, przeciez wymiar sprawiedliwosci to wiecej niz jedna izba! Sedziom sadow powszechnych do orzekania bedzie dopuszczał ziobro na czas nieokreslony. To samo bedzie dotyczyc dyrektorów sądów. Tak nowocześnie, demokratycznie. Teraz KRS. Zwalniamy kadencje wbrew konstytucji! to reforma sądownictwa, nie konstytutcji, konstytucja obowiązuje! Dwie izby jedna sędziowska po staremu druga ulubieni seziowie ministra. Bez zgody dwóch izb nic nie przejdzie. Będzie zatwardzenie jak z TK.  Tutaj znowu łamiemy konstytucje. SN zwalnia się jedną ustawą w imie czego? reformy? czy definicja reformy równa się definicji zwolnienia? bo ta ustawa nic nie reformuje, ona "przejmuje" SN przez ziobrę.

Nowy KRS + SN= wynik wyborów. W zasadzie już załatwione.
Represje na kowalskiego: partyjni dyrektorzy i sedziowie, praktycznie brak apelacji bo im wyżej tym gorzej, jeszcze przewleklejsze postępowanie i kiepskie orzecznictwo SN.

Już ci się zachód spodobał i tamta demokracja też? Dobre sobie, wystarczy poszukać 2 minuty,  żeby zobaczyć że jedyny argument MS jest mocno naciągany.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Reforma nie weszła w życie a ty już wiesz co będzie jej wynikiem i czy sytuacja w sądownictwie się poprawi czy pogorszy.
Póki co ja na działania Ziobry i Jakiego nie narzekam.

Offline ewulenka

• Nowy użytkownik
    • https://familyactive.pl
No jasne, że wie... Nie zależałoby im AŻ TAK na wprowadzeniu jej w życie gdyby nie mieli ułożonego jakiegoś planu.. a że ich działania są ukierunkowane tylko i wyłącznie pod samych siebie to łatwo można wywnioskować co się będzie działo..

Offline JanuszuNieKrzywdz

• Gaduła
Reforma nie weszła w życie a ty już wiesz co będzie jej wynikiem i czy sytuacja w sądownictwie się poprawi czy pogorszy.
Póki co ja na działania Ziobry i Jakiego nie narzekam.

Jest coś takiego jak instynkt przetrwania i poczucie równości pomiędzy ludzmi. Jedno i drugie wali na alarm. Odwołujesz się jedynie do swoich odczuć: "Ja tak czuje", "Ja ufam", "Ja jestem spokojny" co nie sprawdzi się wobec twardej ręki władzy która zaczniej "wiedzieć" i "uspokajać" mocniej. Otóż w kraju nie dzieje się dobrze "bo premier ma dobre intencje", tylko dlatego że system nie może pozwalać na nadużycia. Nie chce być na łasce kogokolwiek u władzy, dlatego jestem przeciwko tym zmianom.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Proponuję przeczytać projekt ustawy od Romana Girtycha.  ;)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Przy tej ustawie nawet wybory i ich ważność bedą w rękach Ziobry. Ja temu facetowi nie ufam i mam go bardziej za zawistnego człowieka niż sprawiedliwego i bez uprzedzeń. To mi po prostu wygląda na porzadek w sądach bo nie zgadza sie z wyrokiem we własnej sprawie, do czego oczywiście ma prawo, ale jakoś tak dziwnie mi sie ta cała sprawa lączy. SN uznał ze Kamiński został ułaskawiny bezpodstawnie , zły sad, Kaczynski przegrał z Gudzowatym, zły sąd. Sedzina która prowadziła sprawe Ziobry została zdegradowana inni  również dostali po głowie. Nie znam tych sędziów ale całość wygląda słabo i na małostkowość ze strony naczelnego prokuratora. To wygląda dokładnie tak jak we wrzuconym wyzej linku. Nauczyli sie tylko tego ze kto ma władze ten uciska, nie potrafią inaczej. Póki co niby nic sie nie dzieje, wg mnie to budowanie muru i zbrojenie sie by zaczac w całości wykorzystywać  pełnie władzy jaka teraz mają. Kaczyński nasiąkł ze tylko jedna partia ma władze i wszystko jest w jej rekach i taka polityke stosuje, jak za pzpr i to tego przed latami 70.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Ułaskawienie Kamińskiego to świetny przykład.
Duda zastosował prawo łaski które nadaje mu konstytucja RP. Sąd Najwyższy podważył to prawo stwierdzając że uprawnienie ma moc prawną dopiero kiedy stosuje się go do prawomocnego wyroku. Sąd Najwyższy nie jest organem który zajmuje się zgodnością podejmowanych decyzji prezydenta z konstytucją, to jest to kompetencja Trybunału Konstytucyjnego.

I niech mi ktoś powie że zmiana konstytucji i wietrzenie sądów nie są potrzebne ;)

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
Duda zastosował prawo łaski które nadaje mu konstytucja RP. Sąd Najwyższy podważył to prawo stwierdzając że uprawnienie ma moc prawną dopiero kiedy stosuje się go do prawomocnego wyroku. Sąd Najwyższy nie jest organem który zajmuje się zgodnością podejmowanych decyzji prezydenta z konstytucją, to jest to kompetencja Trybunału Konstytucyjnego.

I niech mi ktoś powie że zmiana konstytucji i wietrzenie sądów nie są potrzebne ;)

Bo wyrokami trybunału dla odmiany by się władza przejęła?

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Duda zastosował prawo łaski które nadaje mu konstytucja RP.

Ułaskawienie kumpla z sitwy, żeby mógł dostać dobrze płatną i wpływową posadę.

PAD w niejednym szemranym ułaskawieniu maczał palce.

Adam S. z Kwidzyna przez blisko 8 lat oszukiwał urząd skarbowy i Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych (PFRON). Za podpisy pod fikcyjnymi listami obecności miał wypłacać kilku niepełnosprawnym po 100–200zł, poświadczając w ten sposób ich rzekomą pracę w jednej z firm w Kwidzynie. Wyłudził w ten sposób z PFRON ponad 120 tys. zł, a skarb państwa naraził na stratę co najmniej 30 tys. zł.

W powodzi przekrętów, afer, złodziejstw nie są to kwoty powalające, lecz raczej gówniane. Jedyna rozprawa trwała 15 minut. Adam S. przyznał się do winy i zaproponował wymiar kary dla siebie. Sąd skazał go na rok i 10 miesięcy więzienia w zawieszeniu na 3 lata, 30 tys. zł grzywny oraz 120 tys. zł zwrotu wyrządzonej szkody. Rok nie wyrok, 2 lata jak dla brata, zwłaszcza w zawiasach. Ale karny wyrok na karku jest utrudnieniem w sprawowaniu stanowisk kierowniczych w spółkach.

•••

W lutym 2009 r. Adam S. złożył wniosek o ułaskawienie do Kancelarii Prezydenta. Tempo było zadziwiające. Sprawie bieg nadano w 15 dni, po tym gdy wpłynęła do kancelarii. Choć zwykle się to praktykuje – nie wystąpiono o opinię sądu. Została pozytywnie rozpatrzona w 4 miesiące, chociaż normalnie trzeba czekać rok.

Adam S. – mimo negatywnej opinii prokuratury – został ułaskawiony już w czerwcu 2009 r. Choć to prezydent podpisuje ułaskawienia, wszystkie potrzebne ku temu materiały przygotowują jego kanceliści. W tym przypadku Andrzej Duda, szef Biura Prawa i Ustroju oraz Biura Obywatelstw i Prawa Łaski u Lecha Kaczyńskiego.

"Brudy Dudy" Nie nr51/14

Dziwnym trafem dokumenty związane z tym ułaskawieniem przepadły zaraz po katastrofie smoleńskiej. Prokuratura zwykle nazywa takie zdarzenie zacieraniem śladów.

« Ostatnia zmiana: 16 Lip, 2017, 13:11:02 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
PAD to w sumie ciekawy skrót. Jednocześnie Prezydent Andrzej Duda i określenie kontrolera do gier (politycznych w tym przypadku) w ręku Jarosława Kaczyńskiego  ;)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Tak rząd w zywe oczy nas okłamuje, a ściślej mówiąc podaje pół prawdy, w sposób wygodny dla siebie. Dla mnie to oszustwo i takiemu rzadowi , a tym bardziej  MS nie bede ufać

Posty połączone: [time]17 Lip, 2017, 13:10:15[/time]
Jako katolik uważam, iż fb powinien dodać ikone <facepalm> koniecznie !

« Ostatnia zmiana: 17 Lip, 2017, 13:10:43 wysłana przez commelina »

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
Do sprawy wegetarianizmu nie podchodziłbym tak pochopnie. Gdyby wprowadzono go jako przymus, prawdopodobnie zacząłbym zjadać wegetarian, czego kościół raczej by nie pochwalał, zresztą pewnie nie ja jeden. ;)
« Ostatnia zmiana: 17 Lip, 2017, 23:23:39 wysłana przez lwronk »

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Bez mięsa rodzą się chore pomysły, więc jak najbardziej duch jest zagrożony!
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Czy ten pociąg się kiedyś zatrzyma? Ile minęło? Mniej niż dwa lata, a ja mam dalej wrażenie, że jestem w środku wyjątkowo brudnej kampanii wyborczej. Połączonej z quasi-rewolucyjnym, bolszewickim przewrotem w piramidzie zatrudnienia wszystkiego, co chociaż leżało w pobliżu publicznych środków. Nie cierpię Schetyny i wielu innych polityków PO, dla mnie to jest światopoglądowo taka sama prawica, jak PiS. Wkurwia mnie niemożebnie wciskanie Balcerowicza na wiece protestujące zamachy na sądownictwo. Nie trawię całej "bezideowej idei" KODu i jakiegoś mentalnego powrotu do lat 90', w których na szczęście nie żyłem w sensie rozumienia, co się dzieje w polityce - gdzie była albo (post)komuna albo turbokapitalizm.

W obecności tych klisz, czuję się nie na miejscu, jakby pod przymusem mnie wysłano (w wehikule czasu) na jakieś zapomniane przez boga zadupie, gdzie by kłócili o przewagę frenologii nad wiarą w duszę. Ale gdyby jako środowisko rzeczywiście przeprowadzili "pucz", a nie jakieś żałosne obstrukcje jedną nogą w drzwiach, drugą na Twitterze, to nie płakałbym po Kaczyńskim i reszcie tych wariatów. Jak ich słyszę, czasem mam wrażenie, jakbym nie przynależał nawet nie do tej samej grupy kulturowej, ale do tego samego gatunku. Są tak samo popaprani, jak cała reszta zakompleksionych, ortodoksyjnych zaprzańców na reszcie globu.
« Ostatnia zmiana: 19 Lip, 2017, 02:53:40 wysłana przez gizmi7 »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jakos nigdy mnie teksty Kaczynskiego nie dotykały osobiście ale po ostatnim właściwie przedostatnim tekście ze nie rozumieją ich tylko ludzie oszukani albo zwyczajnie niemądrzy, zaczyna mnie kolo wkurwiac swoimi tekstami. Po tym teśkcie, prawdopodobnie z powództwa cywilnego, podałbym gnoja do sądu za to zamordowaliście. Oczywiście gdybym był posłem.
Może i za kliką adwokacko prokuratosrska nie bede płakał ale ni o to idzie gra w tej bitwie ale o całość o ustrój i o zabezpieczenie na długie lata własnych rzadów i jeszcze bezczelniejszego dojenia kraju niż robiła to PO.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Może i za kliką adwokacko prokuratosrska nie bede płakał ale ni o to idzie gra w tej bitwie ale o całość o ustrój i o zabezpieczenie na długie lata własnych rzadów i jeszcze bezczelniejszego dojenia kraju niż robiła to PO.
Jakieś dowody czy takie samo pomówienie jak to "zamordowaliście"?

Gizmi, dobra rada. Wyłącz media społecznościowe, TV, wyjdź do ludzi i zobacz jak im się żyje. A potem się zastanów co z tym można zrobić i w jaki sposób. Bo od ciągłego użalania się nad wszystkim mamy już opozycję, w każdym rządzie, nie tylko obecnym ;)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jasinski , "Misiewicze", Piotrowicz, okoła tysiąc ludzi na stanowiskach odpowiedzialnych odwrotnieproporcjon alnie do ich wykształcenia i predyspozycji. Mało dowodów ? Dla Twojej potrzeby mogę odszukać wszystkie które są ewidentne, choc sądzę ze doskonale sobie zdajesz sprawe z tego. Chociazby ministrowie, np Szyszko i jego powiazania z przedstawicielem z jednej strony pro ekologicznego stowarzyszenia a z drugiej własiciela firmy przetwarzajacej drewno ot taki hedenszolders dwa w jednym. Macierewicz i jego rozwalanie wojska w gówniarzerski sposób od wewnatrz.
« Ostatnia zmiana: 19 Lip, 2017, 09:27:37 wysłana przez commelina »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Cuda. I stołki poobsadzali swoimi ludźmi a Orlen i Lotos zwiększyły zyski. PZU i PKO wykupują kolejne banki rosnąc na znaczącego gracza europejskiego. Po to były te stołki, do sprawnego prowadzenia polityki w spółkach strategicznych. Ale tego się nie widzi jak się zajmuje "Mamą Madzi" polskiej polityki - vel Misiewicz. ;)

Maciorewicz myśle że ma coś z klepkami nie tak i nawet jakby nie pobierał uposażenia to by i tak robił swoje, bez względu na to dla kogo tak na prawdę robi robotę.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
prawica, jak PiS.

Ech. Kolejny. ;)  PiS na prawej stronie to chyba tylko majtki nosi. Socjaliści = lewica. Bogobojność nie czyni z człowieka prawicowca.

. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .