@gizmi7 , ja nie wiem czy Ty chociaż jedno zdanie zrozumiałeś z tego co napisałem.
Przecież kurwa, nie chodzi o to, że dbanie o środowisko, czy pomoc humanitarna są niepotrzebne. Czy ja stawiam gdzieś takie tezy, że pierdolisz mi jakie to ważne? Ale tak się rozmawia z wami, że każdego próbujecie traktować z góry i pouczać. Właśnie o tym traktowaniu z góry pisałem. O tym nastawieniu, o histerii. O tym, że lewicowi bojownicy przyjmują rolę kaznodziei, który chce wszystkich nauczać, żeby zrozumieli, że są grzeszni. Że niszczą planetę. ŻE SĄ RASISTAMI. ŻE GWAŁCĄ KOBIETY! O to chodzi, a nie że kurwa dbanie o środowisko jest nieważne. Ale właśnie z Ciebie też wyszedł pouczający wszystkich kaznodzieja
Ty też jesteś
@gizmi7 gwałcicielem? A nie, przepraszam, to tylko my mali ludzie niezwiązani ideologicznie z lewicą jesteśmy z założenia tak plugawi
Tzn. w teorii wszyscy są, wy również, no ale jeśli tak zwracacie wszystkim uwagę to jesteście już ponad problemem, c'nie?
Widzisz to już
@gizmi7 jak zaczynacie przejmować rolę kleru?
O tym, że lewicowe poglądy zaczynają być religią nie piszę metaforycznie. To bardzo niebezpieczny proces, bo z ideologią można dyskutować, podważać jej słuszność argumentami. A religii nie podważysz. Więc gdy lewica oficjalnie zrobi ze swojej ideologii wyznanie to będzie problem, bo będą chcieli przejąć władzę jako ugrupowanie wyznaniowe. A wykorzystywanie religii do celów politycznych nigdy dobrze się nie kończy. Jest bardzo skuteczne, ale rodzi patologie, co wiemy na przykładzie państw islamskich, w których rządy przejęły radykalne ugrupowania religijne.
A wykłady profesora Petersona gorąco polecam
Tylko polecam jednak wykładów słuchać, a nie tylko je oglądać
@gizmi7 Jak będziesz wykładów słuchał to może coś w końcu zrozumiesz i wyjmiesz głowę z własnego tyłka