Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 315922 razy)

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Nie histeryzujcie. Te 12 lat z Pisem u władzy minie, jak z bicza trzasł ;D

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
( Obraz usunięty.)

Miłego weekendu!

Wyobrażam sobie, jak prywatnie coś takiego by powiedziała np. Maria Janion :D

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Heh, jak zwykle miałem rację, podkreślenie moje (Waszczykowski w superaku):

To co w takim razie? Bojkot Rady Europejskiej?
- Nie, musimy tam funkcjonować. Musimy jednak zdawać sobie sprawę, że w każdej chwili możemy zostać oszukani. Trzeba powiedzieć to otwarcie: polityka Unii okazała się polityką podwójnych standardów i oszukiwania. I do tego będziemy musieli dopasować swoją politykę i odnieść swoje zachowanie.
- To znaczy?
- Na pewno musimy drastycznie obniżyć poziom zaufania wobec UE. Zacząć prowadzić także politykę negatywną.

Czyli, mili moi - spierdalamy z Unii.
« Ostatnia zmiana: 12 Mar, 2017, 15:08:06 wysłana przez wrobelsparrow »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
IMO negatywne emocje nie budują niczego dobrego, tym bardziej polityka negatywna. Taką polityką co najwyżej mogą jeszcze bardziej, zwiększyć niechęć do nas, do Polski. Dzisiaj słuchałem radia Z i tam Sellin stwierdził ze tak jak postąpili w sprawie Tuska i to wszystko co tam wygadywała Szydło to budowanie szacunku. To ja bardzo przepraszam ale jakby mi ktoś tak zwyczajnie po ludzku zaczynał mącić, nie próbując wypracować kompromisu, tylko cisnął swoje to szybko zacząłbym pracować nad tym by sie takiego gościa pozbyc lub spacyfikować. Marzy im sie miedzymorze a nie potrafią dogadać sie w grupie wyszehradzkiej, ze nie wspomnę o trójkącie wajmarskim. Ze wszystkimi sie kłócą, wszystkich obrazają, to jakas pokrętna polityka i wg mnie zupełnie nie  chrzescijańska.
A co do lat to wydaje mi sie ze bedzie to 8 a i tak po 4 bedziemy na zapleczu europy albo na jej zapleczu. Kaczyński chyba jednak nie potrafi sie dogadywać i prowadzić koalicje jakąkolwiek, on musi mieć wszystko w swojej łapie i musi sie dziac jak on chce, a w tym swiecie tak sie nie da.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Jarek - wszystko się układa idealnie, jeśli sobie uzmysłowisz, że celem Kaczora jest wyjście z Unii;)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ja tam popieram politykę negatywną, jeśli ktoś to robi jak Holandia.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,21487088,turecka-minister-wyrzucona-z-holandii-policja-z-konmi-i-psami.html

No i ogólnie tępienie narodowców, moherów i innych ekstremistów to też jest jakaś polityka negatywna. A Jarosław "atakują wartości" Kaczyński nihilistycznie wjeżdża z polityka negatywna to polityka negatywna, nie jesteśmy w niczym gorsi. A jeśli się jakieś wartości wyznaje, to wiadomo, że tak nie jest.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jarek - wszystko się układa idealnie, jeśli sobie uzmysłowisz, że celem Kaczora jest wyjście z Unii;)

To ze on tego chce jestem pewny od dawna, ale ze chce w to wciagnąc mnie, wypierałem jakiś czas, teraz zaczynam z przerazeniem na to patrzec. Osobiście wole byc w tej chujowej unii niz po za nią.

Ciekawy jestem jaka byłaby reakcja naszego kraju gdyby Ukraincy przyjechali agitować za swoimi czyli lekko przeciwko nam. Czy jakikolwiek inny np niemiecki przyjechałby na sląsk. Może i by nie wywalili ale byłby ambaras ;)
« Ostatnia zmiana: 12 Mar, 2017, 16:47:50 wysłana przez commelina »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
To ze on tego chce jestem pewny od dawna, ale ze chce w to wciagnąc mnie, wypierałem jakiś czas, teraz zaczynam z przerazeniem na to patrzec. Osobiście wole byc w tej chujowej unii niz po za nią.
Ciężko nam będzie być w Unii która zaraz się rozpadnie. Lepiej już się ewakuować niż dać się ściągnąć na dno.
Od momentu jak Polska wycofała się całkowicie z wprowadzenia Euro już było wiadomo jaki obrano kierunek.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Heca z Tuskiem jednak ma drugie dno, ale była przygotowana na polityczny rynek wewnętrzny:
1. Tusk niemiecki
2. Unia nas nie lubi i jest zła

Grunt został zrobiony, chodzi tylko o mentalne przygotowanie rodaków do tego drastycznego kroku. No, bo jak to - przed chwilą weszliśmy i już wychodzimy? Niektórym się takie rzeczy w głowie nie mieszczą. Też myślałem, że to już na zawsze tak ma być. A tu za chwilę wywinie woltę Francja, Holandia, czy inne Włochy i chuj wielki i bąbelki - po Unii, która nota bene bez UK nie ma i tak większego sensu. Tutaj chcąc nie chcąc - punkty dla Jarkacza. Wyobrażasz sobie co by było, gdybyśmy nagle zostali ze stosem papierków wymienialnym 5:1 za dolara? ;D

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ciężko nam będzie być w Unii która zaraz się rozpadnie. Lepiej już się ewakuować niż dać się ściągnąć na dno.
Od momentu jak Polska wycofała się całkowicie z wprowadzenia Euro już było wiadomo jaki obrano kierunek.
No trochę niekoniecznie. Polsce się zwyczajnie nie opłacało przyjęcie Euro w ramach "konkurowania niskimi cenami" i przy przeciętnych (nie średnich!) zarobkach na poziomie w okolicach 500 Euro. Zagraniczny moloch może płacić 1600 zł i 1000 Euro za tę samą robotę, ale już nie 400 Euro i 1000 Euro, a przynajmniej nie według strategii "taniego państwa" PO.

O wyjściu z UE nigdy nie było mowy i większość ludzi tego nie chce. Ale mówienie o tym otwarcie to IMO jedyny sposób na to, by PiS nie wygrał następnych wyborów, więc nie przeszkadzam :P

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Z taką opinią poczekałbym do momentu ostatnich ustaleń i wyliczeń kosztów Brexitu. Wyobrazasz sobie ze władowali w nas tyle kasy i teraz tak po prostu sobie wyjdziemy ? Mam nadzieje ze te 70 kilka procent za pozostaniem w UE na dzisiaj wkurwi sie konkretnie na taki pomysł. Teraz jęczymy o wizy do USA, ciekawe jaki bedzie krzyk jak sie na nas europw po naszym ew wyjsciu wkurwi i wprowadzi wizy lub przynajmniej paszporty.
PiS staje sie dla mnie coraz bardziej małostkową o niskich pobudkach i jedynie własnych wąskich interesach bandą zeby nie powiedzieć hołotą wycierającą sobie gebe patriotyzmem i Bogiem
« Ostatnia zmiana: 12 Mar, 2017, 19:31:40 wysłana przez commelina »

Offline wrobelsparrow

• Pr0
O wyjściu z UE nigdy nie było mowy
Ale zaraz będzie i coteras?

Mam nadzieje ze te 70 kilka procent za pozostaniem w UE
Pod warunkiem, że będzie w czym zostawać, co może być poza możliwościami Pisu i chciejstwem euroentuzjastów. Bo Unia to fajna idea, ale jak każda fajna idea ma problemy po zderzeniu z rzeczywistością ;)
« Ostatnia zmiana: 12 Mar, 2017, 19:34:29 wysłana przez wrobelsparrow »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Póki co to UE bardziej się opłaca żebyśmy w niej zostali, bo jesteśmy świetnym rynkiem zbytu na produkty, których nikt na zachodzie by nie kupił przy takim stosunku zarobki/cena.
« Ostatnia zmiana: 12 Mar, 2017, 21:08:38 wysłana przez nikt »
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Póki co to UE bardziej się opłaca żebyśmy w niej zostali, bo jesteśmy świetnym rynkiem zbytu na produkty, których nikt na zachodzi by nie kupił przy takim stosunku zarobki/cena.

Zgadzam się w całej rozciągłości.
@commelina o jakiej władowanej kasie ty mówisz? Przecież z każdego €, które trafia do polski, wraca do unijnej kasy 70 centów. Żeby dostać cokolwiek z unijnej kasy, najpierw musimy tam włożyć, jesteśmy krajem członkowskim, i płacimy składki na takich samych warunkach jak wszystkie inne kraje członkowskie, ale nie koniecznie wyjmujemy to co włożyliśmy.
Jeśli do tego dodać likwidację szkół zawodowych, 3 letnie licea, i całą reformę szkolnictwa, która była zaplanowana tak, żeby stworzyć pokolenie bez wykształcenia, które będzie pracowało w montowniach Niemieckich firm, to wyłania się pełen obraz smutnej polskiej neokolonialnej rzeczywistości.
Zdajesz sobie sprawę jak kieszeń polskich podatników jest drenowana przez UE?
I ma to ścisły związek z postem Przemka, który zacytowałem.
Skończcie już powtarzać te mity o unii jako świętym Mikołaju, który rozdaje na potęgę pieniądze biednej Polsce, która w zamian powinna być w tej samej pozycji, co za rządów PO, czyli na kolanach, bądź niewolniczo-poddańczej, jak kto woli.
Jeszcze raz zobacz sobie, co mówił Władimir Bukowski o UE w 2010 roku, bo tak trafnej diagnozy w ciągu 4 minut chyba nikt nie postawił.

« Ostatnia zmiana: 12 Mar, 2017, 21:08:51 wysłana przez nikt »
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Hihi: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Rzeczpospolita-Le-Pen-podejmie-wspolprace-z-Kaczynskim-w-demontazu-Unii,wid,18725122,wiadomosc.html?ticaid=118c82

Ale jak to? Przecież Kaczyński nie umie w politykę zagraniczną. Przecież wszyscy się z nas śmieją, nikt nie traktuje nas powaznie. Za czasów PO to chociaż byliśmy podnóżkiem całej Jewropy, a teraz co? Wiadomo było kto opierdala loda hameryce, i nie tylko.
Jakiś fake.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Algiz

• Gaduła
Tylko, że teraz wyjdzie na to, że to Putin rozwali UE. Przecież tajemnicą poliszynszyla jest fakt, że Pani Le Pen i jej partja zadłużyła się u niego po same piździsko :)

Offline Algiz

• Gaduła
Politycy nigdy nie kłamią, chociaż często się zdarza że mijają się z prawdą ;)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Kaczyński mimo oczywistej rusofobii jest bardzo na rękę Putinowi, nawet jeśli tego nie wie. Formalnie mogą się rozmijać, ale torują ten sam światopogląd. Zgniły zachód, "upadająca demokracja to też demokracja", tradycyjne wartości, państwa i podmiotowość narodowa to przyszłość, etc.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Politycy nigdy nie kłamią, chociaż często się zdarza że mijają się z prawdą ;)

Sądze ze bedzie to coś w rodzaju " w zaistniałej sytuacji nie ma dalszej zgody ... "

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Zgniły zachód, "upadająca demokracja to też demokracja", tradycyjne wartości, państwa i podmiotowość narodowa to przyszłość, etc.

Zawsze to lepsze niż multikulti i płeć kulturowa.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Zgniły zachód, "upadająca demokracja to też demokracja", tradycyjne wartości, państwa i podmiotowość narodowa to przyszłość, etc.

Zawsze to lepsze niż multikulti i płeć kulturowa.
Zawróćmy rzeczywistość kijem :)
Spoiler