Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 316485 razy)

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Akurat "polish dream" polega właśnie na tym, że byle debil może osiągnąć prawie wszystko. Przypominam, że po 89. mieliśmy aż dwóch prezydentów analfabetów.
O "Gertychu" nie ma co się nawet wypowiadać. 10 lat temu dałby się za Kaczyńskiego pociąć i sam klękał mu do miecza. Teraz zagorzały przeciwnik, biegający z mikrofonem i skaczący do przedszkolnych haseł. Rzeczywiście, po tak merytorycznym liście widać, że jest bardzo dobrym prawnikiem, lol.

To, że facet jest hipokrytą, nie oznacza, że jest idiotą. Wtedy opłacało mu się jedno, teraz drugie, hajs się zgadza.

Giertych jest głupi jak chuj bobika :)

Za to dziwnym przypadkiem w swojej branży sobie zajebiście radzi. W ciągu kilku lat rozbujał kancelarię do stopnia, który mało komu się udaje za jednego życia  (nie dziedzicząc kancelarii po rodzinie).

Pewnie, że rozbujał interes, gazeta wyborcza też była rozbujana jak miała 38% dochodu z samych rządowych reklam o przetargach które są za darmo dostępne w internecie  :lol: to był czysty sponsoring, z Giertychem i jego kancelarią jest podobnie.

Argument mimo wszystko lekko ad rectum. Nie czytałem sprawozdań finansowych, ale raczej bym oparł powody sukcesu jego kancelarii na tym, że jest znany z działalności politycznej i rodziny Adamsów. Chodzi mi przede wszystkim o to, że łatwo komuś, kto robi z siebie pajaca przypiąć łatkę idioty, a to nie do końca tak działa.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
No ok, przyjmuje ze Giertych jest jaki jest, znam jego działaność z okresu LPR więc mniej więcej wiem o co koman, flaga na wietrze itp. Niestety swoją szyderą trafia w punkt tego, co wg mnie Macierewicz odpierdala. Czy tekst jest denny, hm wrecz uważam ze jest szyderczo błyskotliwy łaczący w sobie IMO absurdy poczynań min. ON.
 Przymijmy suche fakty,
kierowca odjezdza z miejsca wypadku pozostawiając samochód i poszkodowanych, co nas by za to spotkało ?
Kolejny esbek w strukturach MON , co mówi i robi PiS z takimi, a co robi ze "swoimi" ludźmi z przeszłością PRLu.
Pomysł Macierewicza na Apel Smoleński, przy okazji każdego Powstania i innnych uroczystości państwowych, wciaganie w to wojska itd itd.
Stworzenie własnej armii w postaci OT, która sama w sobie byłaby ok gdyby nie to, ze nie podlega aktualnie zadnemy dowództwu w WP a jedynie bezpośrednio Antoniemu.
Misiewicz a wczesniej Janniger , szkoda słów.
Mistrale za 1$
Wstrzymywanie i przeciąganie przetargów na modernizację armii.

Aaa jest w jednym skuteczny, obiecał  wrak a dał dwa.
Co jeszcze trzeba byście panowie zrozumieli ze mamy na tym stanowisku niebezpiecznego człowieka.

Nie wiem co się temu panu stało, ale dopóki zajmował sie rodzinami robotników przesladowanych przez komunę, był wspaniałym człowiekiem, coś najwyraźniej gdzieś pękło.
« Ostatnia zmiana: 28 Sty, 2017, 12:41:48 wysłana przez commelina »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
To Giertychowie rozkręcili w Polsce Młodzież Wszechpolską i rozbudzili ten mentalny syf, którego pokłosie zbieramy dzisiaj - oficjalnie się od nich nie odciął i nie potępił, więc nawet jeśli "wróg mojego wroga...", to na pewno nie w tym przypadku. Jest bardziej winny wygranej Kaczyńskiego i całego tego dzisiejszego, antydemokratycznego klimatu niż cały rząd PO z PSLem razem wzięci. Nawet, jeśli za same słowa bym mu przyklasnął, to niech teraz mądrala jeden spada na drzewo.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Tu przyznaję rację gizmi

Tymczasem :

W zasadzie nie pasuje mi ich pogląd na wegiel i €, no i przyklejanie się do nich nacjonalistów, których faktycznie poniekąd  wychował Giertych.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Goebbels roku przyznany!

GW powołuje się na Newsweeka że Kaczyński chciał wykupić TVN i zrobić polską Al Jazeera. :D

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21303462,newsweek-kaczynski-chcial-odkupic-tvn24-i-stworzyc-polska.html#MTstream

czyszczę monitor opluty kawą.
« Ostatnia zmiana: 28 Sty, 2017, 13:21:29 wysłana przez nikt »
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Algiz

• Gaduła
Tu przyznaję rację gizmi

Tymczasem :
( Obraz usunięty.)

W zasadzie nie pasuje mi ich pogląd na wegiel i €, no i przyklejanie się do nich nacjonalistów, których faktycznie poniekąd  wychował Giertych.
Mogliby dodać zapis .......że każdy obcokrajowiec i zagraniczne przedsiębiorstwo będą identycznie traktowani jak reszta Polskich obywateli pod każdym względem.
Wtedy żaden uchodźca nigdy by tu nie przyjechał bo by dostał 315 złoty z MOPS-u, oczywiście jakby przyniósł zaświadczenie że niema dla niego pracy, a mieszkanie musiałby sobie kupić albo wynająć, przecież nam też nikt nić nie daje, a zagraniczne sieci sklepów musiałyby płacić takie same podatki.

To chyba nie brzmi rasistowsko ?
« Ostatnia zmiana: 28 Sty, 2017, 14:29:41 wysłana przez Algiz »

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Ten monopol Warszawy koniecznie trzeba przełamać. Najchętniej jakby sobie Sejm wzięli do Opola. Wyobrażacie sobie, że ktoś w Anglii nawołuje do "przełamania monopolu Londynu"? Wszyscy by pomyśleli, że jakiś pierdolnięty, a tu z poważną miną hasło sobie na ulotce wisi i udaje ważne ;D

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline theremin

• Pr0
« Ostatnia zmiana: 29 Sty, 2017, 14:37:27 wysłana przez theremin »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
@theremin nie szastaj publicznie swoim wizerunkiem, bo się na tobie zemści.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline unbrokenshiver

• Użytkownik
Niech będzie pozdrowiony Ruch Chorzów i Legia zawsze dziewica
https://www.facebook.com/monika.bronicka.92/videos/968501076615554
Czytaliście komentarze? Przerażające.
Podziwiam tych wszystkich ludzi dla których świat jest na tyle prosty, że dzieli się na czarne i białe, nic więcej.

POLSKA XXI wieku:

Dwa przykłady.
1.Wyśmiewasz modlących się ludzi!! TY KOMUCHU! TY ŻYDZIE! TY LEWAKU! (niepotrzebne skreślić)

2 Obrażasz PiS?! ZOBACZ CO ROBIŁO PO! PEWNIE ZA NIMI JESTEŚ! (nie jesteś za PiS z automatu jesteś za PO).

Zazdroszczę tego typu podejścia do świata. :D Jest cudowne.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
A co, nie jest tak? Ja nie powiedziałem dobrego słowa o PiS, jedynie piętnowałem wałki PO - ergo - jestem za PiS i koniec.
Wszyscy stosują takie uproszczenia, tylko nie wszyscy robią to świadomie.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Dokładnie, nie każdy lewak to zło wcielone.

Spoiler
« Ostatnia zmiana: 29 Sty, 2017, 17:05:03 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
A co, nie jest tak? Ja nie powiedziałem dobrego słowa o PiS, jedynie piętnowałem wałki PO - ergo - jestem za PiS i koniec.
Wszyscy stosują takie uproszczenia, tylko nie wszyscy robią to świadomie.

To prawda, stosujesz duże uproszczenia, ja jade na to co robi  PiS i cokolwiek fatalnie by robił, jedyne co odpisujesz to to ile i jakie wałki narobiło PO. Ale nie to jest przerazające bo zakładam ze robisz to swiadomie i celowo, natomiast gawiedź stosuje dokładnie tą retorykę która do niczego nie prowadzi jak tylko do przyzwolenia PiSowi na robienie co mu sie podoba choćby i było to łamanie konstytucji, bo tu pójdzie dalsza gadka ze ta konstytucja jest do dupy i jest z tego złego okresu.
Gdy nie jestes za PiS jestez z automatu lemingiem oszołomem zdrajcą komuchem itd czyli tam stalo zomo a tam my.
Jak widać ta retoryka działa.
Dzisiaj Ziobro proponuje taka reforme sądów i KRS ze Stalin z Hitlerem by sie nie powstydzili. To bedzie coś jak dyrektor ds politycznych. Worwadza dyrektora który za nic nie odpowiada ale o wszystkim decyduje a faktyczny dyrekto nie bedzie na nic miał wpływu ale za wszystko odpowiadał.
Sprawa wyborów samorzadowych i próba zniesienia kadencyjności z działaniem wstecz o dwa lata. To jest pogwałcenie wszelkich zasad . Prawo nie dziaqła wstecz a jeśli oni to wprowadzą to pójdzie to dalej, granice przestaną istnieć. Równie dobrze można sie spodziewać po wygranych wyborach zmiany kadencyjności na dozywotnią.
Cóz zupełnie mi sie nie podoba co robi PiS , no nie przepraszam, jeśli min.Gróbarczyk udrożniłby rzeki i odbudował żeglugę śródlądową to bym przyklasnął. Nic po za tym na razie nie widzę.

Offline theremin

• Pr0

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Nie manipuluj. Tak wyglądało to w całości. Sprostowanie nastąpiło w kilkanaście sekund po czołówce.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Ale ten z nowoczesnej to debil XD Nie wierzę, że tacy ludzie rządzą kimkolwiek.

Ooo, widzę, że jest szumi :D Chyba obejrzę do końca
« Ostatnia zmiana: 30 Sty, 2017, 21:33:26 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline theremin

• Pr0
Nie manipuluj. Tak wyglądało to w całości. Sprostowanie nastąpiło w kilkanaście sekund po czołówce.

Zastanawiam się tylko, dlaczego nie podali np. że aresztowano posła Jarosława K. za zoofilię. W końcu to przecież tylko taki żarcik był, a prezes ponoć ma poczucie humoru... Wyczuwam starą  goebbelsowską taktykę obrzucania przeciwników gównem - zawsze coś się przyklei.
« Ostatnia zmiana: 30 Sty, 2017, 22:50:41 wysłana przez theremin »

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Może dlatego, że to co Ty wymyśliłeś jest nierealne, bo "prezes Polski" sam siebie by nie aresztował (i to za zoofilię), a Ryszard Petru jest chodzącą wpadką i niejednokrotnie bywał na pierwszych stronach gazet? Chodziło o to, żeby wywołać konsternację w studiu, a potem powiedzieć "spokojnie, to tylko żart". Twój pomysł tego nie gwarantuje.

Może dlatego.

Mogli z tego wybrnąć tak, że Petru wymieniliby na Kijowskiego i wtedy prawie wszystko by się zgadzało.
« Ostatnia zmiana: 30 Sty, 2017, 23:07:19 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ten żart jest śmieszny, jak cała satyra nowej prawicowej elyty "Wolski i spółka". Polityczna kalkulacja - obrzucania gównem na zapas, tak jak trafnie napisał theremin. Rzeczywistość już jest wystarczająco absurdalna, że nie wiadomo, co jest jeszcze żartem, a kiedy rzeczywiście opozycja będzie dostawała fejkowe zarzuty od podporządkowanej PiSowi prokuratury. A z takimi mediami, wystarczająco ludzi by łyknęło, że "coś w tym musi być, bo prawda leży pośrodku", by to przeszło na porządku dziennym. Tyle kwiatków przechodzi teraz na porządku dziennym, że ja już czuję się zdesensytyzowany na kolejne. Pewnie nie jestem w tym sam.
Spoiler

Offline theremin

• Pr0
Może dlatego, że to co Ty wymyśliłeś jest nierealne, bo "prezes Polski" sam siebie by nie aresztował (i to za zoofilię), a Ryszard Petru jest chodzącą wpadką i niejednokrotnie bywał na pierwszych stronach gazet? Chodziło o to, żeby wywołać konsternację w studiu, a potem powiedzieć "spokojnie, to tylko żart". Twój pomysł tego nie gwarantuje.

Może dlatego.

No to bardziej realnie - np. że Macierewicza wyprowadzono w kaftanie z Sejmu i powieziono do Tworek.
 Może być?

Można było wymyślić cokolwiek, ale tu chodziło wyłącznie o medialne osranie tego pajaca Petru, zgodnie z maksymą "ciemny lud to kupi". Zwykłe kurstwo.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jazz, Lounge, Downtempo